• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Melandri: «Είμαι κατεστραμμένος, αλλά…»
Oι αντιδράσεις Melandri, Laverty για την αποχώρηση της Υamaha
Νέα 03/08/2011 - 15:19

O Marco Melandri πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα συνέχιζε στα WSBK με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha και το 2012! Η προχθεσινή ανακοίνωση της Ιαπωνικής ομάδας, ότι τον αφήνει ελεύθερο, αφού δεν θα υπάρχει εργοστασιακή εμπλοκή το 2012, ανέτρεψε τα σχέδιά του. 

Σε συνέντευξή του ο Ιταλός οδηγός εξηγεί το πώς οδηγήθηκε στην ανακοίνωση, η οποία λίγες μέρες αργότερα αποδείχτηκε ανέφικτη:

«Στο συμβόλαιο που είχα υπογράψει τον περασμένο χειμώνα υπήρχε μία παράγραφος που μου έδινε το δικαίωμα της ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο, αν στις 31 Ιουλίου ήμουν στους τρεις πρώτους του Πρωταθλήματος και βάσει αυτού η συμφωνία θα ανανεωνόταν αυτόματα», είπε ο Melandri, που συμπλήρωσε:

«Ήμουν χαρούμενος γιατί μετά από 4 σεζόν με αλλαγές συμβολαίων, θα είχα την ευκαιρία να τρέξω για δύο χρόνια στην σειρά με την ίδια μοτοσυκλέτα, την ίδια ομάδα και στο ίδιο Πρωτάθλημα. Ατυχώς πρέπει να ψάξω για μια εναλλακτική λύση. Είμαι κατεστραμμένος, αλλά θα βρω μια άλλη μοτοσυκλέτα, θα προχωρήσω μπροστά και θα κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά, όπως έκανα πάντα».  

 

Από την μεριά του ο Ιρλανδός Eugene Laverty, που είχε ήδη συμβόλαιο δύο χρόνων, είναι σοκαρισμένος. Στο twitter του έγραψε χθες:

 

«Η σημερινή ανακοίνωση της Yamaha ότι αποσύρεται από τα WSBK μου ήρθε σαν ένα σοκ. Πραγματικά απογοητευτική για όλη την ομάδα – μια σπουδαία παρέα ανθρώπων».

Όσο για τις προοπτικές του για την επόμενη σεζόν σχολίασε ειρωνικά:

«Οι ουρές έξω από το γραφείο μου είναι τεράστιες σήμερα το πρωί».

 

Προφανώς σε όλα αυτά τα συμβόλαια, στα ψιλά γράμματα, θα υπάρχει η πρόβλεψη ότι αν η ομάδα αποφασίσει να σταματήσει από τους αγώνες, δεν δεσμεύεται απέναντι στους οδηγούς και αντίστοιχα δεν τους δεσμεύει στο να βρουν κάτι άλλο. Απλά οι εποχές είναι δύσκολες, ακόμη και για κορυφαίους οδηγούς, αλλά και για τα ίδια τα Πρωταθλήματα, ειδικά αυτό των World Superbike, που του χρόνου θα έχει νέους κανονισμούς, όπως αυτόν της μίας μοτοσυκλέτας ανά οδηγό, ώστε να μειώσει το κόστος.

 

Επόμενο άρθρο »

O Rossi ανοίγει κατάστημα VR46 στην Tavullia

« Προηγούμενο άρθρο

Στην Σκιάθο με τον Team Manager του Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα