• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Γερμανικό GP (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα μείνει στην Aprilia o Martin; Ναι, λένε Lorenzo και Rivola
Πίσω από τα φλας 03/07/2025 - 11:42

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Πίσω από τα φλας των επίσημων ανακοινώσεων, είχα την ευκαιρία να μιλήσω για το καυτό θέμα του #motogpworldpaddock, που είναι το ενδεχόμενο σπάσιμο του συμβολαίου του Jorge Martin, με δύο ανθρώπους κλειδιά της υπόθεσης και με έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή που γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα.

O Albert Valera και ο Massimo Rivola είναι οι δύο άνθρωποι κλειδιά, ενώ ο Jorge Lorenzo είναι αυτός που ξέρει καλά όλο το σύστημα του MotoGP.

Υποστηρίζει σθεναρά τα συμφέροντα του Jorge Martin o Alberto Valera 

Αρχικά στην Ολλανδία στο Άσσεν ο Albert Valera – μάνατζερ του Jorge Martin – μου είπε ότι την ανακοίνωση που έκανε για το ότι ο οδηγός του μπορεί μονομερώς να σπάσει το συμβόλαιό του με την Ιταλική εταιρία, βασιζόμενος σε μια ρήτρα που υπάρχει, την έχει συζητήσει πρώτα με δικηγόρους στην Ισπανία και μετά και με δικηγόρους στην Ιταλία, που συμφωνούν ότι μπορεί να προχωρήσουν στη μονομερή εφαρμογή της ρήτρας. Σε ερώτησή μου για το τι λέει ο Rivola για το θέμα, ο Valera μου είπε χαρακτηριστικά: “αν περιμέναμε από αυτούς δεν θα γινόταν τίποτε”, έτσι η πλευρά του περσινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, αφήνει την πόρτα ανοιχτή στην Honda που έχει πει μέσω του Alberto Puig ότι ενδιαφέρεται για τον Martin, εάν είναι ελεύθερος συμβολαίου. Διαφορετικά η Honda δεν θα κάνει επίσημη πρόταση. 

O Massimo Rivola θα το πάει μέχρι τέλους για την Aprilia 

Δύο μέρες αργότερα στην πίστα του Misano βρέθηκα με το άλλο “κλειδί”, τον Massimo Rivola, με τον οποίο οδηγούσαμε μαζί στην πίστα στη διάρκεια της εκδήλωσης Pro Day Experience. O Rivola μου είπε ξεκάθαρα ότι θα πάει το θέμα στα δικαστήρια, καθώς σύμφωνα με τους δικούς του δικηγόρους δεν μπορεί να κάνει ο οδηγός το μονομερές σπάσιμο του συμβολαίου που λέει. Μάλιστα μου είπε ότι ελπίζει ότι οδηγώντας (στο ειδικό τεστ που βάσει νέου κανονισμού επιτρέπεται) ο Jorge Martin την Aprilia θα μείνει τόσο ευχαριστημένος ώστε να μην χρειαστεί να κάνει άλλες σκέψεις για σπάσιμο του συμβολαίου. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν στο #motogpworldpaddock ότι η Ιταλική μοτοσυκλέτα είναι πολύ καλύτερη αυτή τη στιγμή από την Ιαπωνική στην οποία θέλει να πάει ο Ισπανός και ότι ο μόνος λόγος για να κάνει κάτι τέτοιο είναι η πολύ καλύτερη οικονομική προσφορά που έχει – έστω ανεπίσημα. 

Από την άλλη μεριά ο Rivola έχει πολύ περιορισμένες επιλογές για τον ενδεχόμενο αντικαταστάτη του Martin, καθώς όλοι οι κορυφαίου οδηγοί δεσμεύονται και το 2026 από συμβόλαιο και βέβαια ο ίδιος δεν θα ήθελε να διεκδικήσει έναν οδηγό που έχει ήδη κάποιο συμβόλαιο. Μια τρίτη εκδοχή μου έδωσε σε συζήτηση που είχαμε στο Άσσεν, ο Aleix Espargaro – φίλος και συνεταίρος των Martin και Valera – ο οποίος λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει τελείως τον κατασκευαστή που επιμένει να θέλει έναν οδηγό ο οποίος δεν θέλει να τρέξει με αυτήν τη μοτοσυκλέτα. 

O Jorge Lorenzo μεταξύ άλλων συζητήσεων μας έδωσε τη δική του άποψη για το θέμα...

Για όλα αυτά είχα την ευκαιρία στο Μιζάνο να συζητήσω αναλυτικά με τον καλό μου φίλο Jorge Lorenzo, με τον οποίο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οδηγώ στην πίστα και μάλιστα με τις οδηγικές του συμβουλές προσπαθώ να βελτιώσω κάποια πράγματα στην οδήγησή μου. 

Ο Lorenzo λοιπόν μου έδωσε μια άλλη εκδοχή της υπόθεσης: “ότι να λέει ο Martin και ο Valera, υπολογίζουν χωρίς τον Carmelo (Ezpeleta)! Και το “αφεντικό” λέει ότι δεν αφήνει να γίνει αυτή η μεταγραφή. Και όταν το λέει ο Carmelo... δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο!” Βέβαια ο Jorge αναγνωρίζει ότι αν ένας οδηγός δεν θέλει να οδηγήσει στο 100%, μπορεί να το κάνει, εάν ξέρει ότι πρέπει να οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα με ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του. Αλλά από την άλλη καταλαβαίνει και το ζήτημα του Rivola στο ότι δεν θα μπορεί να βρει κανένα οδηγό του επιπέδου του Martin για να τον αντικαταστήσει. 

Εδώ το δικό μου σχόλιο ήταν ότι ο Martin εάν ξέρει ότι πρέπει να μείνει ακόμη ενάμιση χρόνο στην Aprilia, θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει την αξία του και πάλι μετά τους τραυματισμούς του και δεν “θα κόψει γκάζι” για να δείξει τη δυσφορία του στο ότι δεν το άφησαν να σπάσει το συμβόλαιο. Αν βέβαια εντωμεταξύ η Honda δείξει σοβαρά σημεία εξέλιξης της νέας μοτοσυκλέτας του 2027 των 850 κ.εκ., ίσως ο Jorge Martin να ανακοινώσει πολύ νωρίς στο ξεκίνημα του 2026 το ότι θα φύγει από τους Ιταλούς και αυτό ίσως να έχει επίδραση στην απόδοσή του μέσα στο 2026! Έχω ζήσει την περίπτωση του Cal Crutchlow που όταν στο Σίλβερστοουν το 2014 όντας οδηγός της Ducati, είχε υπογράψει και είχε πάρει ένα μεγάλο ποσό από τον Άντονι Κωνσταντίνου για να τρέξει την επόμενη χρονιά με την Honda LCR, είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου το ότι από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το τέλος της σεζόν θα περιόριζε το ρίσκο ενδεχόμενων πτώσεων...

Αυτά λοιπόν από όσα γίνονται πίσω από τα φλας στο θαυμαστό κόσμο του MotoGP. Και τελικά η αίσθησή μου είναι ότι τελικά ο Jorge Martin θα μείνει στην Aprilia και το 2026.

 

« Προηγούμενο άρθρο

“Calice di Chiara”: Το Κρασί που “Γράφτηκε” με Μοναξιά και Αγάπη

Χορηγοί