• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rossi στο Brno, μια πίστα που του αρέσει!
Ο στόχος είναι η μείωση της διαφοράς από την κορυφή
Νέα 10/08/2011 - 20:47

Η πίστα του Brno παραδοσιακά ανοίγει το δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος και είναι μια δημοφιλής πίστα ανάμεσα στους οδηγούς, αλλά και τους θεατές. Ο Valentino Rossi έχει πάρει 4 βάθρα και 7 νίκες στις τρεις κατηγορίες και μάλιστα είναι η πίστα στην οποία πήρε την πρώτη του νίκη. 

Η ομάδα της Ducati ξέρει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα προς το παρόν, έτσι την Δευτέρα μετά τον Αγώνα δεν θα δοκιμάσει καθόλου την GP12 των 1000 κυβικών και θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω εξέλιξη της GP11.1!

Ας δούμε τι είπε ο «γιατρός» ενόψει του Αγώνα:

«Μετά την Laguna πήρα μερικές μέρες διακοπών στην παραλία δίπλα στο σπίτι (στην Ίμπιζα). Ήταν ένα μικρό διάλειμμα, αλλά αρκετό ώστε να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες, μετά την έντονη περίοδο που πέρασα. Τώρα θα περάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο στο Brno - κλασικά! Σοβαρολογώντας, είμαι πάντα χαρούμενος όταν πηγαίνω εκεί. Μου αρέσει η πίστα, για΄τι όχι μόνο είναι πολύ ωραία, πλατιά και γρήγορη και πάντα πήγαινα καλά εκεί, αλλά επίσης επειδή είναι ένα σπέσιαλ μέρος για μένα, αφού είναι εκεί που πήρα την πρώτη μου pole, την πρώτη μου νίκη και το πρώτο μου Πρωτάθλημα. Στη διάρκεια και του Αγώνα και του τεστ της Δευτέρας θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας, με στόχο να μειώσουμε τη διαφορά από το γκρουπ των πρωτοπόρων». Πραγματιστής λοιπόν ο Rossi και προσηλωμένος στη δουλειά του που είναι να βρουν επιτέλους την δύσκολη μοτοσυκλέτα τους.

 

Από τη μεριά του ο Nicky Hayden δήλωσε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι στην Ducati κάνουν το maximum, έτσι θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Προφανώς το τεστ της Δευτέρας είναι πραγματικά σημαντικό για μας. Μάλλον θα οδηγήσω την GP11 στον Αγώνα και μετά στο τεστ θα δοκιμάσω τη νέα μοτοσυκλέτα».

Αυτό το τελευταίο είναι που δεν αρέσει στον Valentino, αφού ήθελε και τον Hayden να βοηθάει όσο γίνεται και μέσα από τους Αγώνες στην εξέλιξη της GP11.1.

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι η δήλωση του Team Manager επί των αγωνιστικών θεμάτων, του Vittoriano Guareschi:

«Μετά την Laguna Seca η ομάδα είχε την ευκαιρία να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, αν και η δουλειά στην Ducati δεν σταμάτησε ποτέ. Η ομάδα των τεστ δοκίμασε κάποιες βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά στο Mugello και θα τις χρησιμοποιήσουμε στο τεστ την Δευτέρα, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στο setup και να μειώσουμε τη διαφορά από τον γκρουπ των πρώτων. Ο Filippo [Preziosi] θα βρίσκεται εκεί την Δευτέρα και θα συνεχίσουμε την δουλειά εξέλιξης της GP11.1 και με τον Valentino και με τον Nicky».

Οι Ιταλοί λοιπόν στο εργοστάσιο δεν πήγαν διακοπές και όπως μας είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες στην Σκιάθο ο Team Manager της ομάδας σε θέματα χορηγιών και συμβολαίων των οδηγών, ο Alessandro Cicognani, o Preziosi σχεδίαζε νέα πράγματα για το μέλλον, που μπορεί να είναι επαναστατικά σε σχέση με την σημερινή σχεδίαση!

Πάντως η παρουσία του αρχισχεδιαστή – για άλλη μια φορά φέτος – σε δοκιμές, δείχνει την θέληση της Ducati να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα και να πρωταγωνιστήσει και πάλι, όπως έκανε το 2007 και 2008! Για να δούμε αν το Brno θα έχει μια λύση για τους δύο οδηγούς που στην φωτογραφία από την Laguna Seca, συναγωνίζονται με δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες!, τις GP11 & GP11.1!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Simoncelli έτοιμος για μια πίστα σημαντική για τον Gresini

« Προηγούμενο άρθρο

O Gresini με Honda & Aprilia το 2012!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα