• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: «Το MotoGP χρειάζεται παγκόσμια αναγνώριση»
Εξέφρασε την επιθυμία του για αγώνες νέες χώρες
Νέα 27/04/2011 - 13:24

Ο Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Racing, σε δηλώσεις του στον Βρετανικό Τύπο επεσήμανε την ανάγκη να επεκταθεί περισσότερο ο θεσμός του MotoGP και να αποκτήσει μεγαλύτερο έρεισμα στο παγκόσμιο κοινό.

Όπως είπε, προς το παρόν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους αγώνες επικεντρώνεται στην Ιταλία και την Ισπανία, καθώς οι κορυφαίοι αναβάτες προέρχονται κυρίως από αυτές τις δύο Μεσογειακές χώρες. Επίσης θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για να έρθουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα περισσότερες ομάδες και κυρίως χορηγοί.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι η Yamaha δεν μπόρεσε να έχει φέτος έναν μεγάλο χορηγό, παρότι κυριάρχησε στο θεσμό τα προηγούμενα τρία χρόνια, έχοντας στις τάξεις της τους Valentino Rossi και Jorge Lorenzo. Συγκεκριμένα, ο Lin Jarvis δήλωσε σχετικά:

«Η λύση στην παρούσα κατάσταση θα ήταν να ενισχύσουμε το προφίλ του MotoGP εκτός των παραδοσιακών αγορών. Οκτώ από τους 18 αγώνες διεξάγονται σε τρεις χώρες, την Ισπανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Πρέπει να έχουμε περισσότερους αγώνες στην Ασία.

Ας μην ξεχνάμε ότι η επιτυχία της Formula 1 τα τελευταία χρόνια οφείλεται στο ότι ακολούθησε τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας. Υπάρχουν πολλοί αγώνες που γίνονται σε Αραβικές χώρες και οι υπεύθυνοι (της Formula 1) διερευνούν να γίνουν και άλλοι στην Ινδία ή τη Ρωσία.

Αντιθέτως, εμείς έχουμε προσκολληθεί στο παραδοσιακό περιβάλλον μας. Για παράδειγμα, το να κάνουμε τέσσερις αγώνες στην Ισπανία είναι υπερβολή. Βεβαίως καθένα από αυτά γίνεται με επιτυχία όμως αποτελεί βάρος για την Ιβηρική χερσόνησο».

 

Όταν ρωτήθηκε σε ποιες χώρες πιστεύει ότι θα μπορούσε να στραφεί το MotoGP για να αποκτήσει μεγαλύτερο κοινό, ο Jarvis απάντησε:

«Γιατί να μην πάμε στη Νότια Αμερική, π.χ.; Επίσης, η Ινδία είναι μια καλή διέξοδος, αν και προσωπικά θα ήθελα να δω να γίνεται ένα Grand Prix στην Ινδονησία, επειδή η τοπική αγορά μοτοσυκλετών είναι τεράστια.

Αθροιστικά, η Yamaha και η Honda πουλούν περισσότερες από 6,000,000 μονάδες ετησίως εκεί. Αυτό και μόνο αιτιολογεί τη διεξαγωγή Grand Prix σε αυτή τη χώρα. Επίσης, το τηλεοπτικό κοινό είναι μεγάλο και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτές τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Πάντως κάνουμε κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση αλλά χρειάζεται χρόνος για να μετατραπούν αυτές σε εμπορικές συμμαχίες», κατέληξε.

Επόμενο άρθρο »

Αρνήθηκε την επιστροφή του ο Bayliss

« Προηγούμενο άρθρο

Simoncelli: «Ξέρω ότι είμαι ταχύς»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα