• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Dovizioso υπερασπίζεται τον Pedrosa
Στην κριτική που δέχεται ο Ισπανός εξαιτίας του ώμου του
Νέα 15/04/2011 - 17:47

Ο Andrea Dovizioso, σε δήλωσή του στον Βρετανικό Τύπο, υπερασπίστηκε τον ομόσταυλό του Dani Pedrosa από αυτούς που λένε ότι ο Ισπανός έπρεπε να έχει διαπιστώσει νωρίτερα εάν ο ώμος του ήταν σε καλή κατάσταση ή όχι.

 

Όσοι κατηγορούν τον Pedrosa υποστηρίζουν ότι αυτός θα έπρεπε να έχει κάνει προσομοίωση αγώνα στις επίσημες δοκιμές που έγιναν στην αρχή της χρονιάς και σε αυτές να έχει διαπιστώσει εάν ο αριστερός ώμος του μπορεί να αντέξει την καταπόνηση. Όπως λένε, εάν το είχε κάνει τότε θα είχε περισσότερο χρόνο να αναρρώσει από την επέμβαση και θα ήταν έτοιμος για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Ωστόσο ο Dovizioso ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Όπως είπε:

«Ακούω πολλούς να κατακρίνουν τον Dani ότι δεν διαπίστωσε έγκαιρα το πρόβλημα, όμως στις δοκιμές δεν πιέζεις με την ίδια ένταση όπως σε έναν αγώνα. Αυτό είναι αδύνατο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κακό είναι ότι κανείς δεν είχε διαγνώσει πως υπήρχε αυτό το πρόβλημα στον ώμο του. Να ξέρετε ότι η δύναμη που ασκεί ένας αναβάτης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι δεκαπλάσια από αυτή (που ασκεί) κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα. Έτσι, δεν υπήρχε πιθανότητα να το διαπιστώσει ο Dani πριν τον αγώνα στο Κατάρ».

Επόμενο άρθρο »

Η Moto Guzzi έγινε 90 ετών και το γιορτάζει!

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Θέλει να παραμείνει πρώτος ο Checa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα