• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: MotoGP Αγώνας
Η επιστροφή του Enea Bastianini!
Νέα 12/11/2023 - 06:11

Μόνο οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν τι πέρασα για να ξαναφτάσω εδώ”, είπε ο μεγάλος νικητής του 18ου Αγώνα της χρονιάς, ο 25χρονος Enea Bastianini από το Ρίμινι που ενώ έφτασε στον πρώτο Αγώνα της χρονιάς στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας με τρομερές προσδοκίες, τραυματίστηκε το Σάββατο 25 Μαρτίου στον πρώτο Αγώνα Sprint της ιστορίας και έκτοτε ταλαιπωρήθηκε με έναν ακόμη τραυματισμό, χάνοντας μεγάλο μέρος της χρονιάς. Όταν επέστρεψε στην Ινδονησία δεν φάνηκε να βρίσκει τον εαυτό του και το ρυθμό που αρμόζει σε ένα οδηγό εργοστασιακής ομάδας και με πολλά σύννεφα αμφιβολιών πάνω από το κεφάλι του έφτασε στην Μαλαισία για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Τρίτος στις Κατατακτήριες, με φοβερό ρυθμό τέταρτος στον Αγώνα Sprint χθες και σήμερα με μια πειστική νίκη ανατρέπει το κλίμα και δίνει νόημα στο σύνθημα των οπαδών του που είναι το “the Beast is back”, (το Θηρίο-Τέρας είναι πίσω).

Έτσι λοιπόν σε ένα πολύ σημαντικό Σαββατοκύριακο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τα πράγματα εξελίχθηκαν μεν υπέρ του Francesco Bagnaia που τερμάτισε μπροστά από τον Jorge Martin, όμως ήταν ο Enea Bastianini που πήρε τη νίκη έκπληξη - την πρώτη του για φέτος - δείχνοντας ότι πλέον μπορεί να είναι και πάλι ανταγωνιστικός.

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Martin έστριψε πρώτος, όμως άνοιξε πολύ τη γραμμή του στην έξοδο και αυτό επέτρεψε στους Bastianini, Alex Marquez και Marco Bezzecchi να περάσουν μπροστά, όλοι οδηγώντας Ducati.

Ο Martin αμέσως προσπάθησε να απαντήσει, περνώντας τον Bezzecchi στην 14η στροφή του πρώτου γύρου. Εν τω μεταξύ οι δύο πρώτοι είχαν ήδη αρχίσει να απομακρύνονται, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η μάχη μεταξύ των Martin και Bagnaia στον τρίτο γύρο, με τον Ιταλό να αναδεικνύεται νικητής.

Σύντομα ο Bastianini άνοιξε τη διαφορά από τον Alex Marquez, που με τη σειρά του είχε αφήσει πίσω του τον Bagnaia. Από τη μέση του αγώνα και μετά ο Martin άρχισε και αυτός να χάνει έδαφος σε σχέση με τον Bagnaia, με τις θέσεις του βάθρου ουσιαστικά να κλειδώνουν εκεί.

Έτσι ο Bastianini πήρε μια νίκη έκπληξη στην Sepang, δείχνοντας στη Ducati που σκέφτεται να τον αντικαταστήσει στην εργοστασιακή ομάδα με τον Martin, ότι είναι ακόμα ανταγωνιστικός, ενώ ο Alex Marquez ολοκλήρωσε ένα ονειρικό Σαββατοκύριακο με τη δεύτερη θέση. Ο Bagnaia συμπλήρωσε το βάθρο και ανέβασε και πάλι λίγο τη διαφορά του από τον Μartin που τερμάτισε τέταρτος, με δύο Grand Prix να απομένουν. Ο Τίτλος όλα δείχνουν ότι θα κριθεί στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς, σε δύο εβδομάδες στην Βαλένθια, με το Κατάρ να είναι ο Αγώνας του επόμενου Σαββατοκύριακου και αυτός πολύ σημαντικός

Ένας πολύ δυνατός Fabio Quartararo με την Yamaha του, είχε κολλήσει πίσω από τον Jack Miller (ΚΤΜ) για πολύ ώρα, όμως τελικά κατάφερε να περάσει τον Αυστραλό και στη συνέχεια να επιτεθεί και στον Marco Bezzecchi, για να τερματίσει τελικά 5ος. Ο Bezzecchi πήρε την καρό σημαία στην 6η θέση, μπροστά από τον Franco Morbidelli (Yamaha), με τους Jack Miller, Fabio Di Giannantonio (Ducati) και Luca Marini (Ducati) να συμπληρώνουν τη δεκάδα.


Πτώσεις είχαν οι Joan Mir (Honda), Miguel Oliveira (Aprilia), Aleix Espargaro (Aprilia) και Takaaki Nakagami (Honda).


 

Επόμενο άρθρο »

18 Malaysia: φωτογραφικό αφιέρωμα

« Προηγούμενο άρθρο

#ELT1BURON: Ο Pedro Acosta είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Moto2™ 2023!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα