• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτη γεύση για Pedrosa και Dovizioso
Είναι μία πίστα που η μέση ωριαία ταχύτητα θα είναι πολύ υψηλή.
Νέα 17/06/2010 - 22:36

“Όποτε πάω σε μία καινούργια πίστα κάνω μερικούς γύρους σε αυτή με το scooter μου για να δω την μορφολογία της και την κατάσταση της ασφάλτου αλλά για να είμαι ειλικρινής μέχρι να ανέβεις πάνω στην μοτοσυκλέτα σου και να οδηγήσεις με αυτή την ισχύ δεν μπορείς να έχεις μία καθαρή ιδέα. Ωστόσο παίρνεις μία αρχική αίσθηση των πραγμάτων και από ότι είδα είναι μία πίστα με πολλές εναλλαγές, με στροφές διαφορετικού τύπου και ευθείες. 

 

Υπάρχουν γρήγορες στροφές, αρκετές ευθείες και κάποια σφιχτά σημεία. Η ισχύς θα παίζει βασικό ρόλο. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τις σχέσεις στο κιβώτιο και στη συνέχεια να δουλέψουμε πάνω στις αναρτήσεις αρχικά στις γρήγορες στροφές και έπειτα για τα σικαίην. Για να κάνουμε την αρχική επιλογή των σχέσεων του κιβωτίου θα συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά της πίστας με κάποιας άλλης που έχει παρόμοια σχεδίαση.” αυτές ήταν οι αρχικές δηλώσεις του Dani Pedrosa έπειτα από την πρώτη γεύση που πήρε στο Silverstone.  

 

Καλή ήταν η αρχική εντύπωση και του Andrea Dovizioso για την καινούργια πίστα παρόλο που όπως ανάφερε δεν μπορεί κανείς να κάνει μία σωστή εκτίμηση έπειτα από μερικούς γύρους πάνω σε ένα scooter. “Είναι μία πίστα που η μέση ωριαία ταχύτητα θα είναι πολύ υψηλή. Μπορεί να μην έχει μεγάλες ευθείες αλλά έχει γρήγορες στροφές. Η τροχιά την στροφών είναι ανοιχτή και θα έχεις μεγάλη ταχύτητα μέσα σε αυτή. Επίσης, υπάρχουν κάποιες πολύ κλειστές στροφές αλλά στο σύνολο είναι μία ωραία πίστα. 

 

Το πλάτος της πίστας είναι μεγάλο που σημαίνει ότι σου δίνει την δυνατότητα να πάρεις διαφορετικές γραμμές. Ωστόσο, αύριο (ημέρα Παρασκευή) θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε άμεσα την καλύτερη ιδέα από την πίστα και θα ξέρουμε πως θα βαδίσουμε όσον αφορά την ρύθμιση της μοτοσυκλέτας και θα πρέπει να επωφεληθούμε το ατού της που είναι η ισχύς.”

Επόμενο άρθρο »

5 εκατομμύρια € για τον Stoner προσφέρει η Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Hayden: Βαρύ το φορτιο για τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα