• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: MotoGP Αγώνας Sprint
Επιστροφή στις νίκες για τον Jorge Martin
Νέα 06/07/2024 - 17:00

Ο αγώνας Sprint αναμενόταν να φέρει εκπλήξεις, καθώς οι κατατακτήριες μας είχαν δώσει μια πιο "περίεργη" σχάρα εκκίνησης από τα συνηθισμένα. Όμως τελικά μπορούμε να πούμε ότι, εν πολλοίς, είχαμε έναν τυπικό αγώνα Sprint. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, πρώτος έστριψε ο Francesco Bagnaia, από την 4η θέση της εκκίνησης, με τους Miguel Oliveira και Jorge Martin να ακολουθούν. Ο Martin έκανε αμέσως την επίθεσή του και στην πρώτη στροφή του 2ου γύρου ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ ένα γύρο μετά επιτέθηκε στην ίδια στροφή και στον Bagnaia. Πέρασε μπροστά στην είσοδο της στροφής, αλλά στην έξοδο ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati απάντησε και ξαναπέρασε στην πρώτη θέση. 

Όμως ο Martin δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και, λίγο πριν την 8η στροφή, σε ένα δύσκολο σημείο, επιτέθηκε εκ νέου και αυτή τη φορά ο Bagnaia δεν μπόρεσε να απαντήσει. Μάλιστα ο Ιταλός αναβάτης της Ducati θα έχανε άλλη μια θέση, από τον Oliveira, που έκανε τον καλύτερο αγώνα του μετά από πολύ καιρό. 

Μπροστά ο Martin άνοιγε σιγά σιγά τη διαφορά, η οποία έφτασε στους τελευταίους γύρους να ξεπερνάει το ένα δευτερόλεπτο. Ο Ισπανός της Prima Pramac Ducati κατάφερε να κρατηθεί σταθερά μπροστά και πήρε άλλη μια νίκη σε αγώνα Sprint, με τον Miguel Oliveira να επιστρέφει σε θέση βάθρου μετά από πολύ καιρό. 

Ο Francesco Bagnaia συμπλήρωσε το βάθρο και είδε τη διαφορά του από τον Martin να αυξάνεται στους 15 βαθμούς. Ο Enea Bastianini είχε κάνει έναν καλό αγώνα και έφτασε πίσω από τον Bagnaia, χωρίς όμως να επιχειρήσει κάποια επίθεση και έτσι περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. 

Πέμπτος ήταν ο Franco Morbidelli, μπροστά από τον Marc Marquez (που έτρεχε με πόνους στα πλευρά μετά τη χθεσινή του πτώση), ο οποίος κέρδισε μια μάχη με τον Maverick Viñales. O Marquez είχε ήδη κάνει μια απόπειρα και τελικά κατάφερε να περάσει τον Viñales στην τελευταία στροφή και για 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου εξασφάλισε την 6η θέση, με τον αναβάτη της Aprilia έβδομο. 

Οι δύο τελευταίες βαθμολογούμενες θέσεις πήγαν στους Brad Binder και Alex Marquez

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto2 Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα