• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποκαλύπτοντας την KTM 450 SMR του 2025
Ένα σημείο αναφοράς στον κόσμο των supermoto
Νέα Αγοράς 14/08/2024 - 12:35

Σχεδιασμένη για όσους λαχταρούν την αδρεναλίνη και την ακρίβεια στην πίστα, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής με την αποδεδειγμένη μηχανική της KTM, η βελτιωμένη KTM 450 SMR του 2025 προσφέρει ασυναγώνιστες επιδόσεις, ευελιξία και δύναμη. Χρησιμοποιώντας την πρόσφατη βελτιωμένη KTM 450 SX-F του 2025 ως βάση, η KTM 450 SMR ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, με βασικές βελτιώσεις στο πλαίσιο, το πιρούνι και την εργονομία.

Με τον κινητήρα SOHC των 63 ίππων χωρητικότητας 450 cc που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα να αποτελεί ήδη κορυφαίο σημείο αναφοράς, η KTM 450 SMR 2025 επωφελείται από μια σειρά βελτιώσεων που βρίσκονται στη νέα αναβαθμισμένη σειρά KTM SX-F 2025. Η μεγαλύτερη και πιο σημαντική από αυτές μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο, με ορατές ακμές και αλλαγές στο πάχος των τοιχωμάτων των σωλήνων γύρω από το μπροστινό τμήμα, με τις βάσεις του κινητήρα και τη βάση του πίσω αμορτισέρ να δέχονται επίσης αλλαγές.

Εκτός από την εξοικονόμηση βάρους κατά 300 γραμμάρια, αυτές οι δομικές αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ευκαμψίας του πλαισίου και τη συμπεριφορά στις στροφές, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα με τα μικρότερα μαρσπιέ για το 2025 που μεγιστοποιούν τις γωνίες κλίσης και μειώνουν τον κίνδυνο επαφής με το δρόμο.

Η KTM 450 SMR του 2025 λαμβάνει επίσης για πρώτη φορά ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT Closed Cartridge 48 mm. Αυτό διαθέτει μια νέα καινοτομία στο έμβολο που διαθέτει μεσαία βαλβίδα και βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού ώστε να αποφεύγεται το ανεπιθύμητο φαινόμενο αφρισμού του λαδιού χωρίς να δημιουργούνται δίνες από μικρές φυσαλίδες, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά απόσβεσης σταθερά. Ένα νέο υδραυλικό σύστημα στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής βοηθά στη διατήρηση της μέγιστης διαδρομής και στον τερματισμό της σε ακραία σενάρια, όπως μεγαλύτερα άλματα ή απότομες προσγειώσεις.

Στο πίσω μέρος, ένα αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με βελτιωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση του αμορτισέρ έχει ληφθεί απευθείας από την KTM Factory Racing Team και έχει δοκιμαστεί διεξοδικά τόσο σε χώμα όσο και σε άσφαλτο.

Εργονομικά, η KTM 450 SMR του 2025 επωφελείται από νέα καλύμματα ρεζερβουάρ με διπλά σύνθετα πλαστικά στις άνω και κάτω πλευρές. Αυτό όχι μόνο παρέχει μια ξεχωριστή νέα εμφάνιση, αλλά βοηθά επίσης στην ψύξη διοχετεύοντας τον αέρα πιο αποτελεσματικά.

Όσον αφορά την εισαγωγή αέρα, η βελτιωμένη ενιαία χοάνη εισαγωγής και η σχεδίαση με βαλβίδα ανακούφισης αποτρέπει οποιαδήποτε παραμόρφωση, χάρη στην πιο στιβαρή και άκαμπτη κατασκευή, ενώ μία ανανεωμένη έδραση του ρεζερβουάρ προστατεύει το πλαίσιο από τη φθορά και βελτιώνει τη διαδικασία τοποθέτησης του ρεζερβουάρ.

Τα πορτοκαλί νέα καλύμματα, με κόκκινα και μαύρα γραφικά και μια πιο ανθεκτική μαύρη σέλα φέρνουν μια πιο καθαρή εμφάνιση ενώ συνδυάζονται καλύτερα με τις καθαρές προθέσεις “READY TO RACE” της KTM 450 SMR.

Όπως και με τις προηγούμενες γενιές, η KTM 450 SMR του 2025 είναι εξοπλισμένη με ελαστικά Metzeler Racetec SM K1 Supermoto έτοιμα για αγώνες, τοποθετημένα γύρω από ελαφριές ζάντες ALPINA 16,5" μπροστά και 17" πίσω.

Η KTM 450 SMR 2025 έχει δοκιμαστεί αυστηρά για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να αποδώσει κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες. Ο αναβάτης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supermoto, Lukas Höllbacher, έβαλε τη μοτοσυκλέτα στους ρυθμούς του σε ποικίλα δύσκολα περιβάλλοντα, από την καυτή ζέστη 40 βαθμών στην Ισπανική άσφαλτο έως τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στον πάγο της Σουηδίας. Αυτές οι εξαντλητικές προσομοιώσεις δοκιμών διασφαλίζουν ότι η KTM 450 SMR του 2025 μπορεί να προσφέρει κορυφαία απόδοση ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Με στόχο τη διατήρηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία Supermoto, η KTM 450 SMR του 2025 είναι έτοιμη να σηκώσει τον μπροστινό της τροχό ως χαιρετισμό.

Η νέα KTM 450 SMR 2025 θα κυκλοφορήσει από τη γραμμή παραγωγής του Mattighofen και θα είναι διαθέσιμη στον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο KTM από τον Σεπτέμβριο του 2024 και μετά. Για να ανακαλύψετε περισσότερα για την KTM 450 SMR 2025, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα KTM.com.

 

« Προηγούμενο άρθρο

Oλοήμερο trackday στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα