• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«O πιο καλός ο μαθητής» Ι
Διαγωνισμός 20/08/2008 - 00:00
Η δοκιμασία τους χωριζόταν σε δυο κομμάτια, στο θεωρητικό και στο πρακτικό. Στο τελευταίο εξεταστής τους ήταν ένας εξαντλημένος από το πρώτο track day του Colori-Λάρισας, Δημήτρης Διατσίδης, ενώ στα θεωρητικά ο υπογράφων σκέφτηκε να τους ταλαιπωρήσει κάνοντας τις εύκολες ερωτήσεις κανονικές, τις κανονικές δύσκολες και τις δύσκολες ... άπιαστες!
Η οδήγηση στην πίστα με τα «μικρά» CBR 125 ήταν, αν μη τι άλλο, μια ... ιδιαίτερη εμπειρία για τους μαθητές, που έπρεπε να μάθουν να κάθονται πάνω στη μοτοσυκλέτα, να κρατούν ανοιχτό το γκάζι και να μπαίνουν με φόρα (για ευνόητους λόγους) και φυσικά να κρατάνε τις γραμμές τους. Ύστερα από αρκετές ώρες μέσα στην πίστα και αφού βεβαιωθήκαμε ότι είχαν ιδρώσει φροντίσαμε για τη θεωρητική εξέταση και το παράλληλο τηλεοπτικό γύρισμα. Αφού στήσαμε το σκηνικό γύρω από το τραπέζι, αλά «Pimp my ride» του MTV, πήρα τον επίσημο οδηγό του motoGP στα χέρια μου και άρχισα να «πυροβολώ», μη γνωρίζοντας φυσικά ποιος προηγείται στα πρακτικά.
Τελικά, ο Γιάννης Μαυρακάκης από το Μαρούσι αν και υστέρησε με 3 βαθμούς στα πρακτικά έναντι 6 του Σάκη Δίτσα από τις Σέρρες, νίκησε στη δοκιμασία, αφού στην οδήγηση πήρε 25 βαθμούς από τον Δημήτρη έναντι 20 του Σερραίου φίλου μας. Οι Σωτήρης Λιχούδης και Άλκης Ρώσσης, από Κόρινθο και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, προσπάθησαν τόσο στα πρακτικά όσο και στα θεωρητικά, ωστόσο ο ανταγωνισμός ήταν αμείλικτος. Επόμενο ραντεβού για τον «Πιο καλό τον Μαθητή» δίνεται πιθανότατα για τα Μέγαρα.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν για να εξεταστούν οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι είναι οι εξής (να βλέπετε οι επόμενοι που θα συμμετέχετε για να διαβάζετε και τα ανάλογα SOS από τον επίσημο οδηγό του motoGP):

Εύκολες: (1 βαθμός έκαστη)
-Ποια πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έχει τη μεγαλύτερη ευθεία;
-Ποιος είναι ο αριθμός του Andrea Dovizioso;

Μεσαίες: (2 βαθμοί έκαστη)
-Ποιος είναι ο ψηλότερος αναβάτης στη μεγάλη κατηγορία φέτος;
-Πότε ξεκίνησε την καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (στα 125cc) ο Dani Pedrosa;

Δύσκολες: (3 βαθμοί έκαστη)
-Πόσες νίκες έχει ο Rossi στη μεγάλη κατηγορία;
-Τι μάρκας ζάντες φορά η εργοστασιακή RC212V της Repsol Honda;

Επόμενο άρθρο »

«O πιο καλός ο μαθητής» ΙΙ

« Προηγούμενο άρθρο

Οι 4 τυχεροί του διαγωνισμού BP (Ο πιο καλός ο μαθητής...)

Χορηγοί