• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Moto3 Αγώνας
Μάχες μέχρι τέλους, με τον Ortola να παίρνει τη νίκη
Νέα 04/08/2024 - 14:46

Σε ένα κλασσικό μοτίβο Moto3, ο αγώνας της μικρής κατηγορίας στο Silverstone ήταν γεμάτος μάχες και ανατροπές μέχρι τέλους, με τους 4 δυνατότερους αναβάτες στο Πρωτάθλημα να καταλαμβάνουν τις 4 πρώτες θέσεις. 

Ο κάτοχος της Pole Position, Ivan Ortola, έκανε μια καλή εκκίνηση, όμως ο Joel Kelso κατάφερε να τον περάσει στα φρένα για την πρώτη στροφή, με τους Ryusei Yamanaka και David Alonsο να ακολουθούν. Εν τω μεταξύ πολύ καλή εκκίνηση είχε κάνει και ο Daniel Holgado, o οποίος σύντομα βρέθηκε στην τρίτη θέση, με τον Ολλανδό Collin Veijer να μένει σε αυτά τα αρχικά στάδια του αγώνα πιο πίσω. 

Ο Kelso άνοιξε μια μικρή διαφορά, όμως ο Holgado πέρασε τον Ortola για τη δεύτερη θέση και σύντομα τον έφτασε, φέρνοντας μαζί του και όλο το υπόλοιπο γκρουπ των αναβατών, που εν τω συνόλω αποτελούταν από 11 αναβάτες!

Ο Holgado πέρασε στην κορυφή, μετά από λίγο ο Ortola ήταν ο επόμενος που θα οδηγούσε τον αγώνα και γενικά σε κάθε γύρο οι αναβάτες άλλαζαν θέσεις - ειδικά μετά το Slipstream της μεγαλύτερης ευθείας της πίστας, της Hangar Straight. 

Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους, ο Veijer είχε ανεβάσει ρυθμό και είχε φτάσει να μάχεται για τις θέσεις του βάθρου και σύντομα πέρασε στην πρώτη θέση, με τον Alonso όμως να κάνει την επίθεσή του δύο γύρους πριν το τέλος. 

Ο Veijer απάντησε και μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο προηγούταν, με τον Holgado δεύτερο, τον Ortola τρίτο και τον Alonso τέταρτο. Ortola και Alonso περάσανε τον Holgado, με τον Ισπανό της MT Helmets να περνάει και τους Alonso και Veijer στην 9η και 11η στροφή αντίστοιχα. 

Έμενε τώρα ένα μόνο πρόβλημα για τον Ortola. Να αμυνθεί στο Slipstream και να φτάσει πρώτος στα φρένα της 15ης (Stowe). Ο Ισπανός παρέταξε μια υποδειγματική άμυνα, κρατήθηκε μπροστά και τελικά έφτασε πρώτος στην καρό σημαία, γιορτάζοντας τα γενέθλιά του με τη δεύτερη νίκη του για τη φετινή σεζόν. 

Ο Alonso επιβλήθηκε στον Veijer με μια σκληρή κίνηση και πήρε τη δεύτερη θέση, αφήνονας τον Ολλανδό τρίτο. Ο Holgado έκανε τον καλύτερο αγώνα του τους τελευταίους τρεις μήνες και πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Stefano Nepa που συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Έκτος ήταν ο Ryusei Yamanaka, ενώ ο Kelso στα τελευταία στάδια έμεινε πιο πίσω, για να τερματίσει τελικά 7ος. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Adrian Fernandez, Jose Antonio Rueda και Tatsuki Suzuki. 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα