• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: Moto3 Αγώνας
11η νίκη φέτος για τον David Alonso
Νέα 20/10/2024 - 05:54

Ο David Alonso συνεχίζει να κυριαρχεί στην Moto3, καθώς πήρε την 11η νίκη του για την φετινή σεζόν κερδίζοντας το Grand Prix της Αυστραλία και ισοφάρισε το ρεκόρ του Valentino Rossi για τις περισσότερες νίκες στη μικρή κατηγορία σε μια σεζόν.

Ο David Muñoz ξεκίνησε πολύ δυναμικά, στρίβοντας πρώτος και έχοντας τον Ivan Ortolá και τον Stefano Nepa να τον ακολοθούν, ενώ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Nepa είχε περάσει στην πρώτη θέση. Βέβαια ο Ιταλός είχε να εκτίσει μια διπλή ποινή μεγάλου γύρου λόγω αργής οδήγησης στην αγωνιστική γραμμή κατά τη διάρκεια των δοκιμών και σύντομα ο Αυστραλός Joel Kelso πέρασε στην πρώτη θέση. 

Λίγους γύρους αργότερα ο Muñoz επέστρεψε στο προβάδισμα και άρχισε να ανταλλάζει θέσεις με τον Kelso, στο 1-2 της Boe Motorsports. O ταχύτερος αναβάτης στην πίστα εν τω μεταξύ παρέμενε ο Nepa, ο οποίος μετά τις δύο ποινές είχε υποχωρήσει στην 16η θέση. 

Το γκρουπ των πρωτοπόρων αποτελούταν από 13 (!) αναβάτες και η πρώτη θέση άλλαζε συχνά, με τους Adrian Fernandez και Daniel Holgado να βρίσκονται και αυτοί για λίσο στην κορυφή. 

Το Slip Stream έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην ευθεία των 900 μέτρων και σύντομα ο David Alonso (που ξεκινούσε 10ος) είχε ανέβει στην πρώτη θέση. Λίγο πιο πίσω, το Σαββατοκύριακο των Ortola και Collin Veijer έληξε άδοξα, με τους δύο αναβάτες να συγκρούονται στην 4η στροφή και να βγαίνουν εκτός αγώνα. 

Στους τελευταίους γύρους - μετά από μερικές ακόμα αλλαγές στην κορυφή - ο Alonso ανέβασε το ρυθμό του, ανέβηκε και πάλι στην κορυφή και άρχισε να ανοίγει τη διαφορά, χωρίς κανένας να μπορεί να τον απειλήσει. Τελικά πήρε την 11η νίκη της χρονιάς, με τον Daniel Holgado να κατακτά τη δεύτερη θέση και τον Adrian Fernandez να συμπληρώνει το βάθρο. 

Τέταρτος ήταν ο Stefano Nepa, ο οποίος είχε νωρίτερα συμμετάσχει στη μάχη του βάθρου (μετά τις δύο ποινές), όμως ένα λάθος στο φρενάρισμα της 4ης στροφής τον έριξε πιο πίσω. Ο ρυθμός του όμως ήταν τρομερός και έφτασε και πάλι στην 4η θέση, χωρίς όμως να μπορέσει να διεκδικήσει το παρθενικό του βάθρο. 

Πέμπτος τερμάτισε ο David Muñoz, με τους Ryusei Yamanaka, Taiyo Furusato, Luca Linetta, Jose Antonio Rueda και Angel Piqueras να ακολουθούν. 

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: MotoG Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ MARTIN VS BAGNAIA;
  • ΝΑΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΟΧΙ, ΟΙ E.BASTIANINI & M.MARQUEZ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ