• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
15ος Αγώνας - GP Ινδονησίας (Mantalica)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brembo – Τα φρένα στην Pertamina Mandalika
Στο MotoGP της Ινδονησίας
Νέα 26/09/2024 - 15:59

Το MotoGP φεύγει από την Ευρώπη για τον πρώτο από τους πέντε διαδοχικούς αγώνες στην Ασία και την Αυστραλία.  Το πρώτο MotoGP της Ινδονησίας πραγματοποιήθηκε το 1996 στην πίστα Sentul, η οποία είχε εγκαινιαστεί τρία χρόνια νωρίτερα. 

Οι κατηγορίες 125cc, 250cc και 500cc αγωνίστηκαν εκεί και το 1997, αλλά η τρίτη διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω της Ασιατικής οικονομικής κρίσης.  Η Ινδονησία επέστρεψε στο ημερολόγιο το 2022, χάρη στην πίστα Mandalika International Street Circuit.

Τα στοιχεία του GP
Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo που συνεργάζονται με όλους τους αναβάτες του MotoGP, η πίστα Pertamina Mandalika μήκους 4,3 χιλιομέτρων χαρακτηρίζεται ως μέτρια στη δυσκολία για τα φρένα.  Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 6, έχει βαθμό δυσκολίας 3 επειδή μόνο 2 από τα 9 σημεία πέδησης θεωρούνται απαιτητικά.  Τα άλλα σημεία πέδησης περιλαμβάνουν επιβραδύνσεις μικρότερες από 100 km/h, αν και το ένα απαιτεί φρενάρισμα για περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα.  Σε κάθε γύρο, τα φρένα χρησιμοποιούνται για 28 δευτερόλεπτα, που ισοδυναμεί με το 31 τοις εκατό του συνόλου του αγώνα.

Με περισσότερα από 17.000 νησιά, η Ινδονησία είναι το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος στον κόσμο.  Καλύπτει έκταση 1,9 εκατομμυρίων km² και έχει πληθυσμό που ξεπερνά τα 270 εκατομμύρια. Ο εθνικός της ύμνος, Indonesia Raya, είναι μια δήλωση αγάπης για αυτή τη γη και μια έκκληση για ενότητα. Ομοίως, ένα σύστημα πέδησης αποτελείται από διάφορα εξαρτήματα που πρέπει να συνεργάζονται με το υψηλότερο επίπεδο αρμονίας και απόδοσης.

Η Brembo, που παράγει δαγκάνες, αντλίες, τακάκια, δίσκους και υγρά φρένων, η είναι μία από τις λίγες μάρκες που λειτουργεί με ένα σύστημα βασισμένο στην ολιστική προσέγγιση.  Κάθε φορά που σχεδιάζεται ένα νέο εξάρτημα, όχι μόνο δοκιμάζεται η αποτελεσματικότητά του, αλλά και ο αντίκτυπος του στα υπόλοιπα μέρη του συστήματος πέδησης και στην υπόλοιπη μοτοσυκλέτα.  Για παράδειγμα, η αύξηση του μεγέθους της δαγκάνας αυξάνει τη ροπή πέδησης, αλλά αυξάνει επίσης τη μη αναρτημένη μάζα, η οποία οδηγεί σε προφανή μειονεκτήματα στην επιτάχυνση και τις αλλαγές κατεύθυνσης στις μοτοσυκλέτες MotoGP.

Super Mario: Ο Mario Aji είναι ο πρώτος Ινδονήσιος που είναι πλήρους απασχόλησης αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.  Μετά από δύο σεζόν στη Moto3, ανέβηκε φέτος στη Moto2, πάλι με την ομάδα Honda Team Asia.  Ο Aji έκανε όνομα το 2018 με μια νίκη και τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο στο Asia Talent Cup.  Προχωρώντας στο Red Bull Rookies Cup, μια κατηγορία που χρησιμοποιεί φρένα Brembo, κατέκτησε τη 2η θέση στη Βαλένθια το 2020.  Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η καλύτερη εμφάνιση του μέχρι στιγμής ήταν στο GP της Ινδονησίας 2022, όπου ξεκίνησε στην πρώτη σειρά, χάρη στην εκπληκτική 3η θέση στις κατατακτήριες.

Η πιο δύσκολη στροφή για τα φρένα στην Mandalika είναι η στροφή 10, επειδή οι μοτοσυκλέτες MotoGP έρχονται με μεγάλη ταχύτητα αφού δεν χρειάζεται να φρενάρουν στις στροφές 8 και 9.  Εκεί οι μοτοσυκλέτες φρενάρουν από τα 275 km/h στα 85 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας 208 μέτρα, με φορτίο στην μανέτα του φρένου 5 κιλών.  Η επιβράδυνση είναι 1,5 g και η πίεση του υγρού φρένων Brembo φτάνει τα 10,8 bar.

Το ζευγάρι που σπάει τα ρεκόρ: Ο Raffi Ahmad και η Nagita Slavina είναι οι Ινδονήσιοι με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram: το κοινό προφίλ τους έχει 76 εκατομμύρια ακολούθους, 19 εκατομμύρια περισσότερους από τον δεύτερο συμπατριώτη τους με τους περισσότερους followers. Και οι δύο είναι ηθοποιοί, τραγουδιστές, τηλεοπτικοί παρουσιαστές και επιχειρηματίες. Τον Οκτώβριο του 2014, ο γάμος τους μεταδόθηκε ζωντανά σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Ahmad έχει επίσης μια ποδοσφαιρική ομάδα και μια ομάδα eSports, αλλά κυρίως, από το 2021, είναι χορηγός της Iσπανικής ομάδας SAG, η οποία αγωνίζεται στη Moto2 με πλαίσιο Kalex.


 

Επόμενο άρθρο »

Michelin - Με ειδικά προσαρμοσμένη γκάμα ελαστικών για την Mandalika

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin - Νέα ρεκόρ με τα Power Slick στην πίστα του Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα