• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Remy Gardner στη Monster Energy Yamaha MotoGP για το Σαββατοκύριακο του GP Γερμανίας
Αγώνες 03/07/2024 - 12:09

Η ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP ταξίδεψε από την Ολλανδία στη Γερμανία για το Grand Prix της Motorrad Deutschland, τον 9ο Γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Sachsenring.

Ο Álex Rins υποβλήθηκε με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό καρπό και στον αστράγαλο και τώρα επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή του. Ο Remy Gardner θα παρευρεθεί στο Γερμανικό GP στη θέση του, μαζί με τον Fabio Quartararo στο γκαράζ της Monster Energy Yamaha MotoGP.

Η ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP θα εισέλθει στον τελευταίο Γύρο MotoGP πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές με μια τροποποιημένη σύνθεση αναβατών: Ο Fabio Quartararo συνοδεύεται από τον Remy Gardner, ο οποίος αντικαθιστά τον τραυματισμένο Álex Rins.

Ο Quartararo φτάνει στη Γερμανία κατέχοντας από την 12η θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Μετά από ένα δύσκολο GP της Ολλανδίας, ο Γάλλος θέλει να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο στο Sachsenring δοκιμάζοντας νέες ρυθμίσεις σε αναζήτηση περαιτέρω βελτίωσης.

Το Sachsenring έχει μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι πολλές στροφές, έχει απότομες αλλαγές υψομετρικής διαφοράς και έχει κυρίως αριστερές στροφές. Δεν είναι για όλους, αλλά ο El Diablo γνώρισε την επιτυχία εκεί. Μια υπέροχη νίκη το 2022 (παρά την αίσθηση που δεν ήταν η καλύτερη κάτω από τις καιρικές συνθήκες εκείνης της εποχής) και μια 3η θέση το 2021 επί Γερμανικού εδάφους υπογραμμίζουν ότι ο Quartararo σίγουρα γνωρίζει καλά τη στενή πίστα.

Μετά το ατύχημα του Rins στην έναρξη του Αγώνα TT Assen MotoGP την περασμένη Κυριακή, ο Ισπανός υποβλήθηκε με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση στον καρπό και τον αστράγαλό του το απόγευμα της Δευτέρας. Με την υποστήριξη της ομάδας, αποφάσισε να επικεντρωθεί στην πλήρη ανάκαμψη εγκαίρως για το βρετανικό GP αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του MotoGP.

Στο μεταξύ, η Monster Energy Yamaha MotoGP Team υποδέχεται τον Remy Gardner ως αναβάτη αντικατάστασης. Ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 το 2021 και πρώην αναβάτης κορυφαίας κατηγορίας (2022), ο Αυστραλός είναι ήδη εξοικειωμένος με το paddock του MotoGP και την πίστα Sachsenring. Ο Gardner οδηγεί για την ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK από το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι η θέση παραμένει στην οικογένεια της Yamaha.

Η περιοχή του Chemnitz είναι γνωστή για την αγάπη της στους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Αρχικά, οι αγώνες στην περιοχή γίνονταν σε κλειστούς δημόσιους δρόμους από τη δεκαετία του 1920 και μετά. Το Sachsenring κατασκευάστηκε το 1996 για λόγους ασφαλείας. Δύο χρόνια αργότερα, η πίστα φιλοξένησε την πρώτη της εκδήλωση MotoGP. Η πίστα πλάτους μόλις 12 μέτρων έχει πολλές κλειστές στροφές (δέκα αριστερές, τρεις δεξιές), καθιστώντας αυτήν την πίστα μία από τις πιο αργές πίστες στο ημερολόγιο, αλλά θα υπάρχει ακόμα αρκετή δράση στο Γερμανικό GP.

MASSIMO MEREGALLI Διευθυντής ομάδας

«Πρώτα απ 'όλα, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι η ομάδα είναι ανακουφισμένη που η επέμβαση του Alex πήγε καλά και ότι οι τραυματισμοί που υπέστη δεν είναι πιο σοβαροί. Του ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση και ελπίζουμε να τον καλωσορίσουμε ξανά σύντομα. Δεύτερον, είμαστε ευγνώμονες στον Remy Gardner και την ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK που μπορεί να έρθει μαζί μας στο Sachsenring σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή θα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για εκείνον, αλλά η ομάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον κάνει να νιώσει ευπρόσδεκτος και υποστηριζόμενος σε όλη την εξοικείωση που χρειάζεται γρήγορα αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Sachsenring είναι αρκετά περίεργο: είναι στενό και έχει πολλές αριστερές στροφές. Είναι δύσκολο να προσπεράσεις εκεί, οπότε μια θέση στις Κατατακτήριες 2 είναι ακόμα πιο πολύτιμη εδώ από ό,τι συνήθως. Αναμένουμε ότι αυτό θα είναι δύσκολο, αλλά σκοπεύουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές».

 

FABIO QUARTARARO Monster Energy Yamaha MotoGP Rider

«Το GP της Ολλανδίας ήταν δύσκολο. Περίμενα ότι ο Αγώνας θα πήγαινε λίγο καλύτερα, ειδικά στην αρχή. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να βρούμε κάποια θετικά στοιχεία στα δεδομένα και να βελτιωθούμε για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Γενικά, δεν νομίζω ότι το Sachsenring είναι καλή πίστα για εμάς, ειδικά το 2ο και 3ο τμήμα θα είναι περίπλοκα, αλλά πρέπει να πάρουμε τα θετικά και να προσπαθήσουμε να πάρουμε κάποια δεδομένα για να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Εύχομαι στον Alex ταχεία ανάρρωση. Ελπίζω να τον ξαναδώ σύντομα στην πίστα».

 

ALEX RINS Monster Energy Yamaha MotoGP Rider

«Το χειρουργείο πήγε καλά και τώρα γυρίζω σπίτι. Δυστυχώς θα χάσω τον επόμενο GP, αλλά ελπίζω να επιστρέψω πολύ σύντομα. Παρά αυτό το χτύπημα στην πορεία μας, το κίνητρό μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε είναι υψηλότερο από ποτέ».

 

REMY GARDNER Monster Energy Yamaha MotoGP Replacement Rider

«Πρώτα απ 'όλα, ελπίζω ο Alex να έχει γρήγορη ανάρρωση και του εύχομαι τα καλύτερα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με αυτή την πρόκληση. Θέλω απλώς να πω Ευχαριστώ πολύ στη Yamaha που με εμπιστεύτηκε να οδηγήσω αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα το χρησιμοποιήσω ως μια εξαιρετική εμπειρία για να μάθω. Είναι μια νέα μοτοσυκλέτα και η επιστροφή στο MotoGP για έναν Αγώνα είναι πάντα μια ωραία εμπειρία, οπότε ανυπομονώ να απολαύσω αυτό το Σαββατοκύριακο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν την ευκαιρία. Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο Ευχαριστώ στη Yamaha».

 

 

REMY GARDNER:

 

Ο Gardner απόλαυσε μια επιτυχημένη καριέρα στο paddock του Grand Prix, το οποίο ξεκίνησε με τρεις συμμετοχές ως δοκιμαστής αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto3 του 2014. Αφού ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη σεζόν την επόμενη χρονιά, ο Αυστραλός εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στη Moto2 ως αναβάτης αντικατάστασης στη Βαρκελώνη, που τον είδε να διατηρεί τη θέση του για τους υπόλοιπους Γύρους το 2016. Ο Αυστραλός έγινε σταθερός αναβάτης στη συγκέντρωση βαθμών στο πρωτάθλημα τις επόμενες σεζόν και το 2019 σημείωσε πρωτοποριακό βάθρο με μια 2η θέση στην Αργεντινή. Το 2020, ήταν ένας από τους κορυφαίους της Moto2, πανηγυρίζοντας τέσσερα βάθρα, συμπεριλαμβανομένης της εκπληκτικής παρθενικής νίκης στον τελευταίο Γύρο του Portimão από την pole position, τερματίζοντας τη σεζόν στην 6η θέση στην κατάταξη. Το 2021, ο Gardner απόλαυσε πολλές εξαιρετικές επιδόσεις, 5 νίκες και 12 βάθρα, ενώ σε κάθε Aγώνα που τερμάτισε μπήκε στην πρώτη δεκάδα.

Στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 στον τελευταίο Αγώνα της Βαλένθια πριν προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία για τη σεζόν του 2022. Στη νέα του σεζόν στο MotoGP, ο Gardner έχει επιδείξει ισχυρή πρόοδο και υψηλό επίπεδο αποφασιστικότητας, αλλά θα έκανε τη μετάβαση στα Superbikes το 2023 με την ομάδα GYTR GRT Yamaha. Αποδείχθηκε μια πιο δύσκολη μετάβαση από ό,τι περίμενε ο Αυστραλός, καθώς αντιμετώπισε την πρόκληση να μάθει όχι μόνο ένα εντελώς νέο στυλ οδήγησης μοτοσυκλέτας, αλλά καινούργια ελαστικά, φρένα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πίστες. Ωστόσο, έχει επιμείνει και έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο προς το τέλος της σεζόν – τερματίζοντας μερικά αγωνιώδη δέκατα από το πρώτο του βάθρου και μπόρεσε να δει τον νικητή να περνά τη γραμμή τερματισμού μπροστά του – στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς στη Χερέθ.

Παραμένοντας στην ομάδα για το 2024, ο Gardner έδειχνε δυνατός μετά από μια εντυπωσιακή καμπάνια στις δοκιμές πριν τη σεζόν. Δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ για το πρώτο του βάθρο στο WorldSBK, το οποίο ήρθε στον 3ο Γύρο, στον 2ο Αγώνα, στο Assen. Τώρα ψάχνει να βασιστεί πάνω σε αυτή την επιτυχία και πιέζει για να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη στο WorldSBK.

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ GARDNER:

Ημερομηνία γέννησης: 24-02-1998

Τόπος γέννησης: Σίδνεϊ, Αυστραλία

Εθνικότητα: Αυστραλιανή

Ύψος: 174 εκ.

Βάρος: 63 κιλά

 

 

Σύνοψη καριέρας

2024: Ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK

2023: 9ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike FIM - Ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK

2022: 23ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP

2021: Πρωταθλητής - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2

2020: 6ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2

2019:15ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2

2018: 19ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2

2017: 21ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2

2016: 26ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2

2015: 30ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3

2014: 32ος -Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 (τρεις αγώνες) /9ος -FIM CEV Moto3 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior

2013: 16ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Moto3 FIM CEV

2012: 26ος - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων FIM CEV Moto3

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Gaige Herrera επεκτείνει το απίστευτο σερί νικών ρεκόρ σε 11 στο Norwalk

« Προηγούμενο άρθρο

Η HRC με τον Aleix Espargaro ως Δοκιμαστή αναβάτη για το 2025

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα