• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HRC και Joan Mir ανανεώνουν το συμβόλαιο για 2 χρόνια
Αγώνες 26/07/2024 - 12:08

Η Honda Racing Corporation συμφώνησε σε διετή επέκταση συμβολαίου με τον Joan Mir για να οδηγήσει για την Εργοστασιακή Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Ο Joan Mir έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία Moto3 το 2016, κερδίζοντας 10 Αγώνες και κέρδισε το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά. Προήχθη στην κατηγορία Moto2 το 2018 και έκανε το βήμα στην κορυφαία κατηγορία, το MotoGP, το 2019 προτού στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2020.

Από το 2023, έχει αγωνιστεί στην κατηγορία MotoGP με την Repsol Honda Team, και έχει κερδίσει συνολικά 12 νίκες Grand Prix και 33 βάθρα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Για τη σεζόν 2025, ο Joan Mir και ο Luca Marini θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί. Εκτός από τον Stefan Bradl, μαζί του και ο Aleix Espargaro θα συμμετάσχουν ως δοκιμαστικοί αναβάτες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μοτοσυκλετών.

Joan Mir

Αναβάτης – MotoGP

 

«Πρώτα από όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να αγωνιστώ με τη Honda και την HRC για τα επόμενα δύο χρόνια. Ήταν στόχος μου να συνεχίσω αυτή τη συνεργασία και αυτή τη φορά κατάφερα να το πετύχω. Η HRC και εγώ ήμασταν σε συνεργασία από το 2023, και καθώς συνεχίζουμε να το κάνουμε, πιστεύω ότι συνεχίζοντας να δίνω τις απόψεις μου στην HRC, μπορώ να συμβάλω στη βελτίωση της RC213V, ξέρω τι πρέπει να κάνω και ξέρω τι μπορεί να πετύχει η Honda, οπότε ελπίζω ότι μπορούμε και οι δύο να το πετύχουμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για το μέλλον για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν».

Koji Watanabe

Πρόεδρος της Honda Racing Corporation

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να αγωνιστώ στο MotoGP με τον Joan Mir για δύο χρόνια από το 2025. Αυτή ήταν μια δύσκολη σεζόν για τη Honda και την HRC, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε βιώσει ποτέ πριν. Ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες, ο Mir έχει εμπιστευτεί την ομάδα και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη στάση του να μην τα παρατάει και να παλεύει ανά πάσα στιγμή. Εμείς, μαζί με τον Mir, θα θέλαμε να συνεργαστούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους για να επιστρέψουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των θαυμαστών μας, το συντομότερο δυνατό. Ευχαριστούμε όλους τους οπαδούς που μας στηρίζουν πάντα. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της υποστήριξής σας».

« Προηγούμενο άρθρο

Η Aprilia RS 660 παραμένει αήττητη στo Βρετανικό πρωτάθλημα Superbike

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα