• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To MotoGP™ υπογράφει συμβόλαιο με την Uttar Pradesh για το Grand Prix της Ινδίας
Νέα 01/08/2024 - 00:07

 

Μια νέα συμφωνία, που υπογράφηκε απευθείας με την κυβέρνηση της Ινδικής περιοχής Uttar Pradesh, επιβεβαιώνει ότι το MotoGP™ θα επιστρέψει στο Buddh International Circuit για τις επόμενες τρεις σεζόν.
Το MotoGP™ λοιπόν, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Invest UP, το πρακτορείο της κυβέρνησης της Uttar Pradesh που διευκολύνει τις διεθνείς επενδύσεις στο κράτος. Η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι το Ινδικό Γκραν Πρι θα είναι στο ημερολόγιο από το 2025 έως το 2027. Η διοργάνωση θα συνεχίσει να διεξάγεται στο Buddh International Circuit, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο ημερολόγιο MotoGP™ το 2023.

Με πληθυσμό πάνω από 1.4 δισεκατομμύρια ανθρώπους και περισσότερες από 200 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες στους δρόμους της, η Ινδία αποτελεί βασική παγκόσμια αγορά για το MotoGP™, τους κατασκευαστές μας και πολλούς από τους συνεργάτες του αθλήματος. Η μεταφορά με δύο τροχούς αντιπροσωπεύει σχεδόν το 75% του συνολικού αριθμού των οχημάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Η Ινδία έχει επίσης ένα υγιές καθιερωμένο κοινό για το MotoGP™, με περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης τις επόμενες σεζόν. Το εναρκτήριο Grand Prix στο Buddh είδε περισσότερους από 100,000 θαυμαστές να έρχονται για να δουν την ιστορία να γράφεται ως το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου που αγωνίστηκε στη χώρα για πρώτη φορά.

Αυτή η νέα συμφωνία, που υπογράφηκε απευθείας μεταξύ της κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP™ Dorna Sports και της κυβέρνησης του Uttar Pradesh, της πολυπληθέστερης περιοχής της Ινδίας, παρέχει το τέλειο σκηνικό για την προώθηση της επιτυχίας τόσο της βιομηχανίας του αθλητισμού όσο και της μοτοσυκλέτας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Manoj Kumar Singh, Chief Secretary-cum-Infrastructure & Industrial Development Commissioner, Government of UP, τόνισε τη μνημειώδη σημασία αυτής της συμφωνίας: “Η μεταφορά του MotoGP στην Uttar Pradesh όχι μόνο ανυψώνει την κατάστασή μας στην παγκόσμια αθλητική σκηνή, αλλά καταλύει επίσης σημαντική οικονομική ανάπτυξη σε όλο τον τουρισμό, τη φιλοξενία και τους σχετικούς τομείς. Αυτή η εκδήλωση θα μαγνητίσει τους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ανδρεία της Uttar Pradesh στη φιλοξενία αθλητικών εκδρομών παγκόσμιας κλάσης.”

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, δήλωσε: 
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτή τη νέα συμφωνία που έγινε απευθείας με την κυβέρνηση της Uttar Pradesh. Το εναρκτήριο Grand Prix της Ινδίας ήταν βασική επιτυχία και έφερε τεράστια αξία και στους δύο, το MotoGP™ και την περιοχή υποδοχής μας στην UP, οπότε είναι φανταστικό που μπορούμε να συνεχίσουμε να το χτίζουμε μαζί στο μέλλον”.

"Η Ινδία είναι μια βασική αγορά για το MotoGP™, με ένα υγιές, καθιερωμένο κοινό για τους αγώνες, και ένα κοινό που γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε εκθετικά. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια δίτροχα οχήματα που χρησιμοποιούνται σε όλη τη χώρα κάθε μέρα, γεγονός που το καθιστά ζωτικής σημασίας για τους κατασκευαστές μας και για το ίδιο το άθλημα χάρη στη θέση του MotoGP™ ως το απόγειο των δύο τροχών”.

"Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε απευθείας με την κυβέρνηση της Uttar Pradesh για να φέρουμε το MotoGP™ πίσω στην Ινδία και στο UP και στο Buddh International Circuit, για τις επόμενες τρεις σεζόν."

 

Περιττό να τονίσουμε τη σημασία αυτής της συμφωνίας για την περιοχή των 278 εκατομμυρίων κατοίκων της Uttar Pradesh, της οποίας ο Πρωθυπουργός μίλησε απευθείας με την Dorna και τον Carmelo Ezpeleta. Στην περίπτωση της Ελλάδας των 11 εκατομμυρίων οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν δίνουν σημασία στο ότι η Dorna και ο CEO εξακολουθούν να θέλουν να γίνει Ελληνικό Grand Prix και δεν δέχονται ούτε να πληροφορηθούν για το τι είναι το MotoGP...

« Προηγούμενο άρθρο

Η Yamaha είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο χάλυβα στα πλαίσια συσκευασίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα