• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Agostini στο Assen
Η μοτοσυκλέτα μου η OW23 ήταν σαν ένα ποδήλατο με 120ίππους
Νέα 30/06/2010 - 15:25

Τα 80 του χρόνια γιόρτασε το Assen TT που αποτελεί ίσως τον πιο ιστορικό αγώνα στο ημερολόγιο των Grand Prix.

 

Με αυτή την αφορμή βρέθηκε προσκεκλημένος της Fiat Yamaha ο θρυλικός Giacomo Agostini για να παραστεί σε ένα ξεχωριστό εορτασμό. Ο φημισμένος Ιταλός αναβάτης είχε κερδίσει τον πρώτο τίτλο της Yamaha στα GP500 στην πίστα του Assen, οπότε η Yamaha στόλισε το εργοστασιακό της pit box με την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα Yamaha YZR OW23 ενώ επιπλέον είχε ετοιμάσει μία από την εργοστασιακές YZR Μ1 με τον σπέσιαλ άσο του Agostini. Στην μεγάλη γιορτή της Yamaha παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha Motor Racing Shigeto Kitagawa, ο Ferry Brourer (ιδιοκτήτης του Yamaha Classic Racing Team), o Lin Jarvis, o William Faviero και τα μέλη της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha. Την ημέρα του αγώνα ο Agostini οδήγησε την OW23 και την Μ1 στην πίστα του Assen στο πλαίσιο του εορτασμού φορώντας την παλιά του δερμάτινη φόρμα. 

 

Συγκινημένος από την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση ο Giacomo Agostini δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Είναι διπλή χαρά και τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ στο Assen στις ξεχωριστές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του 80ου ΤΤ. Πρώτα απ’όλα είναι τιμή μου που είμαι προσκεκλημένος από την διοργάνωση του ΤΤ για αυτή την σημαντική εκδήλωση κι έπειτα είμαι ενθουσιασμένος που θα παραστώ στους εορτασμούς της Yamaha αφού κέρδισα τον πρώτο της τίτλο στα GP500 για αυτή. Πριν από πολλά χρόνια μαζεύονταν 160.000 θεατές στους λόφους της πίστας, ήταν απίστευτο.” 

 

Μεγάλη τιμή για αυτόν ήταν το γεγονός ότι η Yamaha του έδωσε την ευκαιρία να οδηγήσει την Μ1. Μάλιστα όταν ερωτήθηκε για τον αν είχε κανένα άλλο στόχο στη καριέρα του πέρα από τους τόσους παγκόσμιους τίτλους που έχει κερδίσει εκείνος απάντησε ότι το όνειρό του τελευταία ήταν να οδηγήσει την Μ1. “Η μοτοσυκλέτα μου η OW23 ήταν σαν ένα ποδήλατο με 120 ίππους και η δύναμη ερχόταν κάπου στις 6000σ.α.λ. ενώ η Μ1 έχει 240 ίππους. Όταν οδηγήσεις την Μ1 για πρώτη φορά όλα σου φαίνονται τόσο εύκολα, ο κινητήρας οι ταχύτητες, τα φρένα νομίζεις ότι τα κάνει όλα μόνη της αλλά όταν ανοίξεις πραγματικά το γκάζι ανακαλύπτεις την δύναμη της και αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι να ελέγξειςαυτή την δύναμη.”

Επόμενο άρθρο »

Rossi @ Ducati: ανακοινώνεται στην Καταλωνία;

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο Superbike από την Kawasaki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα