• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Simoncelli έτοιμος για μια πίστα σημαντική για τον Gresini
Gresini: To Brno σημαντικό για το μέλλον του MotoGP!
Νέα 10/08/2011 - 21:56

To Brno ονομάζεται «Masaryk Circuit», προς τιμή του πρώτου Προέδρου της Τσεχίας Tomas Masaryk και άνοιξε το 1987, ενώ στα Grand Prix μπήκε στο πρόγραμμα το 1993. Φτιάχτηκε κοντά στο παλιό σιρκουί στους δρόμους, όπου συνήθως πάνω από 200,000 παρακολουθούσαν τους θρύλους Phil Read, Mike Hailwood και Giacomo Agostini, που μάλιστα ο τελευταίος κέρδισε 7 φορές στο Brno. 

Ο Marco Simoncelli μετά από διακοπές που έκανε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, επιστρέφει στην Ευρώπη αποφασισμένος για το καλύτερο:

«Προφανώς θα προτιμούσα να πάω διακοπές με διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι τα πράγματα και απλά πρέπει να μάθουμε το μάθημά μας από αυτό που συνέβη στην Laguna Seca. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο 2ο μισό της σεζόν και να προσπαθήσουμε για μερικά θετικά αποτελέσματα. Η πίστα ταιριάζει στο οδηγικό μου στυλ, αν και δεν πήγα καλά εδώ πέρυσι. Γενικά είναι μια πίστα που αρέσει και ελπίζω να πάω καλά».

 

Ο Team Manager και ιδιοκτήτης της ομάδας Fausto Gresini είπε:

«Μετά από μικρές καλοκαιρινές διακοπές πάμε στο Brno για το ξεκίνημα μιας πραγματικής «τουρνέ δύναμης» για το 2ο μισό της σεζόν. Το Τσέχικο Grand Prix θα είναι ενδιαφέρον για το μέλλον του MotoGP με πολλές διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ο στόχος μας είναι να πάμε μπροστά το πρότζεκτ Simoncelli με τον ίδιο επαγγελματισμό όπως πάντα. Το θέμα μας παραμένει το να τον βοηθήσουμε να πάρει τα αποτελέσματα που προς το παρόν μας διέφυγαν για κάποιους λόγους. Το Brno είναι μια πίστα που πάντα έφερε τύχη στην ομάδα μας – κέρδισα τον πρώτο μου Τίτλο στα 125cc εδώ και γιορτάσαμε το πρώτο μας βάθρο εδώ με τον Alex Barros και επίσης το 100ο πέρυσι με τον Toni Elias. Είναι μια περιοχή φιλική σε μας και ελπίζουμε ότι θα μας δώσει περισσότερες καλές στιγμές αυτό το Σαββατοκύριακο».

 

Η ομάδα του Gresini στο Brno εκτός από το πρώτο βάθρο του Alex Barros το 1998, το 2001 πήρε την 2η θέση στα 250cc με τον αείμνηστο Daijiro Kato που εκείνη την χρονιά πήρε τον Τίτλο. Το 2002 ο Ιάπωνας οδηγός πήρε την 2η θέση στην μεγάλη κατηγορία πάνω στην Honda RC211V. Το 2003 ο Sete Gibernau έχασε τη νίκη για 0.042 από τον Valentino Rossi, όμως το 2004 κέρδισε αφιερώνοντας τη νίκη του στον ομόσταυλο Kato και το αθάνατο «νούμερο 74». Από τότε το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν ένα βάθρο με τον Toni Elias το 2009 στα MotoGP, πριν το περσινό 100ο βάθρο του Elias για την Ιταλική ομάδα.

 

Επόμενο άρθρο »

O Stoner φοβάται τον Lorenzo, o Pedrosa καραδοκεί!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi στο Brno, μια πίστα που του αρέσει!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα