• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Trackhouse Racing καλωσορίζει τον AI OGURA
Νέα 15/08/2024 - 18:07

Η Trackhouse Racing MotoGP Team κατέληξε σε συμφωνία με τον Ai Ogura για να αγωνιστεί για την ομάδα στις σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2025 και 2026.

 

Η μοναδική ομάδα της Αμερικής στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων μοτοσυκλέτας είναι ενθουσιασμένη με την προοπτική να φέρει ένα νέο ταλέντο στην ομάδα με τον Ai Ogura να παρατάσσεται δίπλα στον σημερινό αναβάτη, #25 Raul Fernandez, ο οποίος υπέγραψε ξανά συμβόλαιο με την Trackhouse Racing για να συνεχίσει για το 2025 και το 2026, ενώ και οι δύο θα αγωνιστούν με τις τρέχουσες μοτοσυκλέτες εργοστασιακών προδιαγραφών Trackhouse Aprilia RS-GP.

Ο Ai Ogura είναι 23 ετών και κατάγεται από την Kiyose, της Ιαπωνίας. Η πρόοδός του μέσα από την κατηγορία junior των αγώνων μοτοσυκλέτας ήταν σταθερή και αυτή τη στιγμή, τον βλέπει να διεκδικεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Moto2, βρισκόμενος στη 2η θέση στην κατάταξη με δύο νίκες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Η υπόσχεση του Ai, μέσω της μέχρι σήμερα καριέρας του και ειδικά η πρόοδος που έχει σημειώσει στην οδήγηση αυτή τη σεζόν, στην ομάδα MT Helmets MSI Moto2, τον έκανε έναν ξεχωριστό αναβάτη για το μέλλον στον Διευθυντή Ομάδας Davide Brivio  και στον Ιδιοκτήτη της ομάδας, Justin Marks.

Η κίνηση να υπογράψει τον Ai στην ομάδα ακολουθεί τη φιλοδοξία του Justin να κάνει την Trackhouse προορισμό για ανερχόμενα ταλέντα και να δημιουργήσει την ευκαιρία για επιτυχία στην πίστα. Μαζί με τον τρέχον αναβάτη, Raul Fernandez, η Trackhouse Racing θα έχει δύο νεαρά, φιλόδοξα, ταλέντα με τις ίδιες μοτοσυκλέτες Aprilia RS-GP με την ομάδα της Aprilia Racing – διασφαλίζοντας ότι υπάρχουν τέσσερις πανομοιότυπες μοτοσυκλέτες από το εργοστάσιο του Noale που προκαλούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στις επόμενες δύο σεζόν.

Η πατρίδα του Ai, η Ιαπωνία, έχει μια πλούσια ιστορία μηχανοκίνητου αθλητισμού και η πορεία του προς μια θέση στην Trackhouse MotoGP Team είναι μια ιστορία που ξεκινά, όπως πολλοί από τους νεαρούς Ιάπωνες αναβάτες, με μίνι μοτοσυκλέτες πριν φτάσουν στις μοτοσυκλέτες αγώνων πίστας. Στην περίπτωση του Ai, το πρώτο σκαλοπάτι για το MotoGP ήταν το Asia Talent Cup όπου έκανε το ντεμπούτο του το 2015 – παίρνοντας μια νίκη την πρώτη σεζόν.

Έχοντας εξασφαλίσει τη 2η θέση στο Asia Talent Cup το 2016, ο Ai μετακόμισε στην Ευρώπη το 2017 και αγωνίστηκε για δύο σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM CEV Moto3 Junior. Το 2018, έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο πλήρες Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3 και ολοκλήρωσε δύο πλήρεις σεζόν στην κατηγορία, τερματίζοντας 3ος συνολικά το 2020. Προχωρώντας στο τελευταίο βήμα μπροστά από την κορυφαία κατηγορία, ο Ai εντάχθηκε στην κατηγορία Moto2 το 2021, όπου είχε μια ευκαιρία στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος το 2022 και επί του παρόντος δείχνει ισχυρό ρυθμό το 2024.

Η Trackhouse Racing MotoGP Team ανυπομονεί να ξεκινήσει τη δουλειά με τον Ai, μετά το τέλος αυτής της σεζόν και να τον βοηθήσει να εξελιχθεί καθώς ξεκινά την είσοδό του στην κατηγορία MotoGP από το 2025.

“Yōkoso” - Καλώς ήρθες - Ai Ogura!

 

H Trackhouse Racing ευχαριστεί τον Miguel Oliveira και του εύχεται τα καλύτερα όταν φύγει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν του 2024.

Ο Miguel εντάχθηκε στην Trackhouse Racing στην αρχή του έργου της ομάδας για την εναρκτήρια σεζόν της, στο δεύτερο έτος του συμβολαίου του με την Aprilia Racing και στο τέλος της σεζόν του 2024 θα συνεχίσει με τις ευγνώμονες ευχαριστίες όλης της ομάδας στην Trackhouse για την εκτίμηση και την υποστήριξή του κατά τον πρώτο χρόνο του εγχειρήματος της Trackhouse στο MotoGP.

Ο Miguel έχει εκκινήσει σε 94 Αγώνες Grand Prix της κορυφαίας κατηγορίας μέχρι σήμερα και έχει κερδίσει 5 νίκες από το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2019. Με 10 Γύρους να απομένουν στη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024, η Trackhouse Racing θα διατηρήσει την πλήρη δέσμευσή της και θα επικεντρωθεί στο να του δώσει την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να προσθέσει στον αριθμό των νικών του στα Grand Prix μέχρι την τελευταία καρό σημαία στη Βαλένθια - την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου και μετά, θα του ευχηθεί τα καλύτερα για το μέλλον του.

AI OGURA

«Πρώτον, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι μέρος αυτού του έργου και όλους όσους με στήριξαν. Φυσικά, αυτό είναι το όνειρο! Το τελευταίο βήμα που πρέπει να κάνω. Το MotoGP είναι το μέγιστο επίπεδο που μπορώ να φτάσω, οπότε προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέρνω να είμαι εκεί. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να αγωνιστώ στην κορυφαία κατηγορία και ανυπομονώ να το κάνω μαζί με την Trackhouse Racing MotoGP Team. Μπορώ να δω ότι η ομάδα είναι πραγματικά ανταγωνιστική και η μοτοσυκλέτα είναι πολύ δυνατή και ως αναβάτης η δουλειά μου είναι να κάνω ό,τι μπορώ με ό,τι έχω. Είναι πάντα η ίδια νοοτροπία, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος της Trackhouse και κάνω αυτό το βήμα στο MotoGP μαζί τους - Απλώς ανυπομονώ να ξεκινήσω το 2025. Τώρα πρέπει να σκεφτώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Θα προσπαθήσω να τελειώσω φέτος με τον καλύτερο τρόπο και θα φτάσω καλά προετοιμασμένος το 2025. Σας ευχαριστώ όλους και τα λέμε του χρόνου»!

 

DAVIDE BRIVIO  - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

«Καλώς όρισες Ai - είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε ένα νέο έργο με τον Ai, έναν από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες στη Moto2. Εκτιμούμε το στυλ οδήγησης του, την ανθεκτικότητά του στους αγώνες και πιστεύουμε ότι ο Ai έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας σπουδαίος αναβάτης MotoGP. Ενώ θα εργαστούμε για να αναπτύξουμε την Trackhouse ως ομάδα στο MotoGP, θα εργαστούμε ταυτόχρονα για να δώσουμε στον Ai τα εργαλεία για να εκφράσει το ταλέντο του και να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιστεύω ότι με τον Raul, ως νεαρό αλλά έμπειρο αναβάτη και τον Ai, ως το νέο αναπτυσσόμενο ταλέντο, η Trackhouse έχει εξασφαλίσει μια ισχυρή σύνθεση αναβατών για το μέλλον. Θα είναι ένας συναρπαστικός χρόνος μπροστά, αλλά πρώτα όλοι θέλουμε να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε τώρα, στο δικό μας πρωτάθλημα και στην προσπάθεια να τελειώσουμε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας μαζί».

 

«Ευχαριστώ, Miguel - είμαστε μαζί για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μπορούσαμε να δούμε και να εκτιμήσουμε το ταλέντο, την εμπειρία και την εργασιακή συμπεριφορά του Miguel μέσα στην ομάδα. Είναι κρίμα που πρέπει να λάβουμε την απόφαση να χωρίσουμε τους δρόμους μας στο τέλος της χρονιάς, αλλά, καθώς δεν έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμα τις δυνατότητες του Miguel με αυτήν την Aprilia, είναι πραγματικά πολύ νωρίς για να πούμε το ευχαριστώ τώρα. Με τόσους πολλούς αγώνες που δίνουν την ευκαιρία να προσπαθήσουμε για καλά αποτελέσματα, θέλουμε απλώς να έχουμε χαμηλά τα κεφάλια μας, να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε αυτή τη σεζόν μαζί ψηλά και τότε θα μπορέσουμε, ελπίζουμε, να αφιερώσουμε χρόνο για να γιορτάσουμε την επιτυχία και αυτά που περάσαμε μαζί και πούμε το ευχαριστώ στον Miguel. Αλλά αυτό πρόκειται να έρθει - αργότερα…».

 

JUSTIN MARKS - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε ένα νέο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο τον Ai Ogura. Έχει δείξει την προετοιμασία και τη δέσμευσή του για τη νίκη στη Moto2 και είναι έτοιμος για το βήμα προς τα πάνω στην κατηγορία MotoGP. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του και να τον στηρίξουμε καθώς θα μαθαίνει τη μοτοσυκλέτα της Aprilia και τον απίστευτο ανταγωνισμό στο κορυφαίο επίπεδο των Διεθνών αγώνων μοτοσυκλέτας. Η Trackhouse Racing MotoGP δημιουργήθηκε για να χρησιμεύσει ως η παγκόσμια πρωτοβουλία επέκτασης της μάρκας Trackhouse. Είναι πραγματικά συναρπαστικό που έχουμε τώρα κορυφαίους αθλητές στις ομάδες μας που εκπροσωπούν το Μεξικό, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Νέα Ζηλανδία και τώρα την Ιαπωνία».

 

«Η Trackhouse εκτιμά βαθιά τη δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλε ο Miguel φέτος, την πρώτη μας σεζον στο MotoGP. Η προθυμία του να εργαστεί με νέα ιδιοκτησία και να αντλήσει τα μέγιστα από την Aprilia RS-GP24 αυτή τη σεζόν ήταν μια τεράστια βοήθεια καθώς η Trackhouse καθιερώνεται στο πρωτάθλημα. Του ευχόμαστε τα καλύτερα το 2025 και μετά, ενώ ανυπομονούμε για συνεχείς επιτυχίες καθώς τελειώνουμε τη σεζόν του 2024».

 

 

Trackhouse Racing MotoGP Team:

 

Ο πυρήνας:

Κάθε αγωνιστική ομάδα πρέπει να έχει κορυφαίους αθλητές στον πυρήνα της: Η Trackhouse μπαίνει στην πρώτη της σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μια δυνατή, καλά ισορροπημένη σύνθεση:

 

#88 Ο Miguel Oliveira εντάσσεται στην Trackhouse Racing MotoGP Team ως καθιερωμένο αστέρι του MotoGP. Έδειξε ότι είναι ικανός για μελλοντικές επιτυχίες στην Πορτογαλία από τις πρώτες μέρες του στην πίστα και έδειξε το θαυμάσιο ταλέντο και την εξυπνάδα του σε όλες τις μάχες του Πρωταθλήματος που έχει δώσει στην καριέρα του μέχρι σήμερα στην παγκόσμια σκηνή. Οι 5 νίκες του σε Αγώνες από τότε που έφτασε στην κορυφαία κατηγορία τον έχουν χαρακτηρίσει ως αναβάτη που πρέπει να προσέξουμε, ιδιαίτερα όταν μπορεί να τρέξει με τον δικό του ρυθμό ή όταν πέφτει βροχή. Η σεζόν του 2023 διαταράχθηκε από τραυματισμούς που υπέστη σε μεγάλο βαθμό χωρίς δική του ευθύνη και έτσι το 2024 θα έχει να κάνει με τη διατήρηση της φόρμας, να εργαστεί για να βρει το δυνατό του σημείο με τη νέα μοτοσυκλέτα Aprilia RS-GP και να κάνει τον αποδεδειγμένο ρυθμό του να μετράει όλη τη χρονιά.

 

#25 Ο Raul Fernandez φτάνει στην Trackhouse Team ως ένας από τους νεότερους, πιο συναρπαστικούς αναβάτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Από την ηλικία των 11 ετών, όταν έμαθε την πρώιμη αγωνιστική του τεχνική στις πίστες γύρω από τη Μαδρίτη, ήταν ένας αναβάτης που τράβηξε την προσοχή. Κανένας νεοφερμένος δεν έχει ταρακουνήσει την ενδιάμεση κατηγορία Moto 2 όπως ο Raul το 2021. Καταφέρνοντας να κερδίσει 8 νίκες, μόλις έχασε τον τίτλο του Πρωταθλήματος στη “Rookie” χρονιά του, με αποτέλεσμα ο τραυματισμός να τον εμποδίσει να εξασφαλίσει ζωτικούς βαθμούς προς το τέλος της σεζόν. Το 2023 τελείωσε δυναμικά με τερματισμό στους 5 κορυφαίους στον τελευταίο Αγώνα και το 2024 θα είναι μια χρονιά που θέλει να σημειώσει την ταχύτητά του στα φύλλα χρόνου από τον εναρκτήριο Αγώνα στο Κατάρ μέχρι τον τελευταίο Γύρο στη Βαλένθια.

 

Το παρασκήνιο:

Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Entertainment Group, Justin Marks, ανακοίνωσε, τον Δεκέμβριο του 2023, ότι ο οργανισμός του θα συμμετάσχει σε μια ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP το 2024, μια κίνηση που επεκτείνει την εμβέλειά της σε όλο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και βασίζεται στην επιτυχία της στην κατηγορία NASCAR. Μόλις έξι εβδομάδες αργότερα, η Ομάδα τράβηξε τις κουρτίνες αποκαλύπτοντας για την έναρξη της σεζόν τις δύο από τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες Aprilia MotoGP και παρουσίασε ως αναβάτες τους #88 Miguel Oliveira και #25 Raul Fernandez. Μια εβδομάδα αργότερα, η Trackhouse Racing MotoGP έκανε το ντεμπούτο της στο Sepang International Circuit της Μαλαισίας.

Η Trackhouse Entertainment Group έχει την ιδιοκτησία της ομάδας NASCAR της Trackhouse Racing, η οποία δραστηριοποιείται στο Concord της Βόρειας Καρολίνας. Μετά από μια καριέρα πλήρους απασχόλησης στα σπορ αυτοκίνητα και το NASCAR, ο Justin Marks ίδρυσε την Trackhouse Racing το 2020 και άρχισε να διαθέτει Chevrolet στην κατηγορία NASCAR Cup το 2021. Η νέα ομάδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ο Daniel Suárez έγινε ο πρώτος Μεξικανός οδηγός που κέρδισε έναν Αγώνα Cup Series το 2022, ο Νεοζηλανδός και τρεις φορές πρωταθλητής Supercar Shane van Gisbergen κέρδισε στο Σικάγο στον πρώτο του Αγώνα Κυπέλλου στις 2 Ιουλίου και ο Αμερικανός Ross Chastain τερμάτισε 2ος στη βαθμολογία το 2022 και σημείωσε 4 νίκες, συμπεριλαμβανομένης του τελευταίου Αγώνα της σεζόν του Κυπέλλου του 2023.

Ο Marks έφερε τον πρωταθλητή της Formula 1 του 2007 Kimi Raikkonen στο NASCAR και στην Trackhouse Racing το 2022 και το 2023 ως μέρος του προγράμματος PROJECT91 της ομάδας που δημιουργήθηκε για να δώσει στους Διεθνείς αστέρες την ευκαιρία να αγωνιστούν στο άθλημα. Ήταν το ίδιο πρόγραμμα που οδήγησε στη νίκη του van Gisbergen στο Σικάγο.

Εκτός πίστας, η Trackhouse Racing ως επωνυμία έχει αποδειχθεί ως μια προοδευτική ομάδα με γνώμονα το μάρκετινγκ, αναθεωρώντας πώς παρουσιάζεται το άθλημα στους οπαδούς, τους συνεργάτες μέσων ενημέρωσης και τους χορηγούς της. Έφερε τον Διεθνή σούπερ σταρ της ψυχαγωγίας Pitbull ως συνεργάτη της ομάδας, δημιούργησε ένα νέο στυλ ομαδικής ένδυσης, αύξησε την ψηφιακή παρουσία στους θαυμαστές και δημιούργησε ζωντανή ψυχαγωγία στις πίστες αγώνων καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

 

Η υποστήριξη:

Οι βασικοί συνεργάτες που συμμετέχουν στην Trackhouse Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP είναι η Aprilia Racing – το αγωνιστικό τμήμα του Piaggio Group. Ένα ισχυρό κοινό όραμα για την ανάπτυξη επιδόσεων εντός πίστας αντικατοπτρίζει την κουλτούρα της Trackhouse που εστιάζεται στο πρωτάθλημα, η οποία επεκτείνεται στη ζωντανή και δυναμική προσέγγισή της στο NASCAR. Μαζί με την Aprilia Racing και τη μητρική της εταιρεία Piaggio Group, προσπαθούν να ξεκλειδώσουν ευρείες ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο.

Sterilgarda Alimenti – πρωτοπόρος παραγωγός ποτών και τροφίμων με βάση το γάλα και τα φρούτα.

GoPro – ανέτρεψε τον κόσμο του προσωπικού βίντεο και έκτοτε έχει οδηγήσει σε κοινές εμπειρίες.

« Προηγούμενο άρθρο

Τα φρένα στο MotoGP της Αυστρίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα