• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone live: Lorenzo ο πιο καλός ο μαθητής
Έμαθε γρηγορότερα από όλους τη νέα πίστα
Νέα 18/06/2010 - 17:52

 

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Στα 57’ λεπτά που κράτησαν οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές (στα 3 τελευταία η βροχή έδωσε πρόωρο τέλος στη διαδικασία), ο καλύτερος μαθητής ήταν ο Jorge Lorenzo, που πέρασε μετά το 50ο λεπτό, μπροστά στην κατάταξη. Μέχρι τότε ο καλύτερος μαθητής ήταν ο Casey Stoner, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Όμως σε αυτές τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 φάνηκε αυτό που φοβόταν όλοι οι οδηγοί, όταν την Πέμπτη έκαναν γύρους στην πίστα με τα σκούτερ τους: τα πολλά σαμαράκια δυσκολεύουν πολύ την οδήγηση και οι αναμενόμενες μεγάλες ταχύτητες δεν μπορούν να έλθουν, τουλάχιστον φέτος!

Η Μ.Ω.Τ. του Lorenzo είναι στα 168.640 χλμ/ώρα είναι σχεδόν 10 κάτω από τα 177.8 χλμ/ώρα του Philip Island στην Αυστραλία. Για να μην μιλήσουμε για τον Wayne Gardner και την Honda NSR500 το 1986, στην προηγούμενη διαδρομή του Silverstone, με 192.332 χλμ/ώρα! Μας έλεγαν χθες οι διοργανωτές ότι «είναι αντρική πίστα», ότι «θα σπάσει το ρεκόρ της Αυστραλίας», και άλλα τέτοια, βασισμένοι στις μετρήσεις που έκαναν στο κομπιούτερ simulation, αλλά εκεί δεν έβαλαν τον παράγοντα σαμαράκια. Ίσως όταν θα αποφασίσουν να ρίξουν καινούργια άσφαλτο σε όλη την διαδρομή, να δούμε χρόνους κάτω από τα 2 λεπτά, που θα σημαίνουν νέα ρεκόρ.

 

Στις δύσκολες συνθήκες της εκμάθησης της πίστας λοιπόν, ταχύτερα από όλους ανταποκρίθηκε ο Randy De Puniet στο πρώτο μισάωρο, μετά ήλθε η σειρά του Stoner και τελικά όπως είπαμε πιο πάνω, ο Lorenzo σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2’05.991 Ανάμεσα στους Stoner, De Puniet, o Dovizioso πλασαρίστηκε στην 3η θέση, με διαφορά 1.2’’ από τον ομόσταυλο Dani Pedrosa, που ως γνωστόν θέλει το χρόνο του την Παρασκευή για να ρυθμίσει τη μοτοσυκλέτα του και έτσι έμεινε στην 6η θέση, πίσω και από τον rookie Ben Spies που και αυτός από την εμπειρία του στα WSBK, μαθαίνει γρήγορα.

Στην 7η θέση ο Marco Melandri που επιβεβαιώνει την καλή αίσθηση που έχει αρχίσει να έχει από τη μοτοσυκλέτα του, ενώ ο Aleix Espargaro εντυπωσίασε και πάλι, με την 8η θέση για την Ducati, 4 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον εργοστασιακό οδηγό της ομάδας, τον Nicky Hayden, που ήταν ο 10ος της παρέας. Μπροστά του στην 9η θέση ο Simoncelli.

 

O Pedrosa ήταν ο ταχύτερος στην ευθεία με 310.8 χλμ/ώρα, αρκετά κάτω από τα 320+ που περίμεναν οι διοργανωτές.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στη σχετική σελίδα του site http://www.motograndprix.gr/gmcms/media/1_MotoGP/APOTELESMATA/SILVERSTONE/motogp_a.pdf

Επόμενο άρθρο »

Silverstone live: To σύννεφο έφερε βροχή στην Μoto2

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone live: Άρχισε η δράση με συννεφιά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα