• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μία σπάνια AMB 001 Pro από Aston Martin και Brough Superior
Νέα Αγοράς 13/03/2024 - 22:01

Αυτή η εξαιρετικά σπάνια μοτοσυκλέτα μόνο για πίστα πρόκειται να βγει στο σφυρί στις 7 Απριλίου του 2024.

Το όνομα Aston Martin δεν είναι ακριβώς αυτό που συναντάμε συχνά στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, αν και η Βρετανική μάρκα είναι σίγουρα γνωστή για την τέχνης της στα υπεραυτοκίητα. Αλλά όταν η εταιρεία αποφάσισε να συνεργαστεί με την Brough Superior, τράβηξε πολύ μεγάλη προσοχή και στους δύο κόσμους.

Η AMB 001 μπορεί να μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό μια πραγματική μοτοσυκλέτα. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εμβληματική Βρετανική μάρκα μοτοσυκλετών Brough Superior και η AMB 001 είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής μόλις 100 μονάδων. Για να το κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο, η Aston και η Brough κυκλοφόρησαν την AMB 001 Pro, μία superbike μόνο για πίστα με υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και περιορισμένη σε μόλις 88 μονάδες. Και τώρα είναι η ευκαιρία για κάποιους να την αποκτήσουν, υποθέτοντας ότι έχουν περίπου 234,000 € για να αποχωριστούν από την τσέπη τους.

Αυτή η εκπληκτική AMB 001 Pro έχει εισαχθεί σε δημοπρασία στο Iconic Auctioneers και πρόκειται να βγει στο σφυρί στις 7 Απριλίου του 2024. Βαμμένη με το κομψό καταπράσινο χρώμα νεφρίτη με ασορτί κίτρινη ρίγα, η AMB 001 Pro είναι μια μοτοσυκλέτα που κόβει την ανάσα και που γυρίζει τα κεφάλια από το στυλ της και μόνο.

Κάθε AMB 001 έχει κατασκευαστεί σχολαστικά στο χέρι στις εγκαταστάσεις παραγωγής του Brough Superior στην Τουλούζη της Γαλλίας και μπορεί να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να κατασκευαστεί η κάθε μία, καθώς πρέπει να κατασκευαστεί με αυστηρά πρότυπα. Η υψηλών επιδόσεων superbike, μόνο για πίστα, υποστηρίζεται από ένα ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου CNC και είναι ντυμένη με φέρινγκ από ανθρακονήματα. Στην καρδιά της βρίσκεται ένας V-twin κινητήρας 997cc με έναν υπερσυμπιεστή Garrett που αποδίδει 225 ίππους. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το νούμερο 8 από τα 88 που κατασκευάστηκαν ποτέ. Τα μέρη από ανθρακονήματα με Ματ χρώμα συνοδεύονται με πινελιές χρώματος Photon Lime που προσθέτουν μια αντίθεση εμπνευσμένη από τους αγώνες, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα σίγουρα να ξεχωρίζει σε κάθε συνάντηση με άλλη μοτοσυκλέτα.

Αυτό που κάνει αυτή την κατασκευή ακόμα πιο ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι η πρώτη AMB 001 Pro που εισάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει μηδέν χιλιόμετρα, αλλά ο κινητήρας έχει δοκιμαστεί και είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας. Κρίμα που δεν οδηγήθηκε ποτέ. Αλλά τώρα είναι η ευκαιρία αυτό να διορθωθεί. Αν υπάρχει ενδιαφέρον να αποκτήσει κανείς αυτή την εξαιρετικά σπάνια μοτοσυκλέτα που είναι βέβαιο ότι θα είναι μελλοντικά κλασική, η ζωντανή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Απριλίου του 2024.

Επόμενο άρθρο »

Το παπί UM Flash 125 LZ τώρα πιο προσιτό από ποτέ

« Προηγούμενο άρθρο

Vehicle Control System της Zero: ο συμπλέκτης στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα