• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ελληνική επιτυχία στην Formula GLORIA
Ο Δημήτρης Διατσίδης πήρε το Κύπελλο για την 3η θέση στο Ιταλικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία άνω των 35,
MotoGP Club 11/12/2008 - 14:01
Το πρώτο μονοθέσιο της Formula Gloria που ήλθε στην Ελλάδα το είδαμε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας την Άνοιξη του 2008, στο περίπτερο της Yamaha, αφού τα συγκεκριμένα μονοθέσια κινούνται από τον κινητήρα της γνωστής FZ1 των 1,000cc με απόδοση στους 145 ίππους. Από τότε αρκετοί Έλληνες οδηγοί δοκίμασαν το μονοθέσιο σε Ελληνικές πίστες και κάποιοι είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Ιταλικό Πρωτάθλημα. Η απονομή του Πρωταθλήματος έγινε στη διάρκεια του Bologna Motor Show και ο Γιώργος Παπαμιχάλης αντιπρόσωπος της GLORIA στην Ελλάδα και ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας ACE KART παρέλαβε το Κύπελλο για την 6η θέση της ομάδας ανάμεσα σε πολλές Ιταλικές, Γερμανικές, Ολλανδικές ομάδες που συμμετείχαν στο θεσμό. Ο «δικός» μας Δημήτρης Διατσίδης που οδήγησε στον αγώνα του Mugello πήρε το Κύπελλο για την 3η θέση στο Ιταλικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία των οδηγών άνω των 35, με τα καλά αποτελέσματα του αγώνα αυτού.


Η απονομή του Ιταλικού Πρωταθλήματος
Η απονομή του Ιταλικού Πρωταθλήματος

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής του ΜotoGP στη χώρα μας οδήγησε στον αγώνα – επίδειξη που έγινε στο περίφημο Bologna Motor Show, μαζί με τον Σέρκο Μοβσεσιάν που αγωνίστηκε σε αρκετούς αγώνες του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Ο Διατσίδης αντιμετώπισε στον προημιτελικό τον Ιταλό Πρωταθλητή Andrea Cecchellero, που τελικά κέρδισε τον αγώνα, ενώ ο Μοβσεσιάν αντιμετώπισε τον τελικά 2ο του αγώνα Omar Mambretti. Παρά τον αποκλεισμό τους οι Έλληνες οδηγοί ήταν ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους και την εμπειρία του αγώνα στη δύσκολη κλειστή διαδρομή.

 

Formula GLORIA:

Ιδιοκτήτης o ιταλός Enrico Glorioso με επαγγελματική δραστηριότητα στο Motorsport από το 1977 όταν ίδρυσε την SPARCO, τη γνωστή εταιρεία στα αγωνιστικά ενδύματα και αξεσουάρ. Ο GLORIOSO γνωστός για την ικανότητά του να εντοπίζει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που να συμβαδίζουν με το πάθος του για αγώνες, ίδρυσε στο Τορίνο της Ιταλίας το 2002 την GLORIA Srl.

Ο Διατσίδης με Formula Gloria στην Bologna
Ο Διατσίδης με Formula Gloria στην Bologna

 

Μονοθέσια:

Η GLORIA κατασκευάζει μονοθέσια αγωνιστικά αυτοκίνητα με υψηλή ποιότητα κατασκευής διατηρώντας όλα τα standards ασφαλείας που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού - FIA και η SCCA (U.S.A.).

Ο Παπαμιχάλης βραβεύτηκε για την επιτυχία της ομάδας του
Ο Παπαμιχάλης βραβεύτηκε για την επιτυχία της ομάδας του

Επόμενο άρθρο »

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ DVD RIDING SECRETS

« Προηγούμενο άρθρο

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες motoGP 2008

Χορηγοί