• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σημεία συζήτησης και φωτογραφίες: η αποστολή της Πέμπτης στη Ντόχα!
Αγώνες 08/03/2024 - 01:13

Το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο επιστρέφει και μάλιστα με μεγάλη εκρηκτικότητα. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, αποσπάσματα, φωτογραφήσεις... Η Πέμπτη στο Grand Prix της Qatar Airways του Κατάρ τα είχε όλα.

Ξεκινήσαμε με την είδηση ​​ότι το Grand Prix κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου GP του 2023, πριν οι δύο πρώτες συνεντεύξεις τύπου της σεζόν μας δώσουν πολλά περισσότερα. Στην πρώτη συνέντευξη τύπου ήταν οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν την περασμένη σεζόν. Ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) και ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), πριν τη δεύτερη συνέντευξη με τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) μαζί με τον Marc Marquez™ MotoGres ) και τον νεοεμφανιζόμενο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3). Στη συνέχεια, επιβεβαιώθηκαν ορισμένα βασικά νέα: κάθε Αγώνας Tissot Sprint και MotoGP™ Grand Prix θα προβάλλεται ζωντανά σε όλες τις Η.Π.Α. το 2024 χάρη σε μια νέα συνεργασία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα.

Ρίχνοντας μια ματιά σε μερικά από τα πιο βασικά σημεία συζητήσεων από μια γεμάτη Πέμπτη, στη συνέχεια, θα ετοιμαστούμε για την πρώτη δράση στην πίστα της νέας σεζόν την Παρασκευή!

PECCO BAGNAIA: Πως αισθάνεσαι;

«Φτάνουμε εδώ σε εξαιρετική κατάσταση. Δουλέψαμε τέλεια στη δοκιμή, καταφέραμε να κάνουμε όλη τη δουλειά που σχεδιάζαμε και η αίσθηση στη νέα μοτοσυκλέτα είναι αρκετά καλή. Σίγουρα μόλις ολοκληρώσαμε πέντε ημέρες δοκιμών, οπότε χρειαζόμαστε περισσότερους γύρους πάνω σε αυτό, αλλά η αίσθηση είναι πολύ θετική. Φαίνεται ότι η μοτοσυκλέτα είναι ανταγωνιστική αυτή τη στιγμή. Είμαι ευχαριστημένος με την ανανέωση του συμβολαίου μου, είναι κάτι που είναι σημαντικό για μένα και είναι σημαντικό για την Ducati. Το να έχω ξεκάθαρη τακτική είναι καλύτερα και μπορώ να επικεντρωθώ στα αποτελέσματά μου».

JORGE MARTIN: Μετά από μια εκπληκτική σεζόν το 2023 που πάλευες για τον τίτλο, νιώθεις καλύτερα και πιο έτοιμος για να παλέψεις πάλι για αυτόν μετά από αυτήν την εμπειρία;

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα ξανά εδώ, σίγουρα η περασμένη σεζόν ήταν υπέροχη, αλλά είναι στο παρελθόν και είμαστε στο παρόν, οπότε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Οι δοκιμές ήταν καλές. Αισθάνομαι καλύτερα με τη νέα μοτοσυκλέτα και είμαστε πιο γρήγοροι. Εξακολουθώ να πιστεύω - όπως είπε ο Pecco - ότι χρειαζόμαστε περισσότερους γύρους, αλλά είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί από την αρχή, οπότε αυτό είναι καλό γιατί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολευτήκαμε στην αρχή. Είμαι συγκεντρωμένος και νομίζω ότι έκανα εξαιρετική δουλειά τον χειμώνα, νιώθω προετοιμασμένος για όλα, οπότε ας ξεκινήσουμε».

MARCO BEZZECCHI: Νιώθεις ότι υπάρχουν περισσότερα βλέμματα πάνω σου φέτος; «Ναι, σίγουρα, αλλά όπως είπε ο Χόρχε πέρυσι ήταν το παρελθόν και πρέπει να εστιάσω στο παρόν. Όπως είπατε, στη Σεπάνγκ δυσκολεύτηκα λίγο, αλλά στη δοκιμή εδώ στη Ντόχα ένιωσα καλύτερα και άρχισα να καταλαβαίνω πώς πρέπει να οδηγήσω τη νέα μοτοσυκλέτα. Πρέπει ακόμα να αλλάξω λίγο το στυλ οδήγησης μου, αλλά δουλεύω πάνω σε αυτό και θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός και γρήγορος».

FABIO QUARTARARO: Ξεκινάτε τη σεζόν με περισσότερη αισιοδοξία από το 2023; «Νομίζω ότι έχουμε κάνει βήματα στον τρόπο που δουλεύουμε, η τακτική μέσα στην ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα, αλλά όλοι έκαναν ένα βήμα επίσης, οπότε αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που παλεύω αυτή τη στιγμή. Αλλά νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, καθώς οι νέοι μηχανικοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα μακριά, δεν είμαστε σε θέση να πολεμήσουμε, όχι όσο θέλουμε να είμαστε. Αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό από την αρχή μέχρι το τέλος».

MARC MARQUEZ: Πόσο σας έχει παρακινήσει αυτή η νέα πρόκληση κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μπορείτε να παλέψετε για τη νίκη ή το βάθρο;

«Ναι, φυσικά, ήταν μια τελείως διαφορετική δοκιμαστική περίοδο, γιατί είχα συνηθίσει να δοκιμάζω πράγματα με τη μοτοσυκλέτα, αλλά αυτή η σεζόν ήταν εντελώς αντίθετη. Ήμουν συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και προσπάθησα να προσαρμόσω το στυλ οδήγησης μου στη νέα μοτοσυκλέτα. Από την αρχή δεν ένιωθα άσχημα, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να μάθω και να βελτιωθώ, ειδικά να μάθω από τα κορυφαία άτομα της Ducati. Νιώθω άνετα, δεν είμαι έτοιμος να παλέψω για το βάθρο ή τη νίκη, αλλά βήμα-βήμα πρέπει να δημιουργήσουμε μια βάση και να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε».

PEDRO ACOSTA: Πόσο ανυπομονείτε για αυτό το Σαββατοκύριακο και ποιο θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εσάς;

«Κάναμε πολλούς γύρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα με μια μοτοσυκλέτα MotoGP, αλλά μιλώντας για στόχους, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους πριν τελειώσω έναν Αγώνα MotoGP. Θέλω να απαντήσω σε πολλά ερωτηματικά για τον εαυτό μου πριν σβήσουν τα φώτα. Και θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε».

 

Πριν σβήσουν τα φώτα για το πρώτο Grand Prix του 2024 με 21 να έχουν γίνει στην πίστα της Lusail, οι φωτογραφίες με συγκεντρωμένους όλους τους αναβάτες στην κύρια ευθεία για μια πρώτη γεύση από τους προβολείς, αν και στατικές, είναι εντυπωσιακές.

Επόμενο άρθρο »

Εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλαγές προγράμματος το Σάββατο

« Προηγούμενο άρθρο

Πίεση ελαστικών MotoGP™ και ποινές: τι νέο υπάρχει το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα