• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Simon Crafar θα γίνει Πρόεδρος των Αγωνοδικών της FIM MotoGP™ από το 2025
Νέα 24/07/2024 - 15:09

Ο Νεοζηλανδός θα αναλάβει από τον Freddie Spencer τον ρόλο καθώς ο Αμερικανός ολοκληρώνει τη θητεία του στα τέλη του 2024.

 

Ο Simon Crafar μπορεί τώρα να επιβεβαιωθεί ως ο επόμενος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνιζομένων FIM MotoGP™. Ο Crafar, νικητής στα Grand Prix των 500cc και μακροχρόνιος ρεπόρτερ για το MotoGP™ International Program Feed, θα αναλάβει τον νέο ρόλο από το 2025.

Ο Νεοζηλανδός θα αναλάβει τον απερχόμενο Freddie Spencer, καθώς ο θρύλος του MotoGP™ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος της σεζόν του 2024.

 

Η θητεία του Spencer ξεκίνησε το 2019 με τη δημιουργία της θέσης του Προέδρου του FIM MotoGP™ Stewards Panel ως αυτόνομου ρόλου. Ο Πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται από την Ένωση Ομάδων (IRTA) και ο διορισμός του στη συνέχεια εγκρίνεται από το Μόνιμο Γραφείο.

Μαζί με τον Πρόεδρο, η επιτροπή συμπληρώνεται από δύο άλλους Αγωνοδίκες, οι οποίοι και οι δύο ορίζονται από τη FIM και εγκρίνονται από το Μόνιμο Γραφείο.

 

Ο Simon Crafar μπορεί τώρα να επιβεβαιωθεί ως Πρόεδρος του Steward Panel της FIM MotoGP™ από το 2025, για να εργαστεί μαζί με τους σημερινούς Αγωνοδίκες της FIM MotoGP™ Andrés Somolinos και Tamara Matko.

 

Freddie Spencer:

«Ήταν χαρά που ήμουν ο πρώτος Πρόεδρος της επιτροπής και που δούλεψα για να θέσουμε σε εφαρμογή αυτή την επιτροπή με τους απίστευτους ανθρώπους και τις διαδικασίες που έχουμε τώρα. Όταν μου ζητήθηκε να είμαι πρόεδρος, δέχτηκα γιατί ήθελα να συνεισφέρω στο άθλημα και είμαι περήφανος για τη θητεία μου, ενώ ανυπομονώ για μερικά συναρπαστικά έργα στο μέλλον και ξέρω ότι η ομάδα θα είναι σε υπέροχα χέρια με τον Simon.

 

Simon Crafar:

«Ανυπομονώ πραγματικά να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση. Δεν πήρα με ευκολία αυτή την απόφαση να κάνω αυτή την αλλαγή και να αποδεχτώ αυτή τη θέση, καθώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φύγω από έναν ρόλο που απόλαυσα πολύ, αλλά μετά από επτά χρόνια στο σχολιασμό του MotoGP είμαι έτοιμος για κάτι νέο, θα προσεγγίσω αυτή τη νέα θέση χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου μέσα και έξω από το χώρο της μοτοσυκλέτας ως αναβάτης, τεχνικός, σύμβουλος και δημοσιογράφος, αλλά το πιο σημαντικό με την αγάπη μου για το άθλημά μας και τον σεβασμό για τους αγωνιζόμενους. Είναι τιμή μου που μου εμπιστεύτηκαν αυτή την ευθύνη και που προτάθηκα για τον ρόλο».

« Προηγούμενο άρθρο

WEC Suzuka 8h: H HRC-Japan Post κερδίζει το σημαντικότερο αγώνα της Ιαπωνίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα