• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Martin κέρδισε το χρυσό στο Σπριντ, ο Acosta 2ος και ο Pedrosa 3ος!
Αγώνες 28/04/2024 - 01:50

Ο Dani Pedrosa γιόρτασε το χάλκινο μετάλλιο έστω και με μία ιδιωτική γιορτή που έγινε μετά τον έλεγχο των πιέσεων των ελαστικών, καθώς πριν η θέση ανήκε στον Quartararo.

Για τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing), ήταν ένα ομαλό Tissot Sprint στο Gran Premio Estrella Galicia 0,0. Αλλά πίσω από το #89, που επέκτεινε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα, επικρατούσε χάος στην Ισπανία. 15 αναβάτες έπεσαν, όλοι εντάξει χωρίς τραυματισμούς. Ο Rookie Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) πήρε τη 2η θέση και έκανε την πρώτη του επίσκεψη στο βάθρο του Sprint μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος. Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) πανηγύρισε αρχικά, κερδίζοντας εξωπραγματικές θέσεις, προτού μια ποινή πίεσης ελαστικών τον υποβιβάσει στην 5η θέση. Και αυτό προώθησε τον θρύλο του MotoGP™ και δοκιμαστή Dani Pedrosa της Red Bull KTM Factory Racing στην 3η θέση.

Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) έπεσε ενώ είχε το προβάδισμα, αλλά ανέβηκε ξανά και συνέχισε. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) και ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) έπεσαν σε τρία ξεχωριστά περιστατικά αλλά σε τέλειο συγχρονισμό. Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), εν τω μεταξύ, είχε σύντομο τέλος στον Αγώνα μετά από στρίμωγμα μεταξύ του Binder και του Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team), που θεωρήθηκε ως αγωνιστικό περιστατικό αλλά με τους άλλους δύο να συνεχίζουν. Ο νικητής της COTA, Maverick Viñales (Aprilia Racing) έπεσε επίσης και η λίστα δεν τελείωσε εκεί έπιασε μερικά μεγάλα ονόματα.

Ήταν ένα χαοτικό Sprint. Καθώς τα φώτα έσβησαν, ο Marc Marquez έκανε αριστερά για να καλύψει τον Bezzecchi και τον Martin, αλλά ο Binder τους έφτασε από την 4η θέση. Η KTM ανέβηκε αμέσως, κερδίζοντας λίγη διαφορά μπροστά από τον Martin, τον Marc Marquez και τον Alex Marquez. Μέχρι τον 2ο γύρο, ο Martin ήταν πίσω στην ουρά του Binder, ωστόσο, επιτέθηκε αμέσως για το προβάδισμα. Ο Marc Marquez ήταν ο επόμενος που έφτασε τον Binder. Τότε άρχισε πραγματικά το δράμα. Ο Binder γλίστρησε και ο Alex Marquez πέρασε και τους δύο με τον Marc να πέρνα και πάλι μπροστά, ενώ πιο πίσω ο Bezzecchi που ακολουθούσε τον Bagnaia στη στροφή 1, τον ανάγκασε να ανοιχτεί. Έτσι ο Binder πήγε να καλύψει το κενό, μαζί με τον Bezzecchi, αφήνοντας τον Bagnaia εκτός μάχης.

Έμοιαζε σαν το μεγάλο δράμα της ημέρας, αλλά ήταν μόνο η αρχή. Οι επόμενοι ήταν ο Binder, ο Alex Marquez και ο Bastianini καθώς όλοι έπεσαν, αφήνοντας τον Acosta στην 3η θέση. Μπροστά όμως, υπήρχε λίγη απόσταση από το #MM93 που είχε περάσει τον Martin. Καθώς ο Martin προσπαθούσε να ανταποκριθεί, o Marc έπεσε αφήνοντας τον Martin σε ελεύθερη πίστα. Για τον Marc Marquez, η προσπάθεια ήταν να ανακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις.

Στη συνέχεια, ο Viñales γλίστρησε, προσθέτοντας έναν άλλο βασικό υποψήφιο στη λίστα. Εν τω μεταξύ, ο Quartararo ήταν στη δική του πορεία, κερδίζοντας 14 θέσεις στους δύο πρώτους γύρους και στη διεκδίκηση του βάθρου, αλλά είχε στενή παρέα από τον Pedrosa. Το #26 έφτασε τη Yamaha μπροστά στον τελευταίο γύρο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κενό και αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την 4η θέση πριν από την ποινή μετά τον Αγώνα για τον Quartararo. Τότε, ήταν εκείνη η ιστορική 3η θέση καθώς το πέναλτι των 8 δευτ. του Γάλλου τον υποβίβασε στην 5η θέση.

Μέσα στο χάος, ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) είχε το καλύτερο αποτέλεσμα Sprint στην 4η θέση, μπροστά από την απόλυτη θέση του Quartararo. Ο Raul Fernandez (Trackhouse Racing) ήταν 6ος αλλά πήρε και την ποινή πίεσης ελαστικών +8 δευτ., αφήνοντάς τον χωρίς βαθμούς. Ο Marc Marquez πήρε την 6η θέση, μπροστά από τον Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS Tech3), τον Miguel Oliveira (Trackhouse Racing) και τον Mir, ο οποίος πήρε τον τελικό βαθμό του Sprint στην 9η θέση.

Οι Bezzecchi και Diggia τελικά έμειναν εκτός. Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) δεν κατάφερε να περάσει στον 1ο γύρο και ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) έπεσε επίσης νωρίς. Ο Luca Marini (Repsol Honda Team) και ο Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™) έπεσαν επίσης. Μετά από τόσο δράμα, ο Martin παραμένει στην κορυφή... αλλά ο Acosta είναι πλέον δεύτερος στη βαθμολογία με 29 βαθμούς πιο κάτω. Τι θα συμβεί όταν σβήσουν τα φώτα για τον Αγώνα Grand Prix, την Κυριακή;  

Επόμενο άρθρο »

Rossi: «Ο Marquez είναι κάποιος που θα σε καταβροχθίσει αν δεν αντιδράσεις αμέσως».

« Προηγούμενο άρθρο

Μόλις 0.143 δευτ. χωρίζουν τους Bagnaia, Viñales και Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα