• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ολοκληρώθηκε η επιλογή ομάδων για τους Διηπειρωτικούς Αγώνες της FIM στη Χερέθ
Αγώνες 13/08/2024 - 10:35

Με τους πρώτους Διηπειρωτικούς Αγώνες της FIM (ICG) που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στην Ισπανία στο τέλος του έτους, οι ομάδες και από τις 6 Ηπείρους για τους Αγώνες της FIM Continental Unions (CONU) της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ωκεανίας έχουν ανακοινωθεί.

Συνολικά 48 αγωνιζόμενοι που περιλαμβάνουν αναβάτες από 19 χώρες, όπως Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πορτογαλία, Ισπανία, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη, ΗΠΑ – θα συγκεντρωθούν για την εναρκτήρια ICG στο παγκοσμίου φήμης Circuito de Jerez – Ángel Nieto στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου του 2024. Στη διετή εκδήλωση που θα φέρει το όνομα της πόλης στην οποία λαμβάνει χώρα, όπως στην πρώτη πόλη που θα διοργανωθούν στη Jerez, οι Διηπειρωτικοί Αγώνες της FIM θα γίνουν με την υποστήριξη της La Junta de Andalucía.

Η εναρκτήρια έκδοση θα περιοριστεί στις κατηγορίες Supersport και Supersport 300 – αν και θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει και άλλες κατηγορίες (Motocross και Enduro) καθώς καθιερώνεται η εκδήλωση – με την Yamaha Europe, ως Επίσημο Συνεργάτη, να παρέχει μοτοσυκλέτες R7 και R3.

Η Dunlop θα είναι ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών και θα παρέχει επίσης τις αγωνιστικές της υπηρεσίες καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων, ενώ η BETA UTENSILI θα υποστηρίξει τους Διηπειρωτικούς Αγώνες της FIM με τα επαγγελματικά εργαλεία και τις εργαλειοθήκες τους.

Οι αναβάτες θα φορούν τα χρώματα της ομάδας CONU με στολές που θα διαθέτουν αερόσακους και γάντια που παρέχονται από την SPIDI, μπότες από την XPD, ενώ η Airoh θα παρέχει σε όλους τους αναβάτες τα αναγνωρισμένα κράνη GP 800 της FIM Racing και η Panta Racing Fuel θα είναι ο επίσημος προμηθευτής καυσίμων.

Κάθε ομάδα CONU θα έχει τα δικά της χρώματα και θα αγωνιστεί έχοντας 8 αναβάτες, 4 για κάθε κατηγορία. Σύμφωνα με τη συνεχή δέσμευση της FIM για τη διαφορετικότητα, κάθε ομάδα CONU θα έχει τουλάχιστον μία γυναίκα αθλήτρια και στις δύο κατηγορίες. Η ηλικία των αναβατών θα είναι σύμφωνα με τους αθλητικούς κανόνες κάθε κατηγορίας.

Αυτοί οι νέοι Αγώνες θα επωφεληθούν από εξαιρετική τηλεοπτική κάλυψη χάρη στην υποστήριξη της Dorna που θα αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή και της Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe που θα διασφαλίσει τη μετάδοση στις ψηφιακές τους πλατφόρμες.

Οι Αγώνες ICG προορίζονται να παρέχουν μια εξαιρετική Διεθνή πλατφόρμα για νέους αναβάτες σε συνεργασία με όλους τους υποστηρικτές της FIM. Το 2024, οι Αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι 4, με 2 Αγώνες ανά κατηγορία: R7 και R3. Οι βαθμοί που απονέμονται σε κάθε αναβάτη με βάση την κατάταξή του θα προστεθούν στους βαθμούς των άλλων μελών της ομάδας για να καθοριστεί ποια από τις 6 Ηπειρωτικές Ομάδες CONU της FIM θα είναι η πρώτη που θα κερδίσει τους Αγώνες.

 

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, ο οποίος αρχικά πρότεινε την ιδέα των Αγώνων ICG στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIM το 2002, είπε: «Καθώς η ημερομηνία για τους πρώτους Διηπειρωτικούς Αγώνες της FIM πλησιάζει, η αίσθηση της προσμονής γίνεται όλο και πιο δυνατή. Είναι πολύ συναρπαστικό να συγκεντρώνουμε και τις 6 Ηπειρωτικές Ομάδες της FIM στην επέτειο 120 χρόνων της FIM και το να έχουμε αναβάτες από όλο τον κόσμο να αγωνίζονται μαζί, αυτό υπογραμμίζει μια πολύ πραγματική αίσθηση ενότητας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και ότι οι ICG θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να μεγαλώνουν».

 

Οι αγωνιζόμενοι των ομάδων των Διηπειρωτικών Αγώνων της FIM:                             

« Προηγούμενο άρθρο

Με απίστευτη 13η συνεχόμενη νίκη και ένα φτερό λιγότερο ο Razgatlioglu, ενώ ο Bautista πέφτει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα