• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Preziosi: «Τα GP θα είναι και δοκιμές εξέλιξης για εμάς»
Αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο και στη βελτίωση της GP11
Νέα 05/05/2011 - 11:59

Οι πρόσφατες δοκιμές των ομάδων στο Εστορίλ έδειξαν ότι η Ducati έχει βελτιωθεί συγκριτικά με ό,τι ίσχυε μέχρι πριν από λίγο καιρό. Βεβαίως, η διαφορά σε χρόνο από τους ανταγωνιστές της παραμένει μεγάλη –καθώς και αυτοί έγιναν καλύτεροι– ωστόσο ο Valentino Rossi έμεινε ευχαριστημένος από την αναβάθμιση που έχει γίνει στην GP11.

 

Αυτό επεσήμανε σε συνέντευξή του στον Ιταλικό Τύπο και ο Filippo Preziosi, ο μηχανικός που δημιούργησε την Desmosedici. Όπως είπε:

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι αλλαγές άρεσαν στον Rossi, ιδίως αν σκεφτούμε ότι αυτές προτάθηκαν από τον ίδιο. Το θετικό είναι ότι όλοι οι αναβάτες της Ducati δήλωσαν ομόφωνα πως αυτές τους αρέσουν».

 

Βεβαίως, εκτός από εσάς, βελτιώθηκαν και οι ανταγωνιστές σας.

«Είδαμε ότι έχουν προχωρήσει πολύ. Αυτό είναι το σημαντικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν μπορείς να περιμένεις καθόλου. Οι αριθμοί δεν ψεύδονται και δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες. Βελτιώσαμε την μοτοσυκλέτα, οι αναβάτες είναι ευχαριστημένοι και όλα δείχνουν ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την εξέλιξή της».

 

Δεν σας φοβίζει η διαφορά του ενός δευτερολέπτου από τον πρώτο;

«Το σημαντικό είναι ότι οι τροποποιήσεις δεν είχαν αρνητικά σημεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τις βελτιώσεις στον κινητήρα και το πλαίσιο, βάσει αυτών που έχουμε αποφασίσει».

 

Τι σκοπεύετε να κάνετε στη συνέχεια;

«Θα γίνει μια συνάντηση στην Ducati για να συζητήσουμε τις παραμέτρους και το πρόγραμμα εξέλιξης. Πιθανότατα, οι δοκιμές εξέλιξης θα γίνονται κατά τη διάρκεια των δοκιμών των Grand Prix.

Ο Valentino είναι σε θέση να μας δώσει άμεσα πληροφορίες καθώς μπορεί να καταλάβει γρήγορα εάν κάποιες ρυθμίσεις είναι καλές ή όχι. Έτσι δεν θα χάνουμε χρόνο σε ρυθμίσεις που τελικά δεν θα είναι αποδοτικές. Βεβαίως, κατά τη διάρκεια των δοκιμών για ένα Grand Prix μπορείς να δοκιμάσεις συγκεκριμένα πράγματα, όχι όλα όσα θα ήθελες».

 

Ο Rossi δήλωσε ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τον καινούργιο κινητήρα το συντομότερο δυνατόν.

«Έχουμε κάνει κάποια σχέδια γι’ αυτό και θα μπορούσαμε να δώσουμε τον κινητήρα άμεσα στις ομάδες εάν τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του είναι θετικά. Ο τρίτος από τους έξι διαθέσιμους κινητήρες θα σφραγιστεί τον Ιούνιο».

 

Καμία από τις τροποποιήσεις στην GP11 δεν ήταν εμφανής στους παρατηρητές.

«Πού ήταν οι αλλαγές; Το πλαίσιο δείχνει ίδιο εξωτερικά όμως ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα μπορεί να έχει διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά που να επηρεάζουν την απόδοσή του. Ακόμα και σ’ ένα πλαίσιο "deltabox" μπορεί να συμβεί αυτό. Σε ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα είναι δυνατόν να αλλάξουμε την κατεύθυνση των ινών.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε. Αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με το βασικό concept. Το 2009, στη Χερέθ, κάναμε συγκριτικές δοκιμές αυτού του πλαισίου με ένα αλουμινένιο, όπου και τα δύο συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο».

 

Δηλαδή μπορούμε να δούμε τις αλλαγές αν κοιτάξουμε μέσα στο πλαίσιο;

«Ναι, το πλαίσιο είναι πολύ πιο μαλακό. Είναι ένα πεδίο σχετικά άγνωστο σ’ εμάς. Το σχήμα, το καλούπι είναι πανομοιότυπα και θα το δώσουμε στις δορυφορικές μας ομάδες αμέσως μόλις βεβαιωθούμε ότι είναι αποδοτικό σε όλες τις πίστες. Τότε θα απομένει μόνο η διαδικασία παραγωγής του».

 

Δηλαδή θα είναι έτοιμο στο Le Mans;

«Θα δούμε. Συνήθως, είναι καλύτερα να έχουμε δύο πλαίσια για κάθε οδηγό. Αν έχουμε μόνο ένα θα πρέπει να αποφασίσουμε τι να κάνουμε».

 

Τι να περιμένουμε για το 2012;

«Αν οι προβλέψεις των Μάγιας για το 2012 δεν είναι σωστές, θα τα πούμε στα τέλη Δεκεμβρίου»!

Επόμενο άρθρο »

Video: « Οι «Minibikers» στο Εστορίλ

« Προηγούμενο άρθρο

Επιτυχείς οι δοκιμές για τη Suter

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα