• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
USA GP: Εκπληκτικός γύρος από τον Lorenzo
Τρομερός συναγωνισμός στις Κατατακτήριες Δοκιμές
Νέα 25/07/2010 - 02:25

 

Ο Jorge Lorenzo οδήγησε άψογα και με έναν εμπνευσμένο τελευταίο γύρο πήρε την 40η pole position της καριέρας του την 14η στην μεγάλη κατηγορία σε 43 αγώνες, βελτιώνοντας κι άλλο την ρεκόρ αναλογία που έχει σε αυτόν τον τομέα.

Ο Lorenzo είχε έναν μεγάλο αντίπαλο σήμερα, τον Casey Stoner που έχει όλα τα ρεκόρ στην Laguna Seca και έδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτή η πίστα του ταιριάζει πολύ. Όμως ο Αυστραλός τελικά έμεινε στη 2η θέση, αφού ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός σήμερα και μόνο στο τελευταίο από τα 4 κομμάτια της πίστας έχει χειρότερο χρόνο από αυτόν του Stoner. O Lorenzo λοιπόν βάζει σοβαρή υποψηφιότητα στη διεκδίκηση της νίκης, σε μια από τις λίγες πίστες στις οποίες δεν έχει κερδίσει.

 

Πίσω από τους δύο μονομάχους, ο Andrea Dovizioso έφερε την Honda του στην 3η θέση, που είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του σε Κατατακτήριες. Έτσι θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά, σε μια εκκίνηση που λόγω της ιδιομορφίας της κατηφορικής ευθείας, μπορεί να δημιουργήσει εκπλήξεις και να δούμε τον Ιταλό να οδηγεί την κούρσα.

Βέβαια υποψήφιος για αυτήν τη θέση στην πρώτη στροφή είναι πάντα και ο ομόσταυλος του Dovi, o Dani Pedrosa που από την 4η θέση ξεκινά στο καθαρότερο κομμάτι της πίστας και είναι γνωστό ότι έχει το πλεονέκτημα στις εκκινήσεις.

Δίπλα από τον Ισπανό της Honda, o Ben Spies είναι στην 5η θέση η 2η Υamaha, μπροστά από τον Valentino Rossi που θα δυσκολευτεί στον αυριανό αγώνα, λόγω της μεγάλης καταπόνησης που υποβάλλει στο σώμα του, κυρίως η στροφή Corkscrew. Πάντως ο Ιταλός σούπερ-σταρ έκανε 36 γύρους, περισσότερους από όλους, στις Κατατακτήριες!

 

Ο Nicky Hayden με την 2η εργοστασιακή Ducati σημείωσε τον 7ο χρόνο και είναι ο τελευταίος μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον πρώτο. Γαι τον αγώνα περιμένει κάτι καλύτερο και ίσως το πετύχει, αν ο «γιατρός» μείνει προς το τέλος των 32 γύρων από δυνάμεις.

Ένας ακόμη Αμερικανός, ο Colin Edwards στην 8η θέση, ψάχνει για κάτι καλό, αλλά φέτος φαίνεται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τον ίδιο, ειδικά στον αγώνα, όπου συνήθως από την αρχή της χρονιάς χάνει θέσεις σε σχέση με τις Κατατακτήριες.

Ο Marco Simoncelli στην 9η θέση είναι ο πρώτος από τους 5 οδηγούς που δεν έχουν ξανατρέξει στην πίστα της Laguna Seca. O Hector Barbera τον ακολουθεί, δείχνοντας καλά στοιχεία για 2ο συνεχόμενο αγωνιστικό τριήμερο. Μένει να το επιβεβαιώσει στον αυριανό αγώνα.

 

Η Suzuki έμεινε και πάλι πίσω, με τους Capirossi (12ο) και Bautista (14ο), ενώ ο Roger Lee Hayden που αντικαθιστά τον De Puniet, βελτιώθηκε και άλλο με διαφορά μόλις 2.786 από τον πρώτο.

Επόμενο άρθρο »

USA GP: Στο κράνος του, οι πιο σημαντικοί του Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

USA GP: O Lorenzo ταχύτερος στις ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα