• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παραμένει το GP Αυστραλίας το 2012
Θα διεξαχθεί και πάλι Οκτώβριο
Νέα 24/03/2011 - 17:20

Η «διαμάχη» που είχε ξεσπάσει μεταξύ των οργανωτών του Grand Prix Αυστραλίας και της Dorna Sports, αλλά και των αναβατών του MotoGP, αναφορικά με την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα στο Phillip Island για το 2012 βρήκε «νικητές» τους πρώτους.

 

Οι άνθρωποι της «Australian Grand Prix Corporation», της οργανωτικής αρχής του συγκεκριμένου αγώνα, είχαν αρνηθεί να αλλάξει η ημερομηνία του την επόμενη χρονιά όπως ήθελαν τόσο τα στελέχη της Dorna Sports όσο και οι αναβάτες του θεσμού, με τη δικαιολογία ότι εκείνη την περίοδο επικρατούν κρύες καιρικές συνθήκες στην Αυστραλία, οι οποίες θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους οδηγούς.

 

Η Dorrna είχε προειδοποιήσει την οργάνωση ότι αν επιμείνει στη θέση της, δεν θα δώσει την έγκρισή της και δεν θα συμπεριελάμβανε τον αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Τελικά υποχώρησε από την «απειλή» της και έτσι το Αυστραλιανό Grand Prix θα εντάσσεται σε αυτό και μάλιστα θα διεξαχθεί και πάλι Οκτώβριο.

 

Το γεγονός αυτό μάλλον χαροποίησε τον (Αυστραλό) Casey Stoner ο οποίος, αν και αποτελεί μέλος της Επιτροπής Ασφαλείας που έχουν συστήσει οι αναβάτες, σε δηλώσεις του υποστήριξε τους συμπατριώτες του. Όπως είπε:

«Ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι η Επιτροπή Ασφαλείας άκουσε τα λόγια κάποιων οδηγών ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι ασφαλής. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν θα έπρεπε να μετέχουμε στα Grand Prix που γίνονται στην Πορτογαλία ή την Ινδιανάπολη, όπου δεν έχουν αλλάξει την άσφαλτο η οποία έχει πολλές ανωμαλίες».

Επόμενο άρθρο »

WSBK Donington: O Biaggi προηγείται στις Κατατακτήριες Δοκιμές 1

« Προηγούμενο άρθρο

Biaggi: «Είμαι έτοιμος για το Donington»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα