• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βραβείο BMW M στο MotoGP™:
Η ολοκαίνουργια BMW M5 είναι το αυτοκίνητο του νικητή του 2024
Νέα 16/08/2024 - 16:35

Η παρουσίαση του βραβείου του νικητή για το 2024, η νέα BMW M5, έγινε κατά τη διάρκεια του Grand Prix Μοτοσυκλέτας της Αυστρίας στο Σπίλμπεργκ.

Η ολοκαίνουργια BMW M5 (κατανάλωση συνδυασμένη: 1,7 – 1,6 l/100 km [166,2 – 176,6 mpg imp] και 25,5 – 25,0 kWh/100 km σύμφωνα με WLTP, εκπομπές CO2, συνδυασμένη: 39 – 37 g/km σύμφωνα με την κατανάλωση καυσίμου με αποφορτισμένη μπαταρία: 10,3 – 10,2 l/100 km [27,4 – 27,7 mpg imp] σύμφωνα με τις κατηγορίες WLTP) είναι ένα μοντέλο της εξέχουσας κατηγορίας της BMW M GmbH και διαθέτει πλέον για πρώτη φορά υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η ολοκαίνουργια BMW M5 Touring (κατανάλωση συνδυασμένη: 2,0 l/100 km [141,2 mpg imp] και 30,7 kWh/ 100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένη: 46 g/km, κατανάλωση καυσίμου με αποφορτισμένη μπαταρία: 10,9 l/100 km [25,9 mpg imp] στις κατηγορίες WLTP) παρουσιάζεται επίσης στο Spielberg λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της.

Το Red Bull Ring στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, χρησίμευσε ως φόντο για την παρουσίαση του αυτοκινήτου του νικητή για το βραβείο BMW M 2024. Το απόγευμα της Πέμπτης, η BMW M GmbH αποκάλυψε το αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που θα βραβευτεί στον ταχύτερο των Κατατακτήριων στο MotoGP™ στο τέλος αυτής της σεζόν.

Με την ολοκαίνουργια BMW M5, Η BMW M GmbH συνεχίζει την 20ετή παράδοσή της να τιμά τα επιτεύγματα του νικητή με το βραβείο BMW M με ένα έπαθλο με τη μορφή ενός πρωτοποριακού, καινοτόμου οχήματος BMW M. Το όχημα του νικητή αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Grand Prix Μοτοσυκλέτας της Αυστρίας από τον Dan Rossomondo, Chief Commercial Officer στην κάτοχο των δικαιωμάτων MotoGP™ Dorna Sports, και τον Axel Mittler, Marketing Manager MotoGP™ στην BMW M GmbH.

Η ολοκαίνουργια BMW M5 συνδυάζει τις αποδεδειγμένες ιδιότητες που έχουν κάνει το M το πιο ισχυρό γράμμα στον κόσμο με πρωτοποριακές τεχνολογίες. Το θρυλικό σεντάν υψηλών επιδόσεων BMW M5, με 40 χρόνια ιστορίας, εισέρχεται στην 7η γενιά μοντέλων και περνάει σε μια νέα εποχή. Το μοντέλο της BMW M GmbH διαθέτει πλέον για πρώτη φορά ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης. Μια ειδική έκδοση του συστήματος M HYBRID δίνει στη νέα BMW M5 μέγιστη ισχύ 535 kW/727 hp και μέγιστη ροπή 1.000 Nm. Ο συνδυασμός κινητήρα V8 με υψηλές στροφές με τεχνολογία M TwinPower Turbo και ηλεκτροκινητήρα, καθώς και η μεταφορά ισχύος χάρη στο κιβώτιο 8 σχέσεων M Steptronic και της τετρακίνησης M xDrive, επιτρέπει την επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h (62 mph) σε 3,5 δευτερόλεπτα. Η νέα BMW M5 έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood του Ηνωμένου Βασιλείου, με το λανσάρισμά της στην παγκόσμια αγορά να ξεκινά τον Νοέμβριο του 2024.

«Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, η BMW M GmbH ανταμείβει τον νικητή του Βραβείου BMW M με ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο και η M5 φέτος δεν είναι διαφορετική», δήλωσε ο Dan Rossomondo μετά την αποκάλυψη. «Πέρα από το να φαίνεται εντυπωσιακό, είναι γεμάτο με πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία ενσωματώνει τέλεια αυτό που αντιπροσωπεύει επίσης το MotoGP: απόδοση, πάθος και καινοτομία. Το βραβείο BMW M είναι βασικός πυλώνας της συνεργασίας μας εδώ και δεκαετίες, ένα πολυπόθητο βραβείο μεταξύ των αναβατών μας και απόδειξη του πόσο πολύ εκτιμά η BMW M GmbH τα επιτεύγματά τους στην πίστα. Ανυπομονούμε να δούμε ποιος θα είναι ο περήφανος ιδιοκτήτης της νέας BMW M5 φέτος».

 

«Η ολοκαίνουργια BMW M5, μετά την BMW XM Label Red από τη σεζόν 2023, είναι το δεύτερο αυτοκίνητο του βραβείου BMW M με υβριδικό σύστημα κίνησης. Αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό της BMW M για τις μελλοντικές τεχνολογίες», πρόσθεσε ο Axel Mittler. «Η νέα BMW M5 είναι η τρέχουσα ναυαρχίδα της σειράς μοντέλων μας και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο υψηλών επιδόσεων ως το αυτοκίνητο του νικητή στο βραβείο BMW M, ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του στην αγορά. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας για αυτό το βραβείο και ευχόμαστε σε όλους τους αναβάτες του MotoGP καλή τύχη».

 

Μετά την παρουσίαση, οι δύο αναβάτες του MotoGP™, ο Aleix Espargaró και ο Raúl Fernández, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα BMW M5 κάνοντας γύρους στο Red Bull Ring.

Η νέα BMW M5 εκτίθεται στο paddock κατά τη διάρκεια του Grand Prix  Μοτοσυκλέτας της Αυστρίας. Μία άλλη παρουσίαση είναι επίσης αυτή της νέας BMW M5 Touring, η οποία μόλις έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Pebble Beach της Καλιφόρνιας και εκτίθεται πλέον στο Σπίλμπεργκ.

Από το 2003, το BMW M Award αναγνωρίζει τον αναβάτη του MotoGP™ με τα καλύτερα αποτελέσματα Κατατακτήριων. Οι αναβάτες κερδίζουν βαθμούς για τις θέσεις τους στις Κατατακτήριες σε κάθε Σαββατοκύριακο στο Grand Prix, αντικατοπτρίζοντας το σύστημα βαθμώνν που χρησιμοποιείται στους Αγώνες. Ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς μέχρι το τέλος της σεζόν κερδίζει το πολυπόθητο βραβείο BMW M.

Ο κάτοχος του ρεκόρ για το βραβείο BMW M είναι ο Marc Márquez, ο οποίος κέρδισε το βραβείο 7 συνεχόμενες φορές από το 2013 έως το 2019. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Francesco Bagnaia διεκδίκησε το βαρύτιμο βραβείο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την BMW M GmbH, τη συμμετοχή της με το «Επίσημο αυτοκίνητο του MotoGP™» από το 1999, τη BMW M5 Sedan και την BMW M5 Touring, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.bmw-m.com

 

BMW M GmbH:

Η BMW M GmbH είναι 100% θυγατρική της BMW AG. Με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους επιχειρηματικούς τομείς BMW M Automobiles, BMW Individual, M Sports Options and Packages, BMW Driving Experience καθώς και Rescue and Operational Vehicles, απευθύνεται σε πελάτες με ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες όσον αφορά τις επιδόσεις, την αποκλειστικότητα και το ατομικό στυλ του οχήματός τους. Με έδρα το Μόναχο, η εταιρεία ιδρύθηκε το 1972 ως BMW Motorsport GmbH. Από τότε, το γράμμα M έχει γίνει συνώνυμο σε όλο τον κόσμο για την αγωνιστική επιτυχία και τη γοητεία των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με μοναδικό αποκλειστικό χαρακτήρα για χρήση στο δρόμο.

 

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: Moto2 Πρώτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: Moto3 Πρώτες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα