• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
USA GP: Στο δικό του ρυθμό ο Lorenzo
Τρίτος ο Rossi πίσω από τον Stoner
Νέα 26/07/2010 - 02:25

Στον φημισμένο αγώνα της Laguna Seca, που είναι μία πίστα με μοναδικές ιδιαιτερότητες, ο Jorge Lorenzo πήρε μία πειστική νίκη με θεατή τον Casey Stoner, μεγαλώνοντας την βαθμολογική του διαφορά στος 72 βαθμούς από τον 2ο. Από την άλλη πλευρά ο μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Dani Pedrosa που στην προσπάθεια του να παραμείνει στην κορυφή έπεσε στον 11ο γύρο, έπειτα από την έντονη πίεση του Lorenzo. Ο Pedrosa παραμένει 2ος στη βαθμολογία. Σημειωτέων δε ότι είναι η πρώτη νίκη του Lorenzo επί Αμερικάνικου εδάφους. 

 

Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Casey Stoner που τερμάτισε μόλις 3.517 δευτ. πίσω από τον εκπληκτικό Ισπανό. Ο Αυστραλός έσπασε το δικό του ρεκόρ πίστας, αλλά δεν κατάφερε να ακολουθήσει μέχρι το τέλος τον τρομερό ρυθμότ του Lorenzo. Ωστόσο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει φέρει μέχρι στιγμής φέτος και επιπλέον είναι η τέταρτη φορά στη σειρά που ανεβαίνει στο βάθρο.  

 

Το γεγονός ότι ο Valentino Rossi ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου αποτελεί πραγματικό άθλο, πόσο μάλιστα όταν στις αρχικές του δηλώσεις είχε αναφέρει πόσο περίμενε να τον κουράσει η συγκεκριμένη πίστα, τόσο στον ώμο του όσο και στο τραυματισμένο πόδι του. Έδωσε σκληρή μάχη για να περάσει τον Dovizioso και επιπλέον για να τον κρατήσει πίσω του. 

 

Άτυχος στάθηκε ο Alvaro Bautista που εγκατέλειψε από πτώση, καθώς επίσης και ο Hector Barbera που έμεινε από μηχανικό πρόβλημα. Όταν έπεσε ο Pedrosa βγήκαν άμεσα τα pit board που ενημέρωσαν τους πρωτοπόρους ότι είναι εκτός αγώνα. Πτώση είχε και ο Simoncelli καθώς έκανε τα πάντα για περάσει τον ομόσταυλό του και πιο έμπειρο Melandri. Τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα έπεσε και ο Espargaro που είχε ανέβει στην ένατη θέση. 

 

Πιο πίσω την δική τους μάχη είχαν οι Αμερικάνοι αναβάτες Spies και Nicky Hayden για την πέμπτη θέση και φυσικά την καλύτερη θέση στον αγώνα ως ντόπιοι αναβάτες. Τελικά ο Hayden έκλεισε την πεντάδα αφήνοντας πίσω του τον Spies και μια θέση πιο πίσω τον ομόσταυλό του Edwards. Αξίζει σε αυτό το σημείο την σημειωθεί το γεγονός ότι στην Laguna Seca η Yamaha είδε δύο αναβάτες στο βάθρο και τις τέσσερις μοτοσυκλέτες της στην πρώτη επτάδα. Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Roger Lee Hayden που κατάφερε να ανέβει στην 11η θέση έπειτα από την πρώτη και σύντομη επαφή που είχε με την Honda RC212V.  

 

Στο βάθρο της Laguna Seca για λογαριασμό της Yamaha πήρε το έπαθλο του κατασκευαστή ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των GP500 Wayne Rainey. Μία κίνηση συμβολική και μεγάλης σημασίας από την Yamaha, για έναν αναβάτη που κυριολεκτικά έδωσε τα πάντα για να της προσφέρει τρεις τίτλους.

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Είχα προβλήματα με το μπροστινό σύστημα

« Προηγούμενο άρθρο

HRC: Οι προτεραιότητες στα special parts

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα