• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O ατίθασος JORGE LORENZO
Το κακό παιδί της οικογένειας του motoGP είναι μόλις 20 χρόνων και ήδη έχει καταφέρει να κάνει φανατικούς εχθρούς.
Νέα 07/07/2008 - 11:58
Το κακό παιδί της οικογένειας του motoGP είναι μόλις 20 χρόνων και ήδη έχει καταφέρει να κάνει φανατικούς εχθρούς με την αναίδειά του και τον ατίθασο χαρακτήρα του. Μαζί έχει κάνει και φανατικούς φίλους που πιστεύουν ότι είναι ο οδηγός «που γυαλίζει το μάτι του» και ετοιμάζεται για τον εκθρονισμό του Rossi από την κορυφή. Ο Δημήτρης Διατσίδης μιλάει μαζί του και η Χρύσα Κοκκινίδου συλλέγει πολύτιμα στοιχεία για τη ζωή του.

Στην τελευταία του εμφάνιση με την αγαπημένη του Aprilia, τον συναντάμε στο χώρο φιλοξενίας της ομάδας και μιλάμε μαζί του, τρία χρόνια μετά την πρώτη μας συνάντηση, όταν ως οδηγός της Derbi τότε, είχε δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικό και χαρακτήρα.

Ε: Πως ξεκίνησαν όλα, ήσουν μόλις τριών χρονών όταν έτρεξες τον πρώτο σου αγώνα;

JL: Ναι ξεκίνησα να οδηγώ τριών χρόνων, τότε ο πατέρας μου ήταν μηχανικός και μου έφτιαξε μια μοτοσυκλέτα με τα χέρια του και αμέσως μετά άρχισα να αγωνίζομαι, στα τρία μου, μόνο έναν αγώνα, γιατί ήταν παράνομο και μετά από δύο χρόνια ξανα-ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε κάθε εβδομάδα.

E: Όταν έγινες 15, ήσουν ακόμη μαθητής και την ημέρα που συμπλήρωσες τα 15 αγωνίστηκες στα 125 στα motoGP. Τι έλεγαν οι συμμαθητές σου και οι δάσκαλοί σου.

JL: Το περίμεναν αυτό, αλλά συνέχισαν να μου φέρονται όπως σε κάθε παιδί. Ειδικά σε εκείνον τον πρώτο μου αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπήρχε κάποια πίεση, γιατί όλος ο τύπος περίμενε από μένα να οδηγήσω καλά. Ήμουν ο νέος, ένα παιδί μόλις 15 χρόνων να οδηγεί μια μοτοσυκλέτα GP.

E: Στα 125 είχες τον Pedrosa και τον Stoner ως αντιπάλους, αλλά η επιτυχία σου ήλθε αφού ο Dani έφυγε από την κατηγορία.

JL: Καλά αυτό δεν είναι όλη η αλήθεια, γιατί πήρα την πρώτη μου νίκη στη Βραζιλία το 2003 με τον Dani Pedrosa, τον Stoner και τον De Angelis στην πίστα. Μετά το 2004 άρχισα να κερδίζω περισσότερους αγώνες, νομίζω 3 και μετά ήλθα στα 250.

Ε: Τα 250 σου ταίριαξαν περισσότερο;

JL: Ναι, γιατί έιμαι λίγο ψηλότερος από τους άλλους οδηγούς των 125 και λίγο βαρύτερος, ενώ οι διαστάσεις μου είναι τέλειες για 250 ή motoGP.

E: Κάποιες φορές τιμωρήθηκες για αντιαθλητική και επιθετική οδήγηση, τι έκανες και εκνεύρισες τους κριτές.

JL: Αυτό συνέβαινε γιατί ήθελα να κερδίσω αγώνες νωρίς. Δεν ήθελα να περιμένω και αυτό σίγουρα δεν είναι καλή προσέγγιση, πρέπει να πας βήμα – βήμα, για να κερδίσεις τη νίκη. Ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι να κερδίζουμε.

Ε: Αισθάνεσαι πίεση από όλους όσους περιμένουν από σένα πολλά του χρόνου στα motoGP;

JL: Όλοι πιστεύουν ότι ο Πρωταθλητής των 250 μπορεί να πάει γρήγορα στα motoGP. Έγινε με τον Daijiro Katoh, έγινε με τον Valentino Rossi, τον Melandri, είναι νορμάλ. Όπως και νάχει δείξαμε σε όλους ότι είμαστε γρήγοροι στα 250, αλλά τώρα πρέπει να το δείξουμε και στα motoGP.

Ε: Πως ήταν η πρώτη σου εντύπωση από την Μ1 στην πίστα της Almeria;

JL: Διασκέδασα πολύ, ήθελα απλά να μάθω τη μοτοσυκλέτα, να γνωρίσω τις δυνατότητές της, πως είναι η θέση οδήγησης, πως είναι ο κινητήρας, πως δουλεύει. Νομίζω είναι μια καλή μοτοσυκλέτα.

Ε: Εσύ θα τρέχεις με Michelin και ο Valentino με Bridgestone. Πως το σχολιάζεις αυτό.

JL: Δεν υπάρχει πρόβλημα, no problem. Είμαι ο νέος στην ομάδα οπότε δεν μπορώ να ζητώ καλύτερα πράγματα. Αλλά έτσι κι αλλιώς η Michelin δεν είναι τόσο κακή, είναι η καλύτερη μάρκα, μόνο φέτος η Bridgestone κέρδισε αγώνες και νομίζω ότι είναι καλή η Michelin.

Ε: Μετά από κάθε σου νίκη «ανεβάζεις» το δικό σου show, κάτι που φαίνεται σαν αντιγραφή αυτών που κάνει ο Valentino.

JL: Μερικοί το σκέφτονται έτσι, ότι αντιγράφω τον Valentino. Είναι νορμάλ γιατί ο Valentino Rossi το άρχισε αυτό. Νομίζω ότι ο Valentino είναι ένα σπουδαίο άτομο και ένας μεγάλος κωμικός και χρειαζόμαστε περισσότερους οδηγούς σαν αυτόν. Τώρα μόνο ο Valentino κάνει κάτι τέτοιο μερικές φορές και μόνο εγώ και νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χάρισμα στο paddock.

E: Αισθάνεσαι ότι εσύ θα είσαι ο επόμενος σταρ του motoGP;

JL: Δεν ξέρω... δεν είμαι προφήτης ώστε να γνωρίζω το μέλλον!

E: Θέλεις περισσότερο να ευχαριστιέσαι τη στιγμή και τη νίκη;

JL: Όχι, θέλω να μάθω, να γνωρίσω τη μοτοσυκλέτα, να βαδίσω στο 2008 όχι με πίεση, όχι με κίνητρο τη νίκη, δεν είναι καλό αυτό. Θα είμαι εκεί για να μάθω και σε δύο ή τρία χρόνια θα είμαι έτοιμος.

Ε: Κάτι για τη σχέση σου με την Aprilia. Τα δύο αυτά χρόνια πήρες το καλύτερο από τις μοτοσυκλέτες της, πως είναι τα αισθήματά σου για το εργοστάσιο.

JL: Είμαι λίγο απογοητευμένος που αφήσαμε ο ένας τον άλλο. Πήραμε μαζί πολλές νίκες, πολλές pole positions, πολλές καλές στιγμές και τώρα πρέπει να χωρίσουμε. Δεν είναι ότι καλύτερο.

E: Θέλεις να πεις κάτι στους Έλληνες φίλους σου;

JL: Ξέρω τη χώρα σας γιατί παίζω στο playstation Rally Acropolis μερικές φορές. Είναι καλό το ότι στη χώρα σας η μοτοσυκλέτα μεγαλώνει, έτσι είμαι χαρούμενος.

Επόμενο άρθρο »

Brad Pitt: «Θα έκανα τα πάντα για να είμαι σαν τον Rossi!»

« Προηγούμενο άρθρο

O σκληρός του Miami JOHN HOPKINS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα