• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στην Σκιάθο με τον Team Manager του Rossi!
O Alessandro Cicognani συζητά μαζί μας το μέλλον της GP11.1
Νέα 02/08/2011 - 17:31

Είχαμε γράψει πριν από λίγες μέρες σε αποκλειστικότητα ότι ο ένας από τους δύο Team Manager της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, o Alessandro Cicognani είναι στην Σκιάθο για διακοπές με την οικογένειά του. 

Σήμερα συναντήσαμε τον Ιταλό, μαζί με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους, στο γνωστότερο νησί των Σποράδων και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του για το άμεσο μέλλον της GP11.1, την στιγμή που στον Αγώνα της Γερμανίας υπήρξε η αμφισβήτηση ακόμη και του συνολικού σχεδιασμού της από τον Valentino Rossi.

«Δεν δημιούργησε τόσο μεγάλο πρόβλημα αυτό, όσο μπορεί να φαίνεται προς τα έξω. Στα MotoGP ο στόχος μας είναι η νίκη και γι’ αυτό ακολουθούμε χρόνια τώρα διαφορετική στρατηγική από ότι στις μοτοσυκλέτες παραγωγής. Έχουμε V-4 κινητήρα, αφού είναι αδύνατο να νικήσεις με τον V-2, ενώ στην παραγωγή επιμένουμε σε αυτήν την διάταξη κινητήρα. Έτσι τώρα δεν είναι δεσμευτικό για μας το ότι η νέα Superbike παραγωγής μπορεί να έχει την φιλοσοφία του «μη πλαισίου», η οποία μπορεί με τον V-2 να δουλεύει τέλεια και μάλιστα να κερδίζει στα WSBK που είναι βασισμένα σε μοτοσυκλέτες παραγωγής. Τώρα ο Filippo (Preziosi) δουλεύει πάνω σε διαφορετικές ιδέες για να κάνουμε την GP11.1 και την GP12 μια μοτοσυκλέτα που κερδίζει», είπε ο Alessandro.

«Δηλαδή ο Preziosi δεν θα κάνει διακοπές φέτος;», ήταν η ερώτησή μας, για να πάρουμε την προφανή απάντηση:

«Όχι, δουλεύουν όλοι στο εργοστάσιο και ο Filippo θα έλθει κατευθείαν στο Brno, όπου την επόμενη του Αγώνα η ομάδα θα δοκιμάσει λύσεις για την GP11.1 και όχι τη νέα μοτοσυκλέτα των 1000cc. Άλλωστε και η Yamaha μάλλον θα αναβάλει πάλι το τεστ της νέας χιλιάρας για μετά το Misano. H Honda είναι η μόνη που μπορεί να δοκιμάσει την χιλιάρα στην Τσεχία».

 

Το επόμενο θέμα που συζητήσαμε είναι η κριτική που δέχεται η Ducati από πολλούς φανατικούς φίλους του Valentino που λένε ότι οι Ιταλοί δεν μπορούν να φτιάξουν μια σωστή μοτοσυκλέτα:

«Είναι λογικό οι φανατικοί να μιλούν άσχημα για το εργοστάσιο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν τις μεγάλες επιτυχίες του άμεσου παρελθόντος και το ότι και τα Ιαπωνικά εργοστάσια βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση αρκετές φορές. Υπάρχουν μάλιστα αρκετοί που λένε ότι ίσως ο Valentino να έχει αρχίσει να γερνάει. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται υπομονή. Η λύση θα βρεθεί και τα αποτελέσματα θα έλθουν!»

Αμήν και πότε λέμε εμείς, ώστε να δοθεί ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα!

Η συζήτηση στην Σκιάθο έληξε με τα πολύ καλά λόγια του Alessandro και της γυναίκας του, για την Ελληνική φιλοξενία, για τις ομορφιές του νησιού και για το πόσο τους βοήθησαν να δουν με άλλη ματιά το νησί οι συμβουλές του Κωνσταντίνου Κανταράκη, του γνωστού πρώην αγωνιζόμενου «Τζόνα» (στην φωτο με τον Alessandro, στο λιμανι της Σκιάθου).

 

Επόμενο άρθρο »

Melandri: «Είμαι κατεστραμμένος, αλλά…»

« Προηγούμενο άρθρο

To πρόβλημα του Valentino θα είναι οι κινητήρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα