• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
10 στα 10 για τον Toprak Razgatlioglu!
Αγώνες 21/07/2024 - 20:56

Ο Toprak Razgatlioglu απόλαυσε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στο Autodrom Most. Ο αναβάτης της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team κατέχει τώρα πλεονέκτημα πρωταθλήματος 64 βαθμών μετά τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του.

 

Αγώνας Tissot Superpole: 

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) οδήγησε τους τρεις πρώτους γύρους του Αγώνα Superpole. Μόλις ο Ιταλός έχασε τη θέση του από τον Razgatlioglu, συμβιβάστηκε στη μάχη με τον συναθλητή του Alvaro Bautista. Στον τελευταίο γύρο ο Bautista έπεσε ενώ προσπαθούσε να προσπεράσει στην πρώτη στροφή. Ο Bulega αναγκάστηκε να τον αποφύγει και πέρασε μέσα από την παγίδα με τα χαλίκια. Επέστρεψε στην πίστα στη 2η θέση που την κράτησε μέχρι τη σημαία τερματισμού.

Η πτώση του Bautista οδήγησε στην πρώτη του εγκατάλειψη της σεζόν. Ο δύο φορές πρωταθλητής του WorldSBK πέρασε μια άσκοπη μέρα στο Most και τώρα μένει 104 βαθμούς πίσω από τον Razgatlioglu στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ανέβηκε στο έβδομο βάθρο της σεζόν. Μετά την πτώση στον 1ο Αγώνα, ο Άγγλος κατάφερε να ανταμειφθεί με ένα βάθρο και μια εκκίνηση στην πρώτη σειρά για τον 2ο Αγώνα.

Στον τελευταίο γύρο μία ποινή μιας θέσης για τον Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) έριξε τον Ολλανδό στην 9η θέση και στην τελική βαθμολογούμενη θέση.  

Αποτελέσματα Αγώνα WorldSBK Tissot Superpole:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +3.812s

3. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +4.251s

 

Τα κυριότερα σημεία του 2ου Αγώνα:

Η δέκατη συνεχόμενη νίκη του Razgatlioglu ήταν τόσο επιβλητική όσο αναμενόταν. Παίρνοντας το προβάδισμα από τον Bulega με μια κίνηση στον 4ο γύρο, τελικά άνοιξε μία διαφορά τριών δευτερολέπτων μέχρι τη σημαία τερματισμού ενός Αγώνα 22 γύρων

Ο Bulega εδραίωσε περαιτέρω τη θέση του ως 2ος στο πρωτάθλημα με τη δέκατη φορά που ήταν 2ος στον τερματισμό αυτή τη σεζόν. Ο Ιταλός τελείωσε τον Αγώνα πάνω από τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Razgatlioglu.

Με έναν δύσκολο Αγώνα για την 3η θέση, ο Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) τερμάτισε στο βάθρο για πρώτη φορά από τον εναρκτήριο Γύρο της χρονιάς στην Αυστραλία. Ο αναβάτης της Yamaha είχε μια μεγάλη μάχη με τον Michael van der Mark και τον Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team). Ο Gardner έφτασε στην πρώτη πεντάδα στον Γύρο της Τσεχίας με την 5η θέση στον 2o Αγώνα. Ήταν ο καλύτερος Γύρος του Αυστραλού από το Assen.

Ένα ατύχημα στη στροφή 1 είδε τον Bautista και τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) να απομακρύνονται από τον Αγώνα αφού συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Ο Ιταλός αναβάτης είναι τώρα 4 βαθμούς πίσω από τον Andrea Iannone στη μάχη για τις διακρίσεις των ανεξάρτητων ομάδων, με τον αναβάτη της Team GoEleven να αναρρώνει από τη σύγκρουση στη στροφή 1. Έπεσε στη 18η θέση αλλά τελικά τερμάτισε στην 9η θέση.

 

Κυριότερα σημεία του 2ου Αγώνα:

Pole position: Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

Νικητής του 2ου Αγώνα: Toprak Razgatlioglu

Αγώνας ταχύτερος γύρος: Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 1'32.100s

 

1η θέση | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, κάναμε απίστευτη δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε κάθε δοκιμή βελτιωνόμασταν και τελικά ήμασταν πολύ δυνατοί. Στον 2ο Αγώνα δεν πίεζα πολύ γιατί έπρεπε να κρατήσω σε καλή κατάσταση το πίσω ελαστικό. Τελικά κερδίσαμε ξανά. Είναι άλλες τρεις νίκες αυτό το Σαββατοκύριακο και δέκα νίκες συνολικά για εμάς τώρα! Κοιτάζω το ρεκόρ για συνεχόμενες νίκες και χρειάζομαι ακόμα δύο για αυτό. Ευχαριστώ όλους τους θαυμαστές μου εδώ και θα τους δω ξανά του χρόνου».

2η θέση | Nicolo Bulega | Aruba.it Racing – Ducati

«Έκανα τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ξανά σήμερα. Δεν έκανα λάθη αλλά ήταν δύσκολο σήμερα, ο Toprak ήταν και πάλι πολύ γρήγορος. Ξεκίνησα καλά και προσπάθησα να τον ακολουθήσω και να ανοίξω μία διαφορά με τους αναβάτες που είχα πιο πίσω. Άλλη μία 2η θέση, είμαι χαρούμενος».

3η θέση| Andrea Locatelli | Pata Prometeon Yamaha  

«Επιστρέφουμε στο βάθρο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, ειλικρινά, η εμπιστοσύνη με τη μοτοσυκλέτα δεν ήταν πραγματικά καλή. Ήταν δύσκολο, αλλά η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά χθες και σήμερα το πρωί και μου έδωσαν μία απίστευτη μοτοσυκλέτα».

Εγκατάλειψη | Alvaro Bautista | Aruba.it Racing - Ducati

«Στον 2ο Αγώνα είχα μια πολύ καλή αρχή. Είχα πολύ καλή εκκίνηση γιατί έφτασα στην πρώτη στροφή στην 3η ή 4η θέση. Είδα τον Toprak και τον Nicolo μπροστά μου και μετά όταν ήμουν στη στροφή, είδα τον Gardner από την εσωτερική. Έπρεπε απλώς να κρατήσω τη γραμμή για να μην τον ακουμπήσω αλλά εκείνη τη στιγμή κάποιος με χτύπησε και έπεσα. Κοίταξα το βίντεο στην τηλεόραση και, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε πολύς χώρος για τον Petrucci, αλλά ήταν πίσω, οπότε πρέπει να φροντίζει να διατηρεί την απόσταση από τους άλλους μπροστά του. Η στροφή αυτού του είδους είναι πολύ δύσκολη γιατί φτάνουμε πολύ γρήγορα από την αρχή και μετά φρενάρουμε πολύ δυνατά. Ήμουν λίγο άτυχος αλλά ευτυχώς σωματικά είμαι καλά. Δεν είμαστε όπως πέρυσι. Αυτό το Σαββατοκύριακο κάτι άλλαξε και βελτιώσαμε πολύ την αίσθηση της μοτοσυκλέτας για τους επόμενους Αγώνες. Τώρα έχουμε τουλάχιστον μια βάση για να ξεκινήσουμε τους επόμενους Αγώνες».

 

Αποτελέσματα 2ου Αγώνα WorldSBK:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team)

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +3.239

3. Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) +5.462s

4. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +6.569s

5. Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +8.529s

6. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +12.577s

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

1. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 303 βαθμοί

2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 239 βαθμοί

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) 199 βαθμοί

 

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

« Προηγούμενο άρθρο

Ασταμάτητος ο Razgatlioglu με 8 συνεχόμενες νίκες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα