• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Να τα ...χιλιάσεις Doctor Rossi
Ο Valentino Rossi έχει γενέθλια το Σάββατο 16/2. Το «φαινόμενο» των MotoGP γίνεται 29 χρόνων και το γιορτάζει με ένα σπέσιαλ κράνος το οποίο απεικονίζει μια τούρτα με κεράκια!
MotoGP και όχι μόνο 16/02/2008 - 00:00
Ο Valentino Rossi έχει γενέθλια το Σάββατο 16/2. Το «φαινόμενο» των MotoGP γίνεται 29 χρόνων και το γιορτάζει με ένα σπέσιαλ κράνος το οποίο απεικονίζει μια τούρτα με κεράκια! Γύρω γύρω υπάρχουν γιρλάντες από γλάσο και ρώγες από σταφύλι. Εμείς του ευχόμαστε να τα ...χιλιάσει και σας παρουσιάζουμε 29 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε γι' αυτόν...

1) Γεννήθηκε το 1979, τη χρονιά που ο πατέρας του Graziano νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του GP των 250cc (στη Ριέκα).
2) Ξεκίνησε την καριέρα του από τα minimotos το 1989 και την επόμενη χρονιά κέρδισε τον πρώτο του τίτλο.
3) Η πρώτη του αγωνιστική μοτοσυκλέτα ήταν ένα Cagiva Mito 125. Mε αυτό αγωνίστηκε σε 93 GP του Ιταλικού Πρωταθλήματος Sport Production.
4) Το παρατσούκλι «Rossifumi» είναι εμπνευσμένο από τον αδικοχαμένο Norick Abe, τον οποίο θαύμαζε.
5) Έχει ντοκτορά στις επικοινωνίες. Του το απένειμε το πανεπιστήμιο του Urbino ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στον αθλητισμό.
6) Το αγαπημένο του νούμερο συμμετοχής είναι το 46 και δεν το αλλάζει ποτέ. Με το ίδιο νούμερο έτρεχε και ο πατέρας του.
7) Μια από τις αγαπημένες μασκότ του Rossi είναι η χελώνα, η οποία υπάρχει σε stickers πάνω στην μοτοσυκλέτα του, ενώ την έχει κάνει και τατουάζ.
8) Έχει το δικό του κόμικ το οποίο σχεδίασε ο Milo Manara. Μάλιστα, ο Manara επιμελήθηκε και το κράνος του στον αγώνα του Mugello το 2006.
9) Είναι διάσημος για τα σκετσάκια και τις μεταμφιέσεις του που συνοδεύουν τις νίκες του.
10) Έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών το 1996.
11) Ο ήλιος και το φεγγάρι που απεικονίζονται πάνω στα κράνη του, εκφράζουν στοιχεία της προσωπικότητας του.
12) Το 1999 αποφάσισε να γίνει ...υπερ-ήρωας, γι' αυτό και απέκτησε το παρατσούκλι «Valentinik».
13) Το 2001 όταν κατέκτησε το πρώτο του Πρωτάθλημα στα 500cc ήταν 22 χρόνων.
14) Σημείωσε την πρώτη του νίκη στα GP το 1996 στην Τσεχία (125cc).
15) Στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει αγωνιστεί με τρία εργοστάσια. Με την Aprilia πήρε 12 νίκες στα 125cc και 14 στο 250cc. Στη μεγάλη κατηγορία έχει 33 νίκες με την Honda, ενώ με την Yamaha έχει 29.
16) Είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος αναβάτης στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας με 62 νίκες. Μόνο ο συμπατριώτης του Giacomo Agostini έχει περισσότερες νίκες.
17) Το 2005 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο: «What if I had never tried it?».
18) Στις μικρές κατηγορίες (125cc και 250cc) αγωνίστηκε με λάστιχα της Dunlop. Μέχρι πέρσι, χρησιμοποιούσε Michelin στη μεγάλη κατηγορία. Από το 2008 θα αγωνίζεται με λάστιχα της Bridgestone.
19) To 2004 κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία. Ο τίτλος αυτός ήταν ξεχωριστός γιατί ήρθε μόλις στην πρώτη του χρονιά με την Yamaha.
20) Έχει ένα μπουλντόγκ, τον Guido, τον οποίο απέκτησε το 2000. Αυτοκόλλητα του Guido υπάρχουν πάνω στη μοτοσικλέτα του, αλλά και στα κράνη του.
21) Μετράει 135 παρουσίες στο βάθρο όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
22) Έχει αφιερώσει νίκες του σε μεγάλους αστέρες των μηχανοκίνητων σπορ, όπως τον Barry Sheene, τον Colin McRae, τον Mick Hailwood...
23) Ο κολλητός του φίλος Ucchio είναι εδώ και χρόνια ο προσωπικός του βοηθός.
24) Αξέχαστη έχει μείνει η φωτογράφησή του στο διάσημο περιοδικό «Rolling Stone». Ήταν την εποχή που είχε αφήσει την Honda για τη Yamaha. Το περιοδικό χαρακτήρισε «ροκ» την απόφασή του και γι' αυτόν τον έντυσε Έλβις Πρίσλεϊ...
25) Μαζί με τον Shinya Nakano, είναι οι μοναδικοί αναβάτες που δεν έχουν χάσει αγώνα στην τετράχρονη εποχή των MotoGP.
26) Από το 1996 οπότε και έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν έχει χάσει αγώνα.
27) Το 2008 θα αγωνιστεί για ένατη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.
28) Είναι οπαδός της Ιντερ και καλός φίλος με τον Ιταλό διεθνή αμυντικό, Μάρκο Ματεράτσι.
29) Του αρέσουν οι αγώνες Ράλι. Έχει πάρει μέρος σε δυο αγώνες του WRC, αλλά και σε άλλους μικρότερου βεληνεκούς αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Έτοιμο το «όπλο» της Aprilia για τα Superbikes

« Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤ3

Χορηγοί