• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Simoncelli: «Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το μυαλό μου»
Φάνηκε πιο συνετός στον αγώνα
Νέα 04/07/2011 - 12:40

Ο Marco Simoncelli έκανε έναν καλό αγώνα, τηρουμένων των αναλογιών. Αν και ήθελε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την 5η θέση, εμπρός στους συμπατριώτες του, εντούτοις δεν έγινε η αιτία για δυσμενή σχόλια με τις πράξεις του, όπως σε προηγούμενα Grand Prix.

O οδηγός της Gresini Honda είπε σχετικά:

«Μαθαίνω από τα λάθη μου ή τουλάχιστον ελπίζω να το κάνω! Ήταν ένας καλός αγώνας όμως από την αρχή του είχα πρόβλημα με την πρόσφυση στο πίσω ελαστικό. Δεν μπορούσα να οδηγήσω όπως ήθελα και προσπάθησα να κρατηθώ μπροστά από τον Ben (Spies). Μπήκα στην τελευταία στροφή έχοντας μια πιο κλειστή γραμμή, όμως αυτός κατάφερε και με πέρασε.»

 

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας του έσβησε πριν το γύρο προθέρμανσης, ο Simoncelli εξήγησε:

«Το κιβώτιο ταχυτήτων είχε “νεκρά”, όμως πρέπει να πίεσα τον μοχλό και να έβαλα σχέση κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή. Κατάφερα να την επανεκκινήσω σπρώχνοντας την μοτοσυκλέτα κάτι που είναι εύκολο με τον νέο συμπλέκτη.

Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμένα. Βεβαίως πρέπει να βελτιωθούμε αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο. Το παράξενο είναι ότι πάντα καταφέρνω να τερματίζω στους δύσκολους αγώνες ενώ σε αυτούς που είναι πιο εύκολοι πάντα κάτι πάει στραβά.»

 

Ο Simoncelli παραδέχτηκε ότι το λάθος του στο Αssen (όπου έπεσε εξαιτίας των κρύων ελαστικών, συμπαρασύροντας και τον Lorenzo) επηρέασε κάπως την απόδοσή του στο Mugello. Όπως εξήγησε:

«Το παραδέχομαι, ήμουν πιο προσεκτικός. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το μυαλό μου και επικεντρώθηκα στο να τερματίσω στον αγώνα.»

 

Σε ερώτηση για την ψυχρή αντιμετώπιση των Ιταλών θεατών προς τον Lorenzo, ο Simoncelli τόνισε:

«Θα ήταν καλύτερα να μην ακούγαμε τέτοια συνθήματα, δεν ήταν καλό για τον Jorge. Μου συνέβη κι εμένα στην Βαρκελώνη και δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Κάθε αναβάτης αξίζει το χειροκρότημα. Στη χειρότερη περίπτωση ας παραμείνουν σιωπηλοί οι θεατές.»

Επόμενο άρθρο »

Mugello Δοκιμές: Ταχύτερος ο Stoner το πρωί

« Προηγούμενο άρθρο

Ανάμεικτα συναισθήματα για τον Bautista

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα