• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: MotoGP Αγώνας
"Θηρίο" ο Bastianini, έκανε το 2 στα 2
Νέα 04/08/2024 - 15:51

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Francesco Bagnaia, κατάφερε να στρίψει πρώτος όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης στο Silverstone, με τους Jorge Martin, Enea Bastianini, Aleix Espargaro και Marc Marquez να ακολουθούν. 

Ο Bastianini έκανε ένα μικρό λάθος και άνοιξε τη γραμμή του στον 2ο γύρο, επιτρέποντας στον Martin να ανέβει στη δεύτερη θέση, ενώ ο Bagnaia είχε καταφέρει στο μεταξύ να ανοίξει τη διαφορά στα 6 δέκατα. Στον επόμενο γύρο ο Bastianini έχασε άλλη μια θέση, αυτή τη φορά από τον Aleix Espargaro, o οποίος μάλιστα μετά έκανε και νέο ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια αγώνα, με 1:58.895

O Martin μπροστά είχε αρχίσει να κλείνει τη διαφορά από τον Bagnaia και είχε φτάσει πλέον στην ουρά του, ενώ μπαίνοντας στο δεύτερη μισό του αγώνα ο Bastianini - κλασσικά - ξεκίνησε να ανεβάζει ρυθμό. 

Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati πέρασε στα φρένα της 15ης στροφής του 11ου γύρου τον Aleix Espargaro για να ανέβει και πάλι στις θέσεις του βάθρου και να αρχίσει να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή. 

Στον επόμενο γύρο ο Martin έκανε την επίθεσή του στον Bagnaia και τον πέρασε, ανοίγοντας αμέσως μια μικρή διαφορά. Φαινόταν ότι ο Francesco Bagnaia δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Martin, ενώ σύντομα δέχτηκε και την προσπέραση του Bastianini (μετά από ένα μικρό γλίστρημα), που σε αυτά τα στάδια έδειχνε πολύ δυνατός. 

Πράγματι, η διαφορά με τον Martin άρχισε να ροκανίζεται γύρο με το γύρο, μέχρι που ο Bastianini έφτασε στην ουρά του Ισπανού και στον προτελευταίο γύρο εκμεταλλεύτηκε ένα άνοιγμα της γραμμής του τελευταίου και πέρασε μπροστά. 

Από εκεί και πέρα είχε μια άνετη πορεία προς την νίκη, ανοίγοντας διαφορά άνω του ενός δευτερολέπτου από τον Martin, που συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση. Τέσσερα δευτερόλεπτα πιο πίσω, ο Francesco Bagnaia συμπλήρωσε το βάθρο, χάνοντας όμως την πρώτη θέση στη βαθμολογία, η οποία πέρασε στον Martin

Πιο πίσω, ο Marc Marquez είχε κάνει έναν πολύ καλό αγώνα και είχε περάσει τον Aleix Espargaro για την 4η θέση, ενώ ο Ισπανός της Aprilia δέχτηκε στο τέλος και την προσπέραση του Fabio Di Giannantonio, τερματίζοντας τελικά 6ος. 

Έβδομος ήταν ο Alex Marquez, μπροστά από τους Marco Bezzecchi και Pedro Acosta, ενώ ο Franco Morbidelli συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα - παρά την διπλή ποινή μεγάλου γύρου που είχε να εκτίσει. 

Επόμενο άρθρο »

Silverstone: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα