• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Στο Le Mans, το πάρτι ξεκινάει την Τετάρτη!»
Αγώνες 09/05/2024 - 00:15

Μετά από ένα συναρπαστικό Ισπανικό GP, ήρθε η ώρα για ένα άλλο και αυτή τη φορά στο κλασικό Le Mans. Αρχικά η πρώτη συνέντευξη έγινε με τον αναβάτη της Pertamina Enduro VR46 Racing Team και νικητή του Γάλλικού GP του 2023, Marco Bezzecchi, για να μιλήσει λίγο για τις ρίζες του και τη ζωή του.

Στη συνέχεια, η πρώτη συνέντευξη Τύπου για τους αναβάτες ξεκίνησε, με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να συνοδεύεται από τον πλησιέστερο πλέον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και τον άλλον πρωταγωνιστή της Jerez, Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™).

Στη συνέχεια, ο νεοφερμένος Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) ενώθηκε με τους τοπικούς ήρωες για τη δεύτερη συνέντευξη Τύπου καθώς ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) και ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) ετοιμάζονται για το Γαλλικό GP.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες και αποσπάσματα από την ημέρα των εγκαινίων... αν και όπως λέει και ο τίτλος, το πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει!

 

JORGE MARTIN

Πώς νιώθετε που πηγαίνετε στο Le Mans;

«Αισθάνομαι καλά, θα ήθελα να μοιραστώ το βάθρο στη Χερέθ με τον Marc και τον Pecco, αλλά δεν τα κατάφερα. Είχα αυτοπεποίθηση σε εκείνο το σημείο του Αγώνα, αλλά μετά είχα την πτώση και εκεί τελείωσε. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε την ταχύτητα και ότι σε κάθε πίστα είμαστε γρήγοροι, οπότε είμαι πραγματικά σίγουρος ότι θα κάνουμε το ίδιο και εδώ καθώς είναι μία πίστα που είναι διαφορετική, αλλά αισθάνομαι πάντα γρήγορος, οπότε είμαι χαλαρός και χαρούμενος.»

PECCO BAGNAIA

Πόσο σίγουροι είστε για να βρεθείτε μπροστά στη Γαλλία;

«Ένα από τα πιο δυνατά μου σημεία ως αναβάτης είναι ότι δεν με νοιάζει αν χάσω χρόνο την προηγούμενη μέρα ή αν πέσω, γιατί ξέρω αν όλα πάνε καλά, μπορώ να αντεπιτεθώ και να παλέψω για μια νίκη. Πέρυσι κάθε Σαββατοκύριακο ήταν λίγο πολύ έτσι την Παρασκευή όπου δυσκολευτήκαμε, αλλά μετά μπορέσαμε να παλέψουμε για τις κορυφαίες θέσεις στον Αγώνα και το Le Mans είναι πάντα ένα καλό Σαββατοκύριακο για μένα, μου αρέσει η πίστα και μου αρέσει να κοιτάζω τις κερκίδες με τους πολλούς οπαδούς σε κάθε στροφή. Το μόνο κακό είναι οι δύο τελευταίες φορές που δεν μπόρεσα να τελειώσω τον Αγώνα, η μία ήταν δικό μου λάθος και η άλλη από επαφή, αλλά οι δυνατότητες ήταν πάντα μεγάλες και μπορούμε να παλέψουμε μπροστά».

MARC MÁRQUEZ

Γιατί ήταν τόσο ξεχωριστό το βάθρο της Χερέθ;

«Ήταν ξεχωριστό να βλέπω πόσο μακριά είχαμε φτάσει από μια πολύ δύσκολη στιγμή, καθώς είχαμε πολύ καιρό να ανέβουμε στο βάθρο σε στεγνές συνθήκες και να παλέψουμε με τον νικητή του Αγώνα, όπως και να μπορέσουμε να έχουμε ηρεμία. Ήταν κάτι που με έκανε να νιώσω πολύ καλά γιατί είχα πολύ καιρό από τότε που ένιωσα γρήγορος στον Αγώνα της Κυριακής. Είναι το πρώτο βήμα, θα έχουμε κάποια προβλήματα στο μέλλον σε ορισμένες πίστες, αλλά ήταν χαρά να παλέψουμε με δύο αναβάτες που ήταν σε υψηλό επίπεδο πέρυσι και ήταν διεκδικητές του τίτλου».

 

Ο Davide Tardozzi σας αγόρασε νέα στολή όπως υποσχέθηκε;

«Όχι, φυσικά!!! Ξέρουμε καλά τον Davide και πόσο ζεστός ήταν στον Αγώνα. Όλες τις φορές που αγωνιζόμουν με τον Andrea Dovizioso, είχαμε καλή σχέση και ήξερε ότι αν ήμουν εκεί θα προσπαθούσα. Αυτή τη φορά ήμουν επίσης μέλος της μάρκας Ducati, αλλά όπως είπα την Κυριακή ήταν χαρά να αγωνίζομαι με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή μέχρι τον τελευταίο γύρο».

PEDRO ACOSTA

Πόσο ανυπομονείτε να οδηγήσετε μια μοτοσυκλέτα MotoGP™ στο Le Mans στον εντός έδρας αγώνα της Tech3;

«Ήταν πάντα μια πίστα που μου άρεσε, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια που έτρεξα εδώ ήμουν γρήγορος, αλλά μετά έπεσα, οπότε ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να τελειώσω τον Αγώνα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Είναι το δεύτερο GP στην έδρα της ομάδας στη σειρά, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τους φιλάθλους και το μοιράζομαι με όλη την ομάδα!».

FABIO QUARTARARO

Πόση επιπλέον ώθηση σας δίνει ο Aγώνας μπροστά στο κοινό σας και ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

«Είναι πάντα ιδιαίτερο να είμαι εδώ και είναι μοναδικό, γιατί είναι μια από τις μοναδικές πίστες όπου ξεκινά το πάρτι την Τετάρτη - μπορείς να ακούσεις τους θαυμαστές να ανεβάζουν στροφές στις μοτοσυκλέτες τους! Θα δοκιμάσουμε μερικά πράγματα από τη δοκιμή, δεν θα είναι τεράστια διαφορά, καθώς θα έχουμε κάποια στοιχεία από τη δοκιμή, αλλά είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες μας».

 

Ποια νέα πράγματα θα δοκιμάσετε;

«Θα έχουμε ένα νέο πλαίσιο και ήταν προκαθορισμένο να έχουμε ένα ψαλίδι που σχεδιάζαμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά δεν θα το δοκιμάσουμε εδώ, καθώς θα το δοκιμάσουμε στο Mugello μετά το Grand Prix».

JOHANN ZARCO

Πώς απολαμβάνετε αυτήν την πρόκληση και ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος για εσάς αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Είναι μια ωραία εμπειρία να τη ζεις και επειδή ήξερα ότι αυτή η πρόκληση θα ήταν δύσκολη. Αυτή τη στιγμή μπορεί να απογοητευθούμε, αλλά αργότερα καταλαβαίνουμε ότι η δουλειά τελείωσε και κάναμε το καλύτερό μας. Δεν περίμενα να έχω τόση πολλή υποστήριξη από το πλήθος χθες και σήμερα το πρωί και ελπίζω ότι θα μου δώσει λίγη ώθηση αυτό το Σαββατοκύριακο. Ένας ρεαλιστικός στόχος είναι να πάρω μερικούς βαθμούς, περίπου στη 10η θέση που θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα και θα χαρώ να το πάρω εδώ. Θα έδινε μια νέα ώθηση για την ομάδα μου και τη Honda, δεν έχουμε τίποτα να δοκιμάσουμε αυτή τη στιγμή γιατί είχαμε ένα τεστ στη Χερέθ όπου μπορούσαμε να δούμε αν τα πράγματα λειτουργούσαν ή όχι, έτσι ώστε να είναι απλό να χρησιμοποιούμε τα καλύτερα από αυτά που έχουμε αυτή τη στιγμή».

 

Οι Γάλλοι οπαδοί του GP τα δίνουν όλα την Πέμπτη!

Πρέπει να δει και να ακούσει κανείς από κοντά για να γίνει πιστευτό τι συμβαίνει στο Le Mans. Στο να δούμε, τουλάχιστον, μπορούμε χάρη σε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες από τον περίπατο του κόσμου στο pitlane και την ειδική ζωντανή εκδήλωση του Canal+ που πραγματοποιήθηκε στην κύρια ευθεία την Πέμπτη το απόγευμα. Μπορείτε να απολαύσετε την ακρόαση στη μετάδοση της εκδήλωσης ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του MotoGP™ στο instagram!

 

Ici c'est MiniGP! Ο Quartararo καλωσορίζει μερικούς αναβάτες της FIM MiniGP France Series για μια ειδική περιοδεία στο Le Mans

Επόμενο άρθρο »

Το WorldWCR ξεκινά τη σεζόν με την πρώτη δοκιμή στην πίστα της Κρεμόνας

« Προηγούμενο άρθρο

Καλώς ήρθατε στη Γαλλία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα