• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lucchinelli: «Tα ναρκωτικά είναι διαδεδομένα πλέον»
Μίλησε για το πρόσφατο συμβάν
Νέα 05/05/2011 - 14:10

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε πρόσφατα σε φορτηγό της ομάδας της Kawasaki (για το WSBK) προκάλεσε εντύπωση στους φίλους των αγώνων. Το θέμα των ουσιών αυτών στους αγώνες μοτοσυκλέτας είναι ταμπού και σπάνια μαθαίνεται κάτι.

Ο Ιταλικός Τύπος ασχολήθηκε με το θέμα και ρώτησε σχετικά τον Marco Lucchinelli, ο οποίος είχε τη δική του περιπέτεια με το θέμα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1981 στα 500cc δήλωσε:

«Δεν εκπλήσσομαι από το γεγονός. Πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ότι αυτά τα φορτηγά δεν υπόκεινται σε πολλούς ελέγχους στο τελωνείο. Στην περίπτωσή μου τα δεδομένα ήταν διαφορετικά καθώς δεν βρήκαν τίποτα, απλά κατηγορήθηκα από άλλους και ήδη έχω εκτίσει το χρέος μου στη Δικαιοσύνη.

Πιστεύω ότι πρέπει να εξαιρέσουμε τους αναβάτες της Kawasaki από το συγκεκριμένο συμβάν. Κάποιοι μπορεί να έχουν μια κακιά συνήθεια αλλά το να διακινούν ναρκωτικά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Επίσης, αυτά δεν προσφέρουν τίποτα στο σπορ μας».

 

Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν παίρνουν ναρκωτικά.

«Μην κοιτάτε την περίπτωσή μου ή αυτή του Maradona ή και άλλων που πιάστηκαν. Υπάρχει ένα ποσοστό 70% χρηστών που δεν τους βρίσκουν ποτέ. Πλέον, οι απαγορευμένες ουσίες είναι πολύ διαδεδομένες στα σπορ και πολλοί αθλητές κάνουν χρήση αυτών. Όμως στους αγώνες μοτοσυκλέτας δεν σε βοηθούν να κινηθείς ταχύτερα».

 

Στη δεκαετία του ’70 και του ’80 τα ναρκωτικά ήταν περισσότερο διαδεδομένα στο σπορ;

«Νομίζω όχι. Ήταν πιο δύσκολο να τα βρει κάποιος και δεν ταίριαζαν με την καθημερινότητα του αναβάτη. Στις ημέρες μας, το πρόβλημα είναι ότι μπορείς αν τα βρεις παντού. Και είναι νοθευμένα, κάτι που μπορεί να κάνει μεγάλο κακό. Πάντως, δεν ανησυχώ για την εξάπλωσή τους στο σπορ μας επειδή δεν βοηθούν σε κάτι.

 

Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Η είδηση για την εύρεση αυτής της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών θα έκανε κάποιους να συγκρίνουν την κατάσταση με τον Lucchinelli, όμως εγώ ποτέ δεν μετέφερα ή διακίνησα ναρκωτικά. Συνελήφθηκα όταν άλλοι πιάστηκαν με ναρκωτικά και οι οποίοι δεν είχαν σχέση με τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Δεν ντρέπομαι να μιλήσω γι’ αυτό επειδή έχω πληρώσει τις συνέπειες».

 

Αυτές οι συνέπειες συνεχίζονται ακόμα στη ζωή σου;

«Ναι, μπορώ να σας το εγγυηθώ. Σε ακολουθούν σε όλη τη ζωή σου. Ευτυχώς, πλέον δεν παραβρίσκομαι σε αγώνες, του MotoGP ή του WSBK, παρά μόνο εάν πληρωθώ γι’ αυτό. Αν εμφανιζόμουν διαρκώς, θα περνούσα δύσκολες στιγμές επειδή θα με αντιμετώπιζαν ως εγκληματία και αυτό δεν θα ήταν καλό».

Επόμενο άρθρο »

Ικανοποιημένος ο Abraham

« Προηγούμενο άρθρο

Video: « Οι «Minibikers» στο Εστορίλ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα