• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Herrera μάχεται ενάντια στον σκληρό ανταγωνισμό για να πάρει τη νίκη του 1ου Αγώνα WorldWCR
Αγώνες 10/08/2024 - 22:35

Τα κυριότερα σημεία του 1ου Αγώνα: Ο πρώτος από τους Αγώνες WorldWCR που αποτελούν τον τρίτο Γύρο της Πορτογαλίας αντάμειψε τελικά την επικεφαλής του πρωταθλήματος Maria Herrera (Klint Forward Factory Team), αλλά έπρεπε να δουλέψει σκληρά για το έπαθλό της, νικώντας την Ισπανίδα Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) στη γραμμή τερματισμού με μόλις 0.060 του δευτερολέπτου.

Ο Αγώνας των 11 γύρων, ο οποίος διεξήχθη σε άθλιες συνθήκες, μετατράπηκε γρήγορα σε μια μάχη τεσσάρων κατευθύνσεων για τη νίκη, με τις Herrera, Sanchez, Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) και Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) να απομακρύνονται από τις υπόλοιπες και να ανταλλάσσουν συνεχώς θέσεις καθώς εκμεταλλεύονταν το slip stream.

Η Carrasco τελικά κέρδισε τη Neila στη μάχη για την 3η θέση, με το ζευγάρι να απέχει μόλις 0.009 του δευτερολέπτου στη γραμμή τερματισμού. Τον ταχύτερο χρόνο γύρου, 1'53.691, σημείωσε η Sanchez στον τελευταίο γύρο καθώς έκανε μια προσπάθεια να φτάσει την Herrera. Ο χρόνος γύρου της στον 1ο Αγώνα σημαίνει ότι η Sara θα ξεκινήσει από την pole στον 2ο Αγώνα της Κυριακής.

Η Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα, παρά τις καλύτερες προσπάθειες της Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) και της Jessica Howden (Team Trasimeno), οι οποίες τελικά έπρεπε να συμβιβαστούν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Οι βαθμοί που σημείωσαν σήμερα βλέπουν την Herrera να επεκτείνει το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τιςς πλησιέστερες αντιπάλους της να πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό στον 2ο Αγώνα της Κυριακής.

Οι Hanks-Elliott (Sekhmet Motorcycle Racing Team), Kemmer (Bertl K. Racing Team), Bondi (YART Zelos Black Knights Team), Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team) και Nadieieva (MPS.RT) είχαν πτώσεις και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον Αγώνα.

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

Η νικήτρια των τεσσάρων από τους πέντε Αγώνες μέχρι σήμερα, η Herrera έχει πλέον 113 βαθμούς. Carrasco και Sanchez διατηρούν τη 2η και 3η θέση στο πρωτάθλημα, με 97 και 88 βαθμούς αντίστοιχα.

 

Βασικά σημεία:

Pole position: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) - 1’54.609

Νικήτρια του 1ου Αγώνα: Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)

Αγώνας ταχύτερος γύρος: Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) - 1’53.691

 

1η | Maria Herrera | Klint Forward Factory Team

«Περίμενα να είμαι ειλικρινής τέτοιου είδους δύσκολους Αγώνες. Η Sara ήταν πολύ γρήγορη ήδη στις Κατατακτήριες και έτσι ήξερα ότι θα είχαμε μια πραγματική μάχη σήμερα. Οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές, οπότε η πρόσφυση έπεσε λίγο στο τέλος του Αγώνα και έχανα λίγο χρόνο στις γρήγορες στροφές, αλλά κατάφερα να διαχειριστώ την κατάσταση. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο. Θα είμαι δεύτερη στο grid, κάτι που είναι μια καλή θέση, γιατί υπάρχει μια ευκαιρία να περάσω από την πρώτη στροφή, αν μπορώ να εκκινήσω καλά. Θέλω να αναλύσω τα δεδομένα γιατί πιστεύω ότι μπορώ να κάνω περισσότερα όσον αφορά τον ρυθμό μου. Αν υπάρχει λίγο λιγότερος αέρας για τον 2ο Αγώνα, μπορούμε ίσως να τα πάμε λίγο καλύτερα.»

 

2η | Sara Sanchez | 511 Terra&Vita Racing Team

«Είμαι πολύ χαρούμενη, επίσης επειδή έκανα ένα πολύ κακό ξεκίνημα που με έβαλε στην 4η θέση. Ήξερα ότι έπρεπε να αντιδράσω γρήγορα και να πιέσω ώστε να μην ξεφύγουν οι μπροστινές μου. Μπόρεσα να επιστρέψω στη 2η θέση και μετά να παλέψω σκληρά μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Έκανα μερικά λάθη στον τελευταίο γύρο καθώς πίεσα προσπαθώντας να φτάσω στη Maria που ήταν κοντά, αλλά δεν μπορούσα να πάρω τη νίκη. Ωστόσο, κατάφερα να σημειώσω τον ταχύτερο χρόνο στον τελευταίο γύρο, και φυσικά είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρεθούμε ξανά στο βάθρο. Αύριο θα ξεκινήσω στην pole, οπότε ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, ειδικά αν μπορώ να κάνω μια καλύτερη εκκίνηση».

3 | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

«Άλλος ένας μεγάλος Αγώνας μεταξύ των τεσσάρων μας. Ο ρυθμός ήταν τόσο γρήγορος σε σύγκριση με τις εποχές που βλέπαμε χθες, και έπρεπε να πιέσω πολύ σκληρά. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είχα κερδίσει σήμερα, αλλά ήμουν σε καλή θέση μέχρι περίπου δύο γύρους πριν το τέλος, μετά από τους οποίους είχα μερικά προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων που με έκαναν να χάσω λίγο χρόνο. Ήθελα πολύ να είμαι στο βάθρο και έτσι πίεσα πολύ για να μειώσω την απόσταση και μετά να κρατήσω τη Neila για να εξασφαλίσω την 3η θέση. Είμαι ευχαριστημένη γιατί παρά το τεχνικό πρόβλημα μπόρεσα να παλέψω για τη νίκη και να τερματίσω στην πρώτη τριάδα. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση για τον αυριανό 2ο Αγώνα, που φαντάζομαι ότι θα μας δει να συμμετέχουμε σε μια παρόμοια μάχη».

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα WorldWCR:

1. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team)

2. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) +0.060s

3. Ana Carrasco (Evan Bros. Racing Yamaha Team) +2.253s

4. Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) +2.262s

5. Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) +26.707s.

6. Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) +26.919s.

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

1. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 113 βαθμοί

2. Ana Carrasco (Evan Bros. Racing Yamaha Team) 97 βαθμοί

3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 88 βαθμοί

Τα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Καταρρίπτοντας ρεκόρ: Ο Razgatlioglu παίρνει 11η συνεχόμενη νίκη με τους Bautista και Petrucci να συμπληρώνουν το βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Ο Petrucci οδηγεί μπροστά, 18 αναβάτες ακολουθούν με 1 δευτερόλεπτο διαφορά στα ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ