Για άλλη μια φορά η μάχη των κατατακτηρίων της Moto3 έφτασε στο νήμα, με τον Guido Pini να κατακτά την παρθενική του Pole Position και να εξασφαλίζει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα την παρουσία του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Δίπλα του στην εκκίνηση θα βρεθεί ο Jose Antonio Rueda, ο οποίος μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα είχε στα χέρια του την pole, πριν τον ξεπεράσει ο Ιταλός στον τέταρτο τομέα της πίστας.
Την τριάδα συμπλήρωσε ο David Muñoz, ωστόσο ο Ισπανός έχει ποινή που τον υποχρεώνει να ξεκινήσει από την τελευταία θέση της σχάρας της εκκίνησης (λόγω αργής οδήγησης στην αγωνιστική γραμμή), με αποτέλεσμα την προαγωγή του David Almansa στην πρώτη σειρά.
Πίσω τους, ο Maximo Quiles θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση, έχοντας στο πλευρό του τον ομόσταυλό του (και τελευταίο νικητή της κατηγορίας στο Brno), Dennis Foggia και τον Valentin Perrone.
Από την τρίτη σειρά θα εκκινήσουν οι Adrian Fernandez, Marco Morelli (στην πρώτη του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και Angel Piqueras (που πέρασε από τις πρώτες κατατακτήριες), μπροστά από τους Marcos Uriarte, Scott Ogden και Nicola Carraro.
O Ryusei Yamanaka αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα βγαίνοντας στην πίστα και δεν κατάφερε τελικά να γράψει ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο.