• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
19ος Αγώνας - GP Μαλαισίας (Sepang)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez έκανε ρεκόρ γύρου στην Buriram
Martin, Bastianini και Bagnaia ακολουθούν
Αγώνες 25/10/2024 - 21:48

Το #93 οδηγεί στην πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος σε μια ενδιαφέρουσα 1η μέρα στην Ταϊλάνδη.

Για δεύτερη Παρασκευή στη σειρά, ο νικητής του GP της Αυστραλίας Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) ξεκινά το Σάββατο στην κορυφή των φύλλων χρόνου καθώς ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε ένα νέο ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στις Δοκιμές στην Buriram. Το 1:29.165 του Marquez ήταν αρκετό για να τον δει να κερδίζει τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) με 0.110 δευτερόλεπτα, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος να απέχει επιπλέον 0.052 δευτερόλεπτα από την 3η θέση του Enea Bastianini. Ο συναθλητής του στη Ducati Lenovo, ο κυνηγός  του τίτλου Francesco Bagnaia, τερμάτισε την Παρασκευή στο PT Grand Prix της Ταϊλάνδης στην 4η θέση με τους τέσσερις πρώτους στον αγώνα τίτλου μόλις 0.195 δευτερόλεπτα διαφορά να πηγαίνουν σε ένα ζωτικής σημασίας Σάββατο.

Ο Marc Marquez ήταν ο επικεφαλής της πρώτης περιόδου μετά την ολοκλήρωση των πρώτων γύρων, και παρέμεινε έτσι μέχρι τα τελευταία 20 λεπτά. Αλλά ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος Δοκιμών στο μεταξύ. Ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) και ο Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) δραστηριοποιούνταν εντός της πρώτης πεντάδας και ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) ήταν στη 2η θέση καθώς επιστρέφει στη δράση μετά την πτώση του το Σάββατο στην Αυστραλία.

Ο Bagnaia ήταν στην 4η θέση με 18 λεπτά να απομένουν, ωστόσο, ο Πρωταθλητής δεν φαινόταν καθόλου χαρούμενος. Ο Μartin, εν τω μεταξύ, ήταν 7ος πριν τοποθετηθεί το φρέσκο ​​μαλακό ελαστικό. Ο ρυθμός του Marquez στην κορυφή κράτησε μέχρι που ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ανέβηκε στην 1η θέση με ένα φρέσκο ​​μεσαίο πίσω ελαστικό. Στη συνέχεια, ο Νοτιοαφρικανός έφτασε στο 1:29.949 στον επόμενο γύρο του για να αλλάξει περαιτέρω τα δεδομένα, καθώς ο Quartararo ανέβηκε πίσω στη 2η και μόλις 0.138 δευτερόλεπτα μακριά από το #33.

Στη συνέχεια, μία άλλη μοτοσυκλέτα του Pierer Mobility Group πήγε ακόμη πιο γρήγορα. Αυτή τη φορά ήταν ο Acosta, αλλά ο Quartararo τον κέρδισε με 0.018 δευτερόλεπτα, προς μεγάλη χαρά του Γάλλου. Στη συνέχεια, τα 0.035 δεύτερα χώρισαν τις τρεις πρώτες θέσεις καθώς ο Raul Fernandez (Trackhouse Racing MotoGP™) βελτιώθηκε κάνοντας χρόνο 1:29.857.

Αυτό όμως σύντομα άλλαξε. Το 1:29.543 του Martin είδε τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος να πηγαίνει στην 1η θέση πριν ο Bagnaia απαντήσει με χρόνο – 0.103 δευτερόλεπτα πιο πίσω στη 2η θέση μακριά από τον αντίπαλό του για τον τίτλο. Ένα άλλο όνομα εμφανίστηκε στη συνέχεια καθώς ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) κέρδισε τον Martin, αλλά ο νικητής του GP της Ταϊλάνδης του 2023 ανταπέδωσε τη χάρη καθώς το #89 σημείωσε πλεονέκτημα 0.231 δευτερολέπτων με οκτώ λεπτά για το τέλος. Και το 1:29.275 του Martin ήταν ένα νέο ρεκόρ γύρου όλων των εποχών.

Ο Bagnaia έφτασε στο ένα δέκατο τον Martin λίγα λεπτά αργότερα πριν ο Marc Marquez κατακτήσει την προσωρινή πρώτη θέση με λιγότερο από δύο λεπτά για να τελειώσουν οι Δοκιμές, ενώ το πλεονέκτημα του #93 έφτασε έως και 0.110 δευτερόλεπτα. Κατά τα άλλα, έχοντας πάει πιο γρήγορα πριν, ο Acosta βρέθηκε εκτός της δεκάδας με έναν μόνο γύρο να απομένει – αλλά το #31 έκανε έναν αρκετά καλό γύρο για την 7η θέση.

Έτσι, στο τέλος της Παρασκευής, το νέο ρεκόρ του Marquez οδηγεί μια τριάδα μοτοσυκλετών GP24 στο Σάββατο, καθώς ο Viñales έφτασε στην 5η θέση με 0.3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) πήρε την 6η θέση μπροστά από τον βελτιωμένο προς το τέλος Acosta, με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) έναν άλλο αναβάτη που όρισε χρόνο με καθυστέρηση για να κερδίσει την 8η. Ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και ο εντυπωσιακός Zarco είναι οι αναβάτες που περνούν στις Κατατακτήριες 2, καθώς ο Binder έχασε την πρόκριση με πραγματικά ελάχιστα 0.001 δευτερόλεπτα.

Με τους 17 πρώτους να βρίσκονται κοντά με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, οι Κατατακτήριες 1 θα είναι συναρπαστικές καθώς το πιο σημαντικό Σάββατο της σεζόν εμφανίζεται στον ορίζοντα της Ταϊλάνδης. Έρχονται οι Κατατακτήριες και το Tissot Sprint. Τι θα εκτυλιχθεί κατά τη διάρκεια του Σούπερ Σαββάτου στην Buriram; Θα το μάθουμε αρκετά σύντομα.

 

Επόμενο άρθρο »

Οι Brad Binder και Jack Miller αγωνίζονται με τρακτέρ ρυζιού πριν το GP της Ταϊλάνδης

« Προηγούμενο άρθρο

Ανάπτυξη της R9 σε ένα Πρωτάθλημα WorldSSP επόμενης γενιάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
MARTIN vs BAGNAIA: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ;
  • Ο JORGE MARTIN ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΩΝ 17 ΒΑΘΜΩΝ
  • Ο PECCO BAGNAIA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ