• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Live: Τα μυστικά των οδηγών
Τι λένε οι πρωταγωνιστές των Κατατακτήριων;
Νέα 20/03/2011 - 13:47

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Οι δοκιμές πάντα είναι μια ισχυρή ένδειξη για το τι θα γίνει στον αγώνα, χωρίς ποτέ κανείς να μπορεί να προβλέψει 100% κάποιες διαφοροποιήσεις στην απόδοση, που μπορεί να συμβούν από τη μια μεριά από κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις την τελευταία στιγμή ή από αλλαγή των καιρικών συνθηκών και από την άλλη από την ψυχολογία κάθε οδηγού.

Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία και ορισμένες δηλώσεις μετά τις Κατατακτήριες που μας δίνουν το στίγμα του σημερινού αγώνα.

 

Ο Cal Crutchlow (8ος Υamaha Tech 3) έκτισε σιγά – σιγά την αυτοπεποίθηση του και είναι η μεγάλη έκπληξη. Ιδιαίτερα βελτίωσε την τεχνική φρεναρίσματος με μια μοτοσυκλέτα MotoGP, της οποίας τα carbon φρένα είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσει ένας rookie της κατηγορίας. Και όλα αυτά με πόνους από το μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού που τραυματίστηκε πολύ την Δευτέρα το βράδυ στις τελευταίες επίσημες δοκιμές.

Colin Edwards
Colin Edwards

«Οι Κατατακτήριες Δοκιμές δεν είναι καθόλου σαν την Superpole στο Παγκόσμιο των Superbikes. Είμαι συνηθισμένος στην φοβερή πίεση του να είμαι σε εγρήγορση για έναν γύρο, έτσι το να έχω μια ώρα όπου μπορώ να κτίσω το ρυθμό μου πιο σιγά, μου φάνηκε περίεργο», είπε ο 25χρονος Βρετανός.

 

Ο Colin Edwards (10ος Yamaha Tech 3) είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή του με το σκληρό πίσω Bridgestone, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το κάτι παραπάνω από το μαλακό και έτσι ξεκινάει από την 4η σειρά.

 

Ο Jorge Lorenzo (3ος Yamaha Factory) δείχνει έτοιμος για μάχη στον αγώνα:

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo

«Σε ρυθμό αγώνα είμαι καλά. Πιστεύω ότι μπορώ να «γυρνάω» στο 1:55.7 ή ίσως 1:55.8. Θα οριστικοποιήσουμε το set up στο ζέσταμα και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό αύριο. Ήταν ένα πραγματικά θετικό Σαββατοκύριακο για μας ως τώρα».

 

Από την πλευρά του ο ομόσταυλός του Ben Spies (5ος) τόνισε ότι η μοτοσυκλέτα είναι στα όρια στο χρόνο που πέτυχαν στις Κατατακτήριες.

«Δεν νομίζω ότι είμαστε μακριά από το μάξιμουμ, ίσως υπάρχουν ένα – δύο δέκατα ακόμη στην μοτοσυκλέτα και αυτό είναι», είπε ο Αμερικανός, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι οι δύο πρώτες Honda πρακτικά δεν πιάνονται.

 

Από το στρατόπεδο του «big H» τώρα, ο Marco Simoncelli (4ος Gresini Honda - που μίλησε στον ΔΔ και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ) έχει ένα λόγω να ανησυχεί! Το ύψος του!!

Ben Spies
Ben Spies

«Ακόμη ανησυχώ για την κατανάλωση, αλλά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές πριν τον αγώνα. Το να ξεκινάω τόσο κοντά στους πρώτους είναι ένα πλεονέκτημα και οι άλλες μοτοσυκλέτες επίσης καίνε βενζίνη! Η πρώτη σειρά είναι πραγματικά πολύ δυνατή και θα είναι ένα «κλειστό μαγαζί» ανάμεσά τους, αλλά οι υπόλοιποι θα έχουμε μια μάχη για την καλύτερη θέση», είπε ο «Super Sic», θεωρώντας ότι η μάχη θα δοθεί για την 4η θέση και κάτω.

 

Ο Andrea Dovizioso (7ος Repsol Honda) έχει μόνο ένα οδηγό εκτός συναγωνισμού:

«Είναι αδύνατο να πιάσω τον Casey, θα προσπαθήσω να κρατήσω επαφή με τους Dani, Lorenzo και Spies. Είναι σημαντικό να αρχίσω την χρονιά με ένα καλό αποτέλεσμα και θα τα δώσω όλα στον αγώνα», είπε ο Ιταλός, αφήνοντας εκτός και τον συμπατριώτη του Simoncelli!

Marco Simoncelli - Valentino Rossi
Marco Simoncelli - Valentino Rossi

 

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso

Επόμενο άρθρο »

Qatar Live Ζέσταμα: Ο Pedrosa σε φόρμα

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Στην πίστα του Κατάρ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα