• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: MotoGP Αγώνας
Άνετη, κυριαρχική νίκη του Marc Marquez
Νέα 01/09/2024 - 16:07

Είχε φανεί από την Παρασκευή ότι το Grand Prix της Αραγονίας θα ήταν μια προσωπική υπόθεση του Marc Marquez και αυτό ακριβώς έκανε ο Ισπανός και την Κυριακή.

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Marquez πετάχτηκε από την Pole Position και έστριψε πρώτος, με τον Pedro Acosta να ακολουθεί. Ο Francesco Bagnaia έκανε μια κακή εκκίνηση από ένα βρώμικο σημείο στο grid και κατέληξε έβδομος στην πρώτη στροφή.

Ο Jorge Martin αμέσως πέρασε τον Alex Marquez για την τρίτη θέση και άρχισε να κυνηγά τον Acosta. Στην 8η στροφή του 2ου γύρου έκανε την πρώτη του απόπειρα, όμως άνοιξαν και οι δύο τη γραμμή τους και τελικά ο Acosta κράτησε τη θέση του. Μετά την μεγάλη πίσω ευθεία και στα φρένα της 16ης στροφής ο Martin επανέλαβε την επίθεση και αυτή τη φορά πέρασε μπροστά. Η διαφορά του με τον Marquez ήταν πλέον λίγο πάνω από 2 δευτερόλεπτα, όμως ο Marquez είχε έναν ρυθμό από άλλον πλανήτη και ο Ισπανός της Prima Pramac δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό. 

Οι γύροι πέρασαν και ο Marquez έφτασε σε μια υπεράνετη, κυριαρχική νίκη με διαφορά πάνω από 5 δευτερόλεπτα από τον Martin, που αύξησε τη διαφορά του στο Πρωτάθλημα από τον Bagnaia

H τελευταία θέση του βάθρου παιζόταν μεταξύ Francesco Bagnaia και Alex Marquez. Ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε φτάσει πίσω του και εκμεταλλεύτηκε το άνοιγμα της γραμμής του τελευταίου στη 12η στροφή για να περάσει μπροστά. Όμως στην είσοδο της επόμενης στροφής ο Bagnaia ήταν μπροστά και ο Alex Marquez στην προσπάθειά του να στρίψει χτύπησε τον Ιταλό με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο. 

Έτσι η τρίτη θέση πήγε στον Acosta, με τον Brad Binder να τον ακολουθεί. Πέμπτος ήταν ο Enea Bastianini, μπροστά από τους Franco Morbidelli και Fabio Di Giannantonio. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marco Bezzecchi, Jack Miller και Alex Rins.  

 

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon; Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ