• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλαγές προγράμματος το Σάββατο
Αγώνες 09/03/2024 - 01:20

Η περίοδος Δοκιμών του MotoGP™ μεταφέρθηκε για το Σάββατο.

Πραγματοποιήθηκε προσαρμογή στο πρόγραμμα για την κατηγορία MotoGP™ στο Grand Prix της Qatar Airways του Κατάρ μετά τη βροχή που επηρέασε το πρόγραμμα στο Lusail International Circuit την Παρασκευή.

Η περίοδος Δοκιμών για το MotoGP™ που προσδιορίζει την είσοδο στις Κατατακτήριες 2 έχει μεταφερθεί για το Σάββατο. Θα πραγματοποιηθεί από τις 13:40 έως τις 14:25 (UTC+3) και θα διαρκέσει 45 λεπτά. Το βράδυ της Παρασκευής σε συνθήκες βροχής, η κατηγορία MotoGP™ διεξήγαγε μια περίοδο ΕΔ2. Επομένως, οι συμμετέχοντες στις Κατατακτήριες 2 δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, με τα πάντα να αλλάζουν από τις 13:40 του Σαββάτου, ακριβώς πριν από την έναρξη των Κατατακτήριων 1 στις 14:00.

 

Οι Martin, Espargaro, Acosta & Marc Marquez κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας την 1η μέρα του MotoGP.

Βροχή, στο Κατάρ;

Καλά διαβάσατε, μερικές φορές βρέχει ακόμη και στην έρημο. Οι ουρανοί άνοιξαν την Παρασκευή το απόγευμα, πράγμα που σημαίνει ότι η συνηθισμένη περίοδος Δοκιμών για τις Κατατακτήριες 2 της 1ης ημέρας άλλαξε με τα ΕΔ2. Αυτό μας προετοιμάζει για ένα πολύ ενδιαφέρον πρώτο Σάββατο, αλλά δεν υπάρχουν λιγότερα πρωτοσέλιδα για να απολαύσουμε από την Παρασκευή. Από πού να ξεκινήσουμε;

 

Στα ΕΔ1, είχαμε τις πρώτες συγκινήσεις της ημέρας. Στο τέλος, μετά από μια σειρά γρήγορων γύρων από το γνωστό όνομα του 2023, Jorge Martin (Prima Pramac Racing), ανέβηκε στην κορυφή. Ο συμπατριώτης του Aleix Espargaro (Aprilia Racing) ήταν λιγότερο από το ένα δέκατο πίσω από τον Martin στη 2η θέση για να δείξει ότι τα πάει πολύ καλά με την RS-GP προδιαγραφών 2024. Και μετά ήρθε ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3)... Η αίσθηση που έχει αποκτήσει συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Μια στιγμή που κατάφερε να κρατήσει τη μοτοσυκλέτα, μια αναιδή κίνηση στον Espargaro και έναν εκθαμβωτικό γρήγορο γύρο με διαφορά 0,071 δευτ. από την κορυφή δεν είναι κακό αποτέλεσμα για 45 λεπτά δοκιμών. Ήταν επίσης γρήγορος στο βρεγμένο. Ο επικεφαλής της ομάδας, Herve Poncharal, παρέμεινε στο pitlane, τονίζοντας συνέχεια ότι «είναι ξεχωριστός, είναι διαφορετικός, είναι ο καλύτερος».

Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™), εν τω μεταξύ, κατέλαβε την τέταρτη θέση στις στεγνές συνθήκες των ΕΔ1 και στη συνέχεια ανέβηκε στην κορυφή στις βρεγμένες συνθήκες. Άλλος ένας λόγος για να μας εντυπωσιάσει εν αναμονή των Κατατακτήριων. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα που χωρίστηκε κατά μόλις 0,265 δευτερόλεπτα, με τον Johann Zarco (Castrol Honda LCR) να εντυπωσιάζει επίσης στο ντεμπούτο του με ένα διαφορετικό εργοστάσιο στην 6η θέση, επικεφαλής της Honda.

 

Στη συνέχεια ήρθε ο νικητής του Κατάρ του 2022 Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) μπροστά από τον νικητή του 2023 Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), με τον Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) να παίρνει την 9η θέση. Πού είναι λοιπόν ο Pecco; Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) ολοκλήρωσε μια δύσκολη πρώτη περίοδο της σεζόν στη 10η θέση. Το #1 αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην αρχή και περιμένουμε το Σάββατο να προχωρήσει με ένα μεγάλο βήμα στις Κατατακτήριες. Κάτι που δεν τον έχουμε δει να κάνει πριν.

Στη συνέχεια στο βρεγμένο, ο Marc Marquez ήταν ο πρώτος στις ΕΔ2 των 45 λεπτών με 2:06.544, με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να τερματίζει μπροστά από τον δεύτερο της Red Bull KTM GASGAS Tech3 Augusto Fernandez, ο οποίος εντυπωσίασε. Αλλά μετά ήρθε ο Pedro. Παρά τις εντελώς διαφορετικές συνθήκες, ο Acosta ήτανε δύο φορές 3ος την Παρασκευή.

 

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα παρακάτω:

Επόμενο άρθρο »

Poncharal για Acosta: «Είναι ξεχωριστός, είναι διαφορετικός, είναι καλύτερος»

« Προηγούμενο άρθρο

Σημεία συζήτησης και φωτογραφίες: η αποστολή της Πέμπτης στη Ντόχα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα