• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP Κατατακτήριες
Ένας απίστευτος γύρος χάρισε την Pole Position στον Aleix Espargaro
Νέα 03/08/2024 - 14:13

Όταν ολοκληρώθηκαν οι πρώτες προσπάθειες στις πρώτες κατατακτήριες μπροστά βρίσκονταν οι Pedro Acosta και Raul Fernandez, με τον Franco Morbidelli όμως να μπαίνει αμέσως στη δεύτερη θέση. 

O Alex Marquez ήταν ο επόμενος που κατάφερε να μπει στην πρώτη θέση, έχονας μάλιστα αρκετό περιθώριο για βελτίωση, καθώς τον είχε καθυστερήσει ο Johann Zarco. Αμέσως ο Acosta απάντησε και ύστερα από αυτό οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits για να ετοιμαστούην για τις τελικές επιθέσεις. 

Εκεί πέρασε μπροστά ο Raul Fernandez, με  τον Acosta να του παίρνει τη θέση σύντομα, κατεβάζοντας το χρόνο στο 1:58.408. Δεν θα χαιρόταν όμως για πολύ την πρωτιά, καθώς ο Αlex Marquez είπε την τελευταία του λέξη, ολοκληρώνοντας τον γύρο του σε 1:58.373 και πήρε την πρώτη θέση της πρόκρισης - με τον Αcosta δεύτερο. 

Οι δεύτερες κατακτήριες ξεκίνησαν με τον Francesco Bagnaia να ανεβαίνει στην προσωρινή Pole Position, με τον Enea Bastianini να τον διαδέχεται λίγο αργότερα στην κορυφή. 

Ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής απάντησε αμέσως, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ με 9 λεπτά να απομένουν (1:57.517). Μετά από αυτές τις αρχικές επιθέσεις, πολλοί αναβάτες προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον Francesco Bagnaia, ώστε να πετύχουν έναν καλύτερο χρόνο γύρου, με τον Ιταλό όμως να χάνει έναν γύρο λόγω δυσλειτουργίας ενός στρώματος της ζελατίνας του κράνους του. 

Φτάνοντας στις τελευταίες προσπάθειες, ο Maverick Viñales είχε μια πτώση στη 2η στροφή, η οποία ακύρωσε τις τελικές επιθέσεις αρκετών αναβατών, όχι όμως και του Aleix Espargaro, ο οποίος έκανε έναν απίστευτο γύρο, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:57.309 και πήρε την Pole Position με νέο ρεκόρ γύρου. Πίσω του θα ξεκινήσουν οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής Ducati, Francesco Bagnaia και Enea Bastianini

Από τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν οι Jorge Martin, Alex Marquez και Brad Binder. O Marc Marquez έχασε χρόνο προσπαθώντας να ακολουθήσει αρχικά τον Bagnaia και μετέπειτα τους αναβάτες της Pertamina Enduro VR46 (που εν τέλει ήταν πιο αργοί από αυτόν) και τελικά θα ξεκινήσει από την 7η θέση, με τους Maverick Viñales και Pedro Acosta να βρίσκονται δίπλα του. 

Τέλος, από την τέταρτη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν τους αγώνες του Σαββατοκύριακοι οι Fabio Di Giannantonio, Jack Miller και Marco Bezzecchi
 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto3 Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα