• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Trackhouse Racing διατηρεί τον Raul Fernandez για το 2025 και 2026
Αγώνες 23/07/2024 - 19:05

Η Trackhouse Racing εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το 2024 ως η μοναδική ομάδα της Αμερικής στην κορυφαία κατηγορία και τώρα έχει υπογράψει τον πρώτο της αναβάτη για τις σεζόν 2025 και 2026.

Από τις πρώτες μέρες που η Trackhouse Racing έκανε την είσοδό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, τον Νοέμβριο του 2023, ο Raul Fernandez έχει αγκαλιάσει το όραμα να σχηματιστεί μια νέα, δυναμική και ανταγωνιστική Αμερικανική ομάδα στην κορυφή των παγκόσμιων αγώνων μοτοσυκλέτας.

Από την πρώτη κιόλας δοκιμή, ο 23χρονος από τη Μαδρίτη της Ισπανίας, ξεπέρασε τα όρια της Trackhouse Aprilia RS-GP23 και κέρδισε σταθερά ταχύτητα, συνέπεια και αυτοπεποίθηση – και ήταν ένας πολύτιμος αναβάτης στην πλευρά του #25 του γκαράζ της ομάδας.

Η ανάδειξη νέων ταλέντων ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσέγγισης της Trackhouse από την αρχή, όταν ο Justin Marks ξεκίνησε με την Trackhouse Racing να συμμετέχει στην κατηγορία NASCAR Cup το 2021. Μετά από μόλις 3 χρόνια, η Trackhouse πέτυχε 7 νίκες στο Ivy League των αγώνων αυτοκινήτων και έχει γίνει όλο και πιο ανταγωνιστική σε δύο τροχούς με επιδόσεις στην πρώτη σειρά των Κατατακτήριων και ένα βάθρο Αγώνα Sprint την τελευταία φορά στο Γερμανικό Grand Prix.

Ως ένα από τα ξεχωριστά νεαρά ταλέντα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ο Raul εντάχθηκε στην κορυφαία κατηγορία το 2022, έχοντας κατακτήσει τη 2η θέση στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα της Moto2 το 2021 – σημειώνοντας οκτώ νίκες και στα μάτια πολλών, μια εκπληκτική πορεία σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Η μέχρι σήμερα καριέρα του στο MotoGP έχει δει τον Raul να αποκτά σταθερά αυτοπεποίθηση και το 2024, οι πραγματικές του δυνατότητες έχουν γίνει σαφείς με ένα σταθερό, ανταγωνιστικό περιβάλλον γύρω του στο γκαράζ της Trackhouse και με την εμπειρία του Davide Brivio, που τον βοήθησε στην προσέγγισή του στους αγώνες.

Η Trackhouse επέλεξε να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Raul, με στόχο να τον βοηθήσει να αναπτύξει την καριέρα του και την απόδοση της ομάδας για το μέλλον. Έχοντας δείξει το ρυθμό του με την Aprilia του 2023, ο Raul θα ανέβει στην πιο πρόσφατη RS-GP24 στον επόμενο Γύρο – το Silverstone, για το Βρετανικό Grand Prix και όλοι στην Trackhouse είναι ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές του για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν και τα επόμενα δύο χρόνια!

 

Raul Fernandez

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στην Trackhouse Racing στο MotoGP. Αυτό είναι το μόνο που θέλαμε. Αυτό το νέο έργο, με τον Justin και τον Davide, είναι υπέροχο και έχουν φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα. Χαίρομαι που ακούω τα σχέδιά τους για το μέλλον καθώς έχουν ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουν να κάνουν και για μένα, από την αρχή της χρονιάς, ήταν προτεραιότητά μου να προσπαθήσω να παραμείνω στην ομάδα. Στο τέλος, θα είμαι εδώ για τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που με αφήνει πολύ ικανοποιημένο, αλλά, φυσικά, αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Θα έχουμε την πλήρης εργοστασιακή κάλυψη το 2025 και το 2026, προφανώς υπέροχα νέα και αυτή τη στιγμή, ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε με μια νέα μοτοσυκλέτα στα μέσα του τρέχοντος έτους, οπότε πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά για να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά επίσης. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, να καταλάβουμε τα πάντα για τη μοτοσυκλέτα και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για τη σεζόν του 2025 – κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η Trackhouse Racing MotoGP είναι απλώς μια καταπληκτική ομάδα, μου αρέσουν οι ιδέες αυτού του Αμερικάνικου οργανισμού και χαίρομαι επίσης που βλέπω τις φιλοδοξίες του Justin. Είναι νέος στο MotoGP αλλά έτοιμος να φέρει κάτι διαφορετικό εδώ για την Αμερικανική αγορά και ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά - προσπαθώντας να κάνουμε το MotoGP να αναπτυχθεί εκεί. Επίσης, με τον Davide είμαι πολύ χαρούμενος. Κέρδισε πέντε τίτλους στο MotoGP μέχρι στιγμής και νομίζω ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να με βοηθήσει να εκπληρώσω τα όνειρά μου. Πιστεύω πολύ σε αυτόν και στις ικανότητές του να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα και είναι σαν να είμαι μόλις πάνω από το φεγγάρι. Τώρα, στο Silverstone, θα λάβουμε την αναβάθμιση του 2024 της Aprilia, η οποία θα είναι συναρπαστική. Το πρώτο μέρος της φετινής χρονιάς έχει ήδη πάει καλά, ειδικά οι τέσσερις τελευταίοι Γύροι, καθώς καταφέραμε να κάνουμε μερικά μεγάλα βήματα και πήραμε το μέγιστο από τη μοτοσυκλέτα. Νιώθω ότι είμαστε στο όριο αυτή τη στιγμή, οπότε είναι υπέροχο να μεταβούμε στη νέα Aprilia τώρα. Θα έχουμε ουσιαστικά την ίδια μοτοσυκλέτα, όπως οι εργοστασιακοί αναβάτες και ο Miguel, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε για το επίπεδό μας μέσα στο πρωτάθλημα, ειδικά στην πλευρά της Aprilia».

 

DAVIDE BRIVIO – Αγωνιστικός Διευθυντής

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε τον Raul στη σύνθεση των αναβατών μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Έχοντας δει τη δουλειά του τους τελευταίους μήνες, εκτιμήσαμε το ταλέντο του και αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει την προσέγγισή του στους αγώνες και ότι είναι πρόθυμος να εργαστεί, πρόθυμος να καταβάλει προσπάθεια για βελτίωση, επίλυση προβλημάτων και αυτό είναι πάντα με θετική προσέγγιση. Αυτό είναι κάτι που έχουμε εκτιμήσει και θα είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε για το μέλλον, έχοντας ήδη 3 χρόνια εμπειρίας στο MotoGP και γνωρίζοντας τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές της Aprilia RS-GP 2024 από το Silverstone μέχρι το τέλος της σεζόν – θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστεί ο Raul για τα επόμενα δύο χρόνια. Νομίζω ότι έχουμε πολλά κοινά με τον τρόπο σκέψης του σε αυτό το έργο και είναι ευχαριστημένος με την ομάδα και χαρούμενος για την κατεύθυνσή της και έτσι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Πρέπει να κάνουμε την πρόκλησή μας πιο δυνατή, να βοηθήσουμε τον Raul να γίνει πιο δυνατός αναβάτης και να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να κάνουμε την Trackhouse Racing καλύτερη ομάδα στο MotoGP».

 

JUSTIN MARKS – Ιδιοκτήτης Ομάδας

«Είμαι ενθουσιασμένος που ο Raul θα ενταχθεί στην Trackhouse για το μέλλον - έχει δείξει την αφοσίωση και τη δέσμευση που απαιτείται για να διαπρέψει σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP. Είμαστε ένας νέος οργανισμός και μαθαίνουμε καθημερινά, επομένως το να έχουμε έναν νεαρό, παθιασμένο, αναβάτη όπως ο Raul θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Aprilia για να χτίσουμε την ομάδα. Ο Ραούλ έχει τρομερή ταχύτητα και ταλέντο και όλοι γνωρίζουμε ότι, όσο μεγαλώνει η εμπειρία του, θα είναι όλο και πιο κοντά στο πρώτο σκαλί του βάθρου».

« Προηγούμενο άρθρο

10 στα 10 για τον Toprak Razgatlioglu!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα