• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στα 48 του Πρωταθλητής Ελλάδας ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
Νέα 25/10/2023 - 06:56

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Οι αγώνες μοτοσυκλέτας είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε φυσική κατάσταση του οδηγού και μαζί στο ψυχικό σθένος που πρέπει να έχει κανείς για να ρισκάρει σε ταχύτητες που ξεπερνούν κατά πολύ τα 200 χλμ/ώρα και να συναγωνίζεται αντιπάλους που είναι από 15 – 25 χρόνων τις περισσότερες φορές.

Όμως ο 48χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου έχει βαλθεί να μας τρελάνει και 14 χρόνια μετά το πρώτο του Πρωτάθλημα, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και φέτος πριν λίγες μέρες στις Σέρρες έφτασε τον 7ο Τίτλο του!

Ξεκίνησε αγώνες πριν 25 χρόνια στη σχετικά μεγάλη ηλικία των 23 χρόνων, σε αντίθεση με τους νέους οδηγούς που από το 2010 και μετά ξεκινούν από πολύ μικρές ηλικίες. Όμως η διάρκεια στην καριέρα του, η επιμονή στην προπόνηση για 25 χρόνια, μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα αντίστοιχα χρονικά μεγέθη του Valentino Rossi, στο χρονικό που πρωταγωνιστούσε στο MotoGP!

Έτσι λοιπόν ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου στις Σέρρες στον τελευταίο διπλό Αγώνα για το Πανελλήνιο και Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, στην κατηγορία SSP, οδηγώντας μια Yamaha R6, πήρε την Pole Ρosition, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και ανέβηκε 4 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με το απόλυτο αποτέλεσμα λοιπόν πήρε το Πρωτάθλημα Ελλάδας για 5η φορά, ενώ έχει στεφθεί Πρωταθλητής Βαλκανίων μία φορά και Πρωταθλητής BMF άλλη μια, φτάνοντας συνολικά τους 7 Τίτλους. Για ένα βαθμό φέτος έχασε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και τον 8ο Τίτλο του.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ZenOne Racing

 

Ευχαριστώ από καρδιάς την ομάδα μου ZenOne Racing τον Αντώνη Μερεμέτη και τον Δημήτρη Παπανικολάου για την απίστευτη προσπάθεια που κατέβαλαν, για τα απίστευτα ξενύχτια για να μου φτιάχνουν την μοτοσυκλέτα όπως μου άρεσε, για τα πάνω από 14,000 χλμ οδήγηση με το φορτηγάκι για όλη αυτή την περιπέτεια και για όλες τις στιγμές που βιώσαμε ως ομάδα.

Και φυσικά ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου Νικολέτα Μπότα και την κόρη μου Ευαγγελία που με αντέχουν ακόμα και με στηρίζουν σε όλη την προσπάθεια”.

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Α.Μ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΤΟ, Peristeras Nikos Tyres, Dunlop, Pandora alarms, Yamaha Racing, Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories, ARP racing academy, Georgopoulos Racing,Ms.Speedie, Nikos Mouratis, Panos Petropoulos, Dimosthenis Mavropoulos, Christos Fragkos, Ermax, Maria Sertsou,λιπαντικά QUANTUM, Γιάννης Ψύλλας CARDIO INNOVETION

 

 

Επόμενο άρθρο »

Η Michelin με τον J. Zarco στην πρώτη του νίκη στο MotoGP του Philip Island

« Προηγούμενο άρθρο

Η Pirelli στη Jerez για τον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος WorldSBK 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα