• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τον Αγώνα MotoGP της Αυστρίας
Αγώνες 19/08/2024 - 12:15

Ο Bagnaia κυριαρχεί στο Spielberg για να νικήσει τον Martin καθώς ο Marquez παλεύει πίσω στην 4η θέση.

Ο επικεφαλής πρωταθλητής έχει προβάδισμα 5 βαθμών με τη νίκη επί του Martin, καθώς ο Bastianini ολοκληρώνει το βάθρο και ο Marquez υφίσταται κάποιο δράμα.

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) έκανε μια εκπληκτική απόδοση στο Grand Prix της Motorrand von Österreich για να φτάσει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου και να ολοκληρώσει το διπλό με στυλ. Ο πρωταθλητής είχε ισοβαθμήσει με τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) πριν δημιουργήσει μια διαφορά, εξασφαλίζοντας την ιδιότητά του ως επικεφαλής του Πρωταθλήματος κατά 5 βαθμούς και κερδίζοντας την 25η νίκη του στο MotoGP™ για να ισοφαρίσει τον Kevin Schwantz στη 10η θέση στη λίστα των αναβατών με τις περισσότερες νίκες στην κορυφαία κατηγορία.

Η 2η θέση του Martin εξακολουθεί να εξασφαλίζει μια πολύτιμη απόκτηση 20 βαθμών για να τον κρατήσει σε επαφή στην κορυφή, μπροστά από τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) στην 3η θέση για το τέταρτο βάθρο του σε πέντε Αγώνες. Υπήρχε κάποιο δράμα ακόμη και πριν από την εκκίνηση, καθώς ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) είχε πρόβλημα με τη συσκευή χαμηλώματος, δεν μπόρεσε να κλειδώσει χαμηλά ούτε την εμπρός ανάρτηση ούτε την πίσω, έκανε μια ελαφρώς πιο αργή εκκίνηση και στη συνέχεια ακούμπησε με τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) με τους δύο βγαίνουν έξω από τη στροφή 1. Ο Marquez κατέληξε έξω από την πρώτη δεκάδα και ο Morbidelli πιο πίσω του.

Εν τω μεταξύ, ο Martin είχε κάνει την καλύτερη εκκίνηση για να ξεπεράσει τον Bagnaia στο μπροστινό μέρος, αλλά ο Πρωταθλητής επιτέθηκε τον επόμενο γύρο στη στροφή 1 και πήρε το προβάδισμα. Μια άλλη κίνηση ήρθε από τον Martin στην προτελευταία στροφή στον ίδιο γύρο, αλλά ο Bagnaia απάντησε αμέσως στην τελευταία στροφή. Παρέμεινε όπως ήταν στον Αγώνα υψηλής ταχύτητας – εν τω μεταξύ, ο Bastianini κρατούσε την 3η θέση, μένοντας σε επαφή.

Ένας μικρός εμφύλιος πόλεμος της KTM ακριβώς από πίσω είδε τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) να καταδιώκει και τελικά να περνάει τον συναθλητή του Jack Miller, με τον Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) στη συνέχεια να περνάει και αυτός. Ο Bagnaia έμενε μπροστά από τον Martin με μια διαφορά πιο πίσω να βρίσκεται ο Bastianini, μπροστά από τους Binder-Bez-Miller που ο Marc Marquez είχε, βάλει στόχο γρήγορα να κολλήσει στο πίσω μέρος τους. Επίσης, έβαλε κυριολεκτικά το σώμα του πολύ κοντά στον Miller με αποτέλεσμα ο αγκώνας του να έρθει σε επαφή με το πίσω ελαστικό του #43, αλλά δεν υπήρχε ευτυχώς μπλέξιμο του αγκώνα καθώς το #93 επανέφερε και κράτησε τον έλεγχο. Δεν χρειάστηκε να κάνει την κίνηση προσπέρασης, ωστόσο, καθώς ο Μiller γλίστρησε αμέσως μετά - μπορούσε να επανενταχθεί στον Αγώνα αλλά εκτός μάχης στις μπροστινές θέσεις.

Και έτσι ο Bagnaia οδηγούσε μπροστα από τον Martin, με τον Bastianini λίγα δευτερόλεπτα πίσω. Και μετά ξεκίνησε η μάχη με τους Binder-Bezzecchi-Marquez, με τις πρώτες προσπάθειες να προέρχονται από τον Marquez καθώς πέρασε τον αναβάτη της VR46. Επόμενος σταθμός: Βinder. Στη στροφή 6, με δέκα γύρους για το τέλος, το #93 πέρασε από την εσωτερική για να κατακτήσει την 4η θέση, αλλά η απόσταση από τον Bastianini ήταν απίθανο να ξεπεραστεί.

Στη συνέχεια υπήρχαν περισσότερες προσπεράσεις στις πιο πίσω θέσεις, καθώς ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) έκανε μια δεύτερη προσπάθεια για να προσπεράσει τον συναθλητή του Aleix Espargaro μετά από μια προηγούμενη που δεν τα κατάφερε, και το #12 πέρασε μπροστά του, αφήνοντας τον Espargaro να μάχεται με τον Morbidelli, ο οποίος έμεινε πίσω του.

Στο μπροστινό μέρος, η διαφορά θα ανέβαινε 1 με 2 δέκατα και στη συνέχεια θα υποχωρούσε, αλλά ο Bagnaia παρέμεινε στον έλεγχο. Ο Πρωταθλητής ολοκλήρωσε το διπλό με στυλ, σημαδεύοντας ένα προβάδισμα που ενώ είχε διαφορά στο Πρωτάθλημα με 0 βαθμούς, αλλά την πρώτη θέση χάρη στον αριθμό των νικών, έφτασε μέχρι και 5 βαθμούς μπροστά από τον Martin, ο οποίος ήρθε 2ος με του 20 βαθμούς του Αγώνα, ωστόσο, πολύτιμους. Ο Bastianini, παρά τη γρήγορη πρόοδό του μετά από τις δύσκολες Κατατακτήριες, ήρθε 3ος και δεν μπόρεσε να κάνει τα χρησιμοποιημένα ελαστικά του να αντέξουν για να γεφυρώσει αυτό το χάσμα. Είχε αρκετή απόσταση από τον Marc Marquez, ωστόσο, με το #93 να έχει αρκετά γρήγορο ρυθμό για να τον φτάσει, μετά τα πρώτα του δράματα, αλλά να τερματίζει 4ος.

Πίσω, ο Binder κράτησε τον Bezzecchi για να συμπληρώσει την πρώτη πεντάδα, με τον Νοτιοαφρικανό και τον Ιταλό να μπορούν να βρουν μερικά βασικά θετικά στα σταθερά αποτελέσματά τους στην Αυστρία. Ο Viñales κατάφερε να απομακρυνθεί από τον συναθλητή του για να πάρει την 7η θέση, και στον τελευταίο γύρο ο Morbidelli πέρασε και τον Aleix Espargaro, κλέβοντας την 8η θέση από το #41 της Aprilia.

Ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα αφού μονομαχούσε και κράτησε πίσω τον δοκιμαστή αναβάτη της KTM Pol Espargaro, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο παίρνοντας μερικούς βαθμούς καθώς και δεδομένα. Ο Miguel Ολιβέιρα (Trackhouse Racing) μπήκε στα δύο δέκατα αυτής της μάχης επίσης, ενόψει ενός πιο δύσκολου Σαββατοκύριακου για τον νεοφερμένο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3).

Ο Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) είχε έναν αξιοσημείωτο τερματισμό στο GP της Αυστρίας – λαμβάνοντας την 14η θέση και δύο βαθμούς, και ως ο κορυφαίος αναβάτης στη Honda. Έκανε επίσης μια επίθεση προς το τέλος του Αγώνα για να ξεπεράσει τον Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS Tech3) και να τον κρατήσει μακριά για μερικά δέκατα.

Αυτά ήταν όσα συνέβησαν στην Αυστρία, με το poaddock να μαζεύει τα πράγματά του και να κατευθύνεται προς την MotorLand Aragon καθώς το MotoGP™ επιστρέφει σε αυτήν την πίστα για πρώτη φορά από το 2022. Τότε, ήταν μια απίστευτη μονομαχία μεταξύ Bagnaia και Bastianini. Και το 2021, ήταν μία άλλη: “Bagnaia vs Marquez”, για την πρώτη από τις 25 νίκες στο MotoGP™ που ο πρωταθλητής έχει τώρα στην κατοχή του. Ο επόμενος Αγώνας σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Τα αποτελέσματα του Αγώνα και η Βαθμολογία Πρωταθλήματος στους παρακάτω πίνακες:

 

« Προηγούμενο άρθρο

Στατιστικά και αριθμοί μετά το GP της Αυστρίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα