• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εργασίες στην πίστα της Ινδιανάπολις
Θα ασφαλτοστρωθεί εκ νέου μεγάλο τμήμα της
Νέα 26/04/2011 - 11:28

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ιθύνοντες της πίστας της Ινδιανάπολις αποφάσισαν να στρώσουν νέα άσφαλτο ώστε να εξαλείψουν οποιαδήποτε κριτική που αφορούσε στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά και να την κάνουν πιο ασφαλή για τους αναβάτες.

 

Η ασφαλτόστρωση θα αφορά ένα μεγάλο τμήμα της πίστας (περίπου 2,4 χιλιόμετρα), από την στροφή Νο 5 έως τη στροφή Νο 16, και όχι στο σύνολό της (περίπου 4,2 χιλιόμετρα). Τα έργα αποφασίστηκαν να γίνουν εξ ανάγκης, θα λέγαμε, έπειτα από την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του Grand Prix στο Τέξας από 2013, καθώς ο ανταγωνισμός άλλαξε τα δεδομένα. Βεβαίως, δεν θα αφορούν μόνο την πίστα αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις οι οποίες θα γίνουν πιο άνετες για τους θεατές.

 

Ο Mel Harder, Αντιπρόεδρος της «Indianapolis Motor Speedway» («IMS») δήλωσε σχετικά:

«Οι εργασίες θα είναι ένα παράδειγμα πόσο καλοί μπορούμε να γίνουμε σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Ο περσινός χειμώνας ήταν μακρύς σε διάρκεια και βαρύς και αυτό επιδείνωσε την κατάσταση με τις ανωμαλίες της πίστας. Επίσης, αποφασίσαμε να επισκευάσουμε το οδόστρωμά της έπειτα και από τις παρατηρήσεις που μας έκαναν πέρσι οι αναβάτες. Η νέα άσφαλτος θα επιτρέψει στους οδηγούς να ανταγωνίζονται περισσότερο και να δώσουν μεγαλύτερο θέαμα στο κοινό».

 

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Nicky Hayden o οποίος τόνισε:

«Χαίρομαι που αποφάσισαν να ασφαλτοστρώσουν την πίστα. Είναι ένα πολύ καλό σιρκουί και είμαι σίγουρος ότι πλέον η επιφάνειά του θα είναι πιο ομαλή. Τα έργα δείχνουν ότι οι άνθρωποι της “IMS” δίνουν προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η πίστα υπάρχει για περίπου 100 χρόνια. Πάντα μου άρεσε επειδή είναι ο αγώνας της πατρίδας μου και ανυπομονώ να λάβω μέρος σε αυτόν τον Αύγουστο».

Επόμενο άρθρο »

Bayliss: «Θέλω να επιστρέψω»

« Προηγούμενο άρθρο

Ezpeleta: «Δεν θα αντικατασταθεί το Motegi»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα